Під Луцьком священик УПЦ (МП) стріляв в людей під церквою

Під Луцьком священик УПЦ (МП) стріляв в людей під церквою
Сьогодні, 23 лютого, о 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ (МП) села Жидичин, протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища охороняючи храм.

Про це повідомляють на сайті Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря.

Заявляють, що Володимир Гелета стріляв у людей, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати".

Відомо, що ніхто не постраждав. На місці працює слідчо-оперативна група.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Жидичині прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати усім печінки»


Нагадаємо, на зборах релігійної громади у Жидичині 17 лютого місцеві мешканці проголосували за перехід сільського храму до Православної церкви України. Утім, прихильники не хочуть віддавати храм, тож наразі у селі обидві сторони перебувають під церквою та конфліктують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де СБУ? Це можна трактувати як напад на Україну.
Відповісти
Ви там з будуна на волиньпості чи трави покурили?
Відповісти
Журналюги, не боідеся відповідати за розпалювання ворожнечі, подання брехливої інформації.
Прицільний вогонь? І ніхто не постраждав?
Відповісти
Як Ви Бога не боїтеся таку брехню писати? Про те що в матушку камінь кидали не пишете? Швидка була. А напад на Україну - це зрізання замків у Пам'ятці архітектури, Ні?
Відповісти
Так там же є монастир,невже їм мало свого храму? А православним тепер куди ходити?
Відповісти
Рюській мір руками попа рпц...
Після цього ту сєкту треба гнати з села, бо то нечисть!
Відповісти
Брєд сумашедшого.
Відповісти
Якщо вже так хочеться постріляти, тоді в окопчик на Донбас. Настріляється на все життя... Гнида сепарська
Відповісти
А ви Бога не боїтеся - служити прихильникам нечистого, що вбивають наших громадян на Донбасі і окупували Крим?
Україна скинула чергове ярмо від "братнього" народу, отримали українську церкву, а ви сепаратисти, виконуєте накази кремлівського попа, який освячує зброю "шахтьорам і рабочім із растова", щоб вбивати ваших співгромадян!!!
Ідіть додому і просіть в Бога, а потім в односельчан прощення.
А попа зі зброєю треба судити і садити, це вже чистий сєпар, справжня загроза державності, саме такі як він і кричали пуйлу "памагітє".
А що до замків на храмі - так громада більшістю голосів прийняла рішення самим бути хазяєвами у своєму храмі, тому зрізання замків у СВОЄМУ храмі, щоб вигнати чужеродну нечисть, злочином не є.


