Луцькрада має намір годувати дітей у садочках сиром фірми, яка оскандалилися з фальсифікатом

Луцькрада має намір годувати дітей у садочках сиром фірми, яка оскандалилися з фальсифікатом
Управління освіти Луцької міської ради має намір укласти договір на постачання 41 тонни кисломолочного сиру в усі дитсадки міста і табір «Ровесник» (с. Забороль) із приватним підприємством «Лодомерія», яке дистриб’ютором, тож постачатиме продукцію не власного виробництва, а підприємства «Вівальді Д». Хмельницька фірма «засвітилася» у скандалі через постачання фальсифікату замість сиру у дитсадки Чернігова, а неякісну сметану цієї фірми вилучали із магазинів на Вінниччині.

Участь у конкурсі на постачання кисломолочного сиру у дитсадки міста взяли 5 підприємств. Це, зокрема, фізична особа-підприємець Бояновський Олександр Васильович, Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Шевченка (яке виготовляє «молочку» під торговою маркою «УгринівМолоко»), ТзОВ «РадивилівМолоко», ПП «КВІД КОМ» та вже згадане приватне підприємство «Лодомерія», яке і визнали переможцем торгів.

Натомість тендерну документацію ПП «КВІД КОМ» визнали такою, що не відповідає вимогам.

Очікувана вартість закупівлі 41 тонни сиру у приватного підприємства «Лодомерія» – майже 2,8 мільйона гривень.

Згідно з документацією, директором ПП «Лодомерія» є Владислав Вадимович Веремчук, який є і директором фірми «Тиверія», яка також займається поставкою «молочки» в навчальні заклади Луцька.

«Тиверія» - те саме підприємство, з яким пов’язують скандальні обшуки у луцьких ДНЗ та причетність до цього депутата Луцької районної ради Вадима Веремчука. Більше того, згідно з документацією підприємство «Лодомерія» має орендувати у фірми «Тиверія» автомобіль для поставки «молочки».

Та головне навіть не це. Вигравши тендер, «Лодомерія» весь рік має намір возити у луцькі дитсадки та табір «Ровесник» кисломолочний сир скандальної хмельницької торгової марки «Вівальді Д».

Зауважимо, що минулоріч, перевіряючи якість молочних продуктів у чернігівських дитсадках, виявили, що у кисломолочному сирі 18% жирності виробника «Вівальді Д» – 97 % рослинних жирів. Цей продукт фахівці визнали фальсифікатом і таким, що становить небезпеку для здоров’я. Більше того, вже цьогоріч спеціалісти Держпродспоживслужби у Вінницькій області виявили фальсифікат молочної продукції у магазинах Вінниччини, серед неякісної продукції – сметана «Вівільді Д».

У тендерному ж комітеті Луцької міської ради пропозицію «Лодомерії» визнали найбільш економічно вигідною, тож 8 лютого оголосили про намір украсти договір з вказаним підприємством. Отримати коментар з цього приводу у тендерного комітету Луцької міської ради поки не вдалося.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Без домішок і рослинних жирів: як на Волині виготовляють «молочку». ФОТО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, у Вадима Веремчука багато фірм,багато підприємців,які займаються доставкою продуктів харчування.Продукти неякісні,дітей харчують в школах неякісними продуктами-але це норма для веремчука і для декого з районного фін.управління
Відповісти
Взагалі дивуюсь з області, маєм свого виробника, як на мене якість продукції хороша і ціни адекватні, маю на увазі Угринів молоко, а для дітей закуповують продукцію сумлінної якості. Провести аналіз продукції всіх учасників конкурсу, і купити якісне, це ж діти
Відповісти
Фальсифіка хйня - відкати наше фсьо!
Відповісти
Оце так "чинуши"! У відкриту, плюючи в обличчя громаді, заради власної наживи... Оце часи! Та 90-ті просто відпочивають!
Відповісти
Укропи на цьому зароблять незаконна влада дає всі можливості
Відповісти
а чому начальниця управління освіти мовчить усе влаштовує
Відповісти
знає з ким ділитися.бо у владі такі самі.
Відповісти
Так Веремчук ніби із Свободи? Чого пікінес мовчить, тож такий правдолюбець?
Відповісти
Та укропці ладні дітей лайном годувати, аби роздерибанити бабло.
Треба щотижня зразки брати на аналіз, якщо виявиться фальсифікат - кримінал проти постачальника і замовника, нехай сидять, шкури.
Відповісти
Останні новини
Луцькрада має намір годувати дітей у садочках сиром фірми, яка оскандалилися з фальсифікатом
12 лютий, 2019, 12:24