Пояснили, чи мають давати зарплату луцьким священикам

Пояснили, чи мають давати зарплату луцьким священикам
Представники Волинської єпархії ПЦУ поцікавилися, за яким тарифним розрядом нараховують заробітну плату священнослужителям.

Із таким питанням вони звернулися до фахівців Держпраці під час онлайн-прийому, що відбувся днями, - повідомляє прес-служба обласного управління структури.

Зокрема, до головного спеціаліста відділу з питань трудових відносин Людмили Штронди звернулися Протоієрей Луцького кафедрального Свято-Троїцького собору Володимир Подолець (староста) та протодиякон Ярослав Місюк.

Священнослужителям Волинської єпархії ПЦУ роз’яснили, що відповідно до статті 25 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» умови праці встановлюються за угодою між релігійною організацією та працівником і визначаються трудовим договором, який укладається у письмовій формі.

Релігійна організація зобов’язана в установленому порядку зареєструвати трудовий договір.

У такому ж порядку реєструються документи, що визначають умови оплати праці священнослужителів, церковнослужителів і осіб, які працюють у релігійній організації на виборних посадах.

Статтею 26 Закону визначено, що на громадян, які працюють у релігійних організаціях та створених ними підприємствах, добродійних закладах на умовах трудового договору, поширюється дія законодавства про працю, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оподаткування.

У зв’язку з вищезазначеним умови оплати праці мають бути зазначені у письмовому трудовому договорі, який укладається із священнослужителем та у колективному договорі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог подасть! Можна по-європейськи - приміщення здавати в оренду для дискотек, гей вечірок чи під штаб на вибори. АЛЕ НЕ ЗАБУТИ ДЕСЯТИНУ У СТАМБУЛ ПЕРЕДАТИ.!!!
Відповісти
Звичайно, до Московії окупанта десятина передасться швидше!
Відповісти
У церкву веде Віра чи Мамона?

Ви , мабуть, чашу для причастя (до якої без сповіді не прийнято і підходити) переплутали з коритом?
Відповісти
Деяким - нешкідливо і декларації електронні почати подавати, як держслужбовцям, а то цікаво виходить - доходів пшие, а мерс S-класу чи Лексус є...
Відповісти
Ось чому кацапські попи так протестують проти переходу в ПЦУ ,бо там можна було купляти лексуси ,як цей послідовник Гундяя ,можна будло і в парній з повіями пропаритись ,на все грошиків вистачало ,а тут договір з громадою заключати потрібно ,від корита відривають .Непорядок .
Відповісти
А хіба 30 срібляників одноразова допомога, а не щомісячна???!!!
Відповісти
А ще Томос можна за гроші показувати. Освячену копію з правильним перекладом
Відповісти