Відповісти
А що мирно грітися обов"язково біля церкви і хати священника?
Відповісти
Пишуть ті що взагалі в церкву не ходять, тількі телевізора надивляться і роблять бардак. Вже війна забрала наших патріотів, а пєтя з вовою гроші щитають разом і сміються , вони хоть в церкву ходят, хреститись не вміють.
Відповісти
Написана неправда.Чому насправді непишуть як було .
Відповісти
Побійтесь Господа таке писати.Одна неправда.
Відповісти
Московська церква в росіїї, Українська в Україні . Піп злочинець в тюрмі .
Якось так має бути , і ніяк по другому!!
Відповісти
Всіх московських попів під суд і вислати до матушкірасеі. Не хочу бачити в своїй країні жодного менеджера ЧП Гундяев.
Відповісти
поліція ще перевіряє https://vl.npu.gov.ua/news/novini/policziya-pereviryaje-povidomlennya-pro-strilyaninu-v-kiverczivskomu-rajoni/ -а брехливий волиньПост вже достеменно знає. Ви прозорливі чи БРЕХЛИВІ????
Відповісти
Прихильників гундяєва потрібно брати на облік, це потенційні сєпари, за ними нагляд має бути цілодобовий, вони не навидять Україну і вже за зброю беруться.
Відповісти
Побійтесь Бога,слідчо-оперативна група перевірила факт того,що зброю до рук ніхто не брав.Невідомі 3-4 людини в 3:30 ночі підійшли до будинку беззахисного отця Володимира і матушки з незрозумілими намірами(глуха ніч).Отець прокричав,що буде стріляти якщо підійдуть до будинку,аби налякати невідомих і захистити родину.Все доведено слідством,ніяких куль не знайдено.
Ну чому ви пишете неправдиву інформацію,це ж наклепи без суда і слідства.
Відповісти
У Сумах відпустили агітаторів з пістолетом, бо пістолет і добре слово краще агітують ніж просто добре слово
Відповісти
Можливо ВолиньПост - це проросійський канал і розпалює ворожнечу?
Відповісти
Ворожнечу розпалюють попи московські за наказом головного сєктанта гундяєва, вони добровільно не віддають громаді храми, які громаді належать, а не попам московським. Ще зі зброєю погрожують.
Відповісти
А те що були наймані хлопці, які не з жидичинської громади і навіть не з отг, яким платили по 1000грн, які вдерлися в будинок до священника побили його, побили матушку: так шукали ключі від храму, чому ж про це ніхто не пише...як ці активісти ламали двері храму....то це по вашому мирно грілися?!!! і невідомо , що було вночі, що ті так звані активісти робили , що священник почав стріляти.... висввітлюйте всю правду...
Відповісти
Люди, які спочатку з розбоєм та взломом захватили храм, побили його дружину, невістку, та інших жінок! А потім, мирно, цілу ніч палили багаття біля церкви, і будинку священника, кидаючи каміння у його вікна, та вигукуючи "чємодан-вокзал-расєя"! ... і не дай Бог вам такого психічного зриву!! Я не виправдовую жодну з сторін! Господь все бачить, і розсудить! ...не ведіться на брехливі сенсації!
Відповісти
Люди, які спочатку з розбоєм та взломом захватили храм, побили його дружину, невістку, та інших жінок! А потім, мирно, цілу ніч палили багаття біля церкви, і будинку священника, кидаючи каміння у його вікна, та вигукуючи "чємодан-вокзал-расєя"! ... і не дай Бог вам такого психічного зриву!! Я не виправдовую жодну з сторін! Господь все бачить, і розсудить!
Відповісти
ЧОМУ ПИШУТЬ ТАКУ НЕПРАВДУ,А З ПРАВДОЮ ВИДАЛЯЮТЬ КОМЕТАРІ... АКТИВІСТИ ВОНИ І ДЕПУТАТИ ,ЩО МАЮТЬ ЗАЙМАТИСЯ ГРОМАДСЬКИМИ СПРАВАМИ ТО РАЗОМ З МОНАХАМИ РОЗПАЛЮЮТЬ ВОРОЖБУ МІЖ ЛЮДЬМИ В СЕЛІ. ЗА "ТАК" ВИ НЕ ПРАЦЮЄТЕ .ГАНЬБА ТАКИМ АКТИВІСТАМ.
Відповісти
ЧОМУ НЕ ОПУБЛІКОВУЄТЕ КОМЕНТАРІ,В ЯКИХ НАПИСАНА ПРАВДА.ЧОМУ РОЗПАЛИЛАСЯ ВОРОЖНЕЧА? ЧОМУ ЦІЛУ НІЧ ГОРЕ АКТИВІСТИ "ПІДКУРЕНІ І ПІДІГРІТІ" ПАЛИЛИ ЯКУСЬ СМЕРДОТУ БІЛЯ НАШОГО ПРАВОСЛАВНОГО ХРАМУ З ВСЯКИМИ ПОГРОЖУЮЧИМИ КРИКАМИ В СТОРОНУ БАТЮШКИ,ЯКИЙ 29 РОКІВ ВІРОЮ І ПРАВДОЮ СЛУЖИВ В НАШІЙ ЦЕРКВІ.ГАНЬБА ВАМ "ГОРЕ АКТИВІСТИ" І ОДИН З НИХ ДЕПУТАТ В ЖИДИЧИНІ І ХРЕЩЕНИЙ В НАШІЙ ЦЕРКВІ. ДЛЯ ЧОГО ОБЛИВАТИ БРУДОМ,ЩО ВІН ВІЙНУ РОЗПАЛИВ???ТАК САМО МОЛИВСЯ "ЗА ВОЇНІВ ЗАГИНУВШИХ В АТО" І ЗБИРАЛИСЯ В ЦЕРКВІ ДОПОМОГА НА АТО.ЦЕ МОЖУТЬ ПІДТВЕРДИТИ АТОВЦІ ,ЯКІ Є НАШИМИ ПАРАФІЯНАМИ.
Відповісти