З нами Бог: у Луцьку прихильники УПЦ (МП) вийшли на майдан. ФОТО

З нами Бог: у Луцьку прихильники УПЦ (МП) вийшли на майдан. ФОТО
У Луцьку розпочалося молитовне стояння прихильників УПЦ (МП).

Стартувала подія у четвер, 28 лютого, близько 11:00.

Нагадаємо, днями секретар міської ради Григорій Пустовіт підписав розпорядження про перекриття центральних вулиць міста через ходу вірян УПЦ (МП). Попередньо вони мали йти за маршрутом: вулиця Данила Галицького, майдан Братський міст, вулиця Лесі Українки, Театральний майдан, проспект Волі, Київський майдан.

Однак речник Волинської єпархії УПЦ (МП) Олег Точинський у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost спростував цю інформацію. Мовляв, про захід владу повідомляли заздалегідь і про ходу вулицями Луцька не йшлося.

Загальнообласне молитовне стояння на захист прав вірян Української православної церкви Московського патріархату розпочалося на Київському майдані міста. Територію довкола патрулюють поліцейські.



Очолюють молитовне стояння митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

На плакатах, які принесли з собою віряни, є написи "З нами Бог", "Ми є УПЦ", "Припиніть захват храмів". Перехожих же просять обходити місце протесту.

На місці події також працюють вибухотехніки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай валять на Залізничний вокзал,там якразд поїзд в матушку-расєю на маскву о 12:30 , якраз впораються)
Відповісти
Діти мої розходьтесь по домах
Відповісти
А ви валіть в Америку.
Відповісти
Бог не тіки з ними, Бог з усіма ввіруючими. Яке вони мають право забороняти ПЦУ? Хто їм дав право забороняти людям вибирати свою українську церкву. Коли цей мп відповість за антиукраїнську діяльність в Україні?
Відповісти
Ви валіть в Америку
Відповісти
Пожинаємо плоди багатовікової колонізації (в т.ч. духовної). Тепер чужинці в нашій хаті вчать як дітей виховувати!
Відповісти
УГКЦ в Києві в Святій Софії проведе службу. Філька проти, а всім пох
Відповісти
продажні попи позбирали вірян які не розібралися хто така рпц і що вона робить в Україні.Треба цим людям пояснювати хто ще не зрозумів,що церква агресора не маєправа існування в Україні.Люде водять до рпц своїх діток,а завтра на Донбасі кацапи по цих дітках стрілятимуть зі зброї.
Відповісти
Одна "молодь" зібралась))) Подивитись - справжній зомбі-ленд
Геть московського попа з України!!!
Відповісти
Стил і позор людям, які там стоять. Цікаво чи хоч один із них були на похороні наших воїнів.
Всіх би погрузила і на расєю, хай там моляться!!!!!
Відповісти
Якщо вони себе вважають Українською Православною Церквою то чому ж так дико пручаються переходові до Православної Церки України??? Для НИХ же ж нічого не змінюється? А все тому,що брехливі попи вірянам брешуть-вони є росіянською церквою агресора і воюють за душі українців,прикриваючись українськими церквами і храмами! ЖОДНОЇ церкви в Україні за російські гроші НЕМАЄ! Геть цих московітських перевертнів-сектантів з Волині та з України!!!
Відповісти
стадо баранів підмоскальських
Відповісти
Хворі люди.Їх всіх в псіхушку.
Відповісти
Там попів більше як простих людей. Бояться за приходи..
Відповісти
Позвозили автобусами баранів, стояння в них...
Відповісти
Ви дибіли ви продали церкву за гроші
Відповісти
Люди ви ще не зрозуміли що пєтя жид хоче винищити православя. УПЦ це церква в якій читають БІБЛІЮ на старословянській мові. Це Українська церква просто кіріл є головний по такіх церквах але вона не належить москві.
Відповісти
З ними Бог?
То вже і Бога окупували та ривласнили ці підстилки рпц?
І що цікаво, автозаки не приїхали, не поразганяли, а от якби в москві вийти на пікєт за ПЦУ з плакатом - що би було? Камера на лубянці.
В тому і різниця між тими, хто іде за сатаною та тими, хто вірить в Бога.
Відповісти
Якою ж ви помойкою стали, Volynpost...
Відповісти
Є священики з Білорусі, невже їх розганятимуть??
Відповісти
За нами Україна!!!Київ і Дніпро,Одеса і Харків не вірите а ви поїдьте і побачите!!!Наша проблема що ми хочемо прогнути,навязати іншим свою віру,мову і іншу ідеологію і інші ціності..багато російськомовних українців стали говорити по українські пркажіть хоч одного...Давайте любити і поважати один одного того що всі ми українці.
Відповісти
- І я там був--помолилися, написали звернення до губернаторі і розійшлися.ЩО ж тут поганого??
Відповісти
"Так по чем опиум для народа?"Остап був правий на 100% відсотків.Гроші,тільки гроші цікавлять цих дармоїдів і колаборантів,які паразитують на простих українцях.Гоніть їх всіх в шию,моліться і вірте в БОГА дома і все буде гаразд.Жодної гривні перевертням і невігласам.Слава Богу і Слава УКРАЇНІ,добро завжди переможе...
Відповісти
Наша віра славна, наша віра православна! З нами Бог!
Якщо Ви , люди, називаєтеся християнами, то і ведіть себе належним чином. Люди прийшли на добровільній основі,вони хочуть, просять і вимагають діяти по законам. Всі люди, які були на молитовному стоянні, громадяни України. Їхні сини, чоловіки, батьки також несуть службу в зоні АТО, православні батюшки виконують функцію капеланів, десятки тисяч гривень та тонни гуманітораної допомоги були переслані (завезені) малозабезпеченим в зону бойових дій, тільки про це не трезвонять, а тихо і смиренно роблять православні люди добро. Молимось ми не посадовцям, а до Бога. Очільником церкви є не Путін, не патріарх Кирил, а сам ХРИСТОС ! якщо нам потрібно "валити" в Росію, то Вам "православним" в Турцію . Будьте добрими, думайте, що пишете, за кожне слово ми будемо відповідати перед Богом. Любіть ближнього, як самого себе і стане світ добріший. Моліться, славте Бога, ходіть в храми будь-які, згідно свого віросповідання!
Відповісти