На Волині священику УПЦ (МП) заборонили служіння через бажання приєднатися до ПЦУ

На Волині священику УПЦ (МП) заборонили служіння через бажання приєднатися до ПЦУ
Настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павлу Кліцуку заборонили звершувати богослужіння через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя».

Відповідний указ підписав учора, 8 січня, керуючий Волинською єпархією УПЦ МП, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

В указі йдеться, зокрема, про те, що настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павло Кліцук забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн через через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя».

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost прес-секретар Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський розповів, що під ухиленням в розкол мають на увазі те, що Павло Кліцук виявив бажання приєднатися до іншої конфесії. Йдеться, зокрема, про бажання приєднатися до Православної церкви України, яку очолює митрополит Епіфаній.

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла», - сказав Точинський.

«Через це він не може бути священнослужителем нашої конфесії. У нас він більше не може звершувати службу», - додав прес-секретар Точинський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заворушилися бородаті
Відповісти
Той МП вже достав!!! Точніше РПЦ
Відповісти
Ти бачиш, як на донбасі і в криму - то це "мєсноє насєлєніє віявіло желаніє", а як українці хочуть бути в українській церкві - "раскольнікі руцкпга міра"!!!

Гнати взагалі ту сєкту РПЦ з України, хай бурятам проповідують.
Відповісти
Інтервю в молодого дарування Точинського,чий Крим,освячення боєголовок братскіми попами і їхніми,що за війна на Донбасі.ось побачите не буде зараз інтервю.нєту благословіння..
Відповісти
наче тепер в наш Храм селяни когось із РПЦ впустять? нафанаїл непевне не знає, що подібна ситуація майже у всіх навколишніх селах. Дякуємо о. Павлу що не пішов проти волі громади села!
Відповісти
Почала дупа горіти в ФСБешно -ацапських порпів ,а отець Павло показав ,що він є Украінець ,побільше б таких отців .
Відповісти
Сукі кацапські вони а не пасторі. Після цих поступків дивитись в їх сторону огидно не то, що ходити на службу.
Бо служба в них одна- Кирилу, Путіну а про Бога забули... демони.
Відповісти
Хай свій указ нафаїл в туалеті повісить.Скро всі попереходять.Слава Україні!!!
Відповісти
Церква належить громаді і громада вирішує, яке підпорядкування вона визнає. Настоятель Павло Кліцук залишився вірним ГОСПОДУ БОГУ і громаді і показав, що він є СПРАВЖНІМ ДУХОВНИМ НАСТОЯТЕЛЕМ ПРИХОЖАН І СПРАВЖНІМ ГРОМАДЯНИНОМ УКРАЇНИ. Громада має лише гордитися ТАКИМ СВЯЩЕННИКОМ і ДУХОВНИМ НАСТАВНИКОМ.
Відповісти
Ми горді за настоятеля отця Павла та за всіх жителів с.Мерва, вони СПРАВЖНІ УКРАЇНЦІ і в них СПРАВЖНІЙ ДУХОВНИЙ ПАСТИР, який з громадою єдиний, він є взірцем сучасного ДУХОВНОГО ЛІДЕРА, прикладом для всіх боягузів, які лише прикриваються Точинськими та Нафанаїлами... Хто ви "святі отці" і кому служите??? Священник має в громаді лише один голос, пам"ятайте про це! Що зможете на своє виправдання перед БОГОМ сказати??? Такі як Точинський лише грошам і посадам служать, там своя мамона...
А ми,УКРАЇНЦІ,звертаємося до всіх священників і прихожан: "ЛЮДИ ДОБРІ, давайте всі єднатися навколо наших Вільних Українських Автокефальних Православних Церков разом з нашими СПРАВЖНІМИ ДУХОВНИМИ ПАСТИРЯМИ,давайте разом будувати ВІЛЬНУ УКРАЇНУ, про яку мріяли наші батьки і діди, а ту погань московську гнати з землі нашої,вистачить смертей, вистачить сиріт, вистачить зруйнованих сімей, вистачить материнських сліз,доки сини наші будуть воювати, а вони- господарювати???
Відповісти
Кожний православний священик, народжений в Україні, до 1991 року, після 1991 року, повинен привести релігійну громаду, до якої належить в Православну Церкву України. Якщо він цього не зробить в найближчі місяці, є всі підстави підозрювати його у співпраці з путінською ФСБ
Відповісти
Останні новини
На Волині священику УПЦ (МП) заборонили служіння через бажання приєднатися до ПЦУ
09 січень, 2019, 12:16