Священик УПЦ (МП) не віддав ключі: у селі на Волині віряни були змушені молитися на сходах храму

Священик УПЦ (МП) не віддав ключі: у селі на Волині віряни були змушені молитися на сходах храму
Перше богослужіння у складі Православної церкви України у селі Мишів Іваничівського благочиння відбулося 23 лютого, однак люди були змушені молитися на порозі храму.

Про це повідомляє Район.Іваничі.

Нагадаємо, під час парафіяльних зборів, які відбулись у селі 10 лютого, учасники зібрання одноголосно прийняли рішення приєднатись до ПЦУ. Цьому передувала спроба настоятеля інсценізувати збори громади: 3 лютого настоятель привіз у місцеву церкву мощі святих, зібрав чимало паломників зі сусідніх сіл, тоді провели голосування «Хто за батюшку?», яке попім подали як рішення громади проти переходу у ПЦУ.

Місцевий священик Іван Щербан, який не підтримав рішення громади, і на далі продовжує віддано служити Московському патріархату, не дав ключі від Свято-Миколаївського храму, тому парафіяни молились біля храму.

Молебень звершив в.о. настоятеля протоієрей Володимир Конопко.

Не зважаючи на морозний день, віряни зібрались біля свого храму та молились за мир і злагоду між християнами, за Україну і подякували Богу за все.

За повідомленням, яке надійшло у інформаційний відділ єпархії від жителів с. Мишів, людям прикро за те, що священик Іван Щербан розпоряджається храмом, як своїм власним. На запитання де ми маємо молитись?- відповідає: «Будуйте свій храм».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попа не прогодують. Навіть маленького....
Відповісти
В Україні немає МП, ви ще ключі у святого Петра відібрати захочете?
Відповісти
А де тут громада? На фото 20 чоловік...
Відповісти
Чому це у в усіх дописах ВолиньПост, МП священніків називають -попами,а КП- священниками- це що за упередження журналістів які мають бути справедливими а не відстоювати тільки одну сторону. «Хто за батюшку?»- не за батюшку а за Православну церкву і служать не" Московському патріархату" а Богу!!! Скільки церков вже забрано в МП, а де ті люди моляться тепер?-по хатах як колись.
Відповісти
А як ще називати Гундяівських слуг ,вони і є кацапські попи .
Відповісти
Ви Євгене напевно не в курсі, але кожен священник носій благодаті Божої, і якщо ви ображаєте священника навіть якщо він з МП то кара Божа особисто для вас буде дуже сильною. Подумайте про свою душу, Бог поругаєм ну буває.
Відповісти
Священник - служить Богу і людям, а піп - хазяїну і собі, що ми і спостерігаємо.
Замки зразати, нові встановити, храм належить громаді, піп гундяєвський хай шукає парафію в гундяєва.
Відповісти