У селі під Луцьком батюшка побив двох жінок

У селі під Луцьком батюшка побив двох жінок
Укінці жовтня минулого року настоятеляь храму села Рованці Луцького району побив двох жінок: одну – у будинку, іншу – просто таки в церкві.

Днями ж Луцький міськрайонний суд визначив йому покарання – рік обмеження волі, але священика звільнять і від цього покарання, якщо протягом року він не вчинить нового злочину.

Із вироку відомо, що приблизно в 11 годині ранку 27 жовтня в будинку на вулиці Прилуцькій села Рованці у священика виник конфлікт з однією з потерпілих. У результаті конфлікту він наніс удар кулаком в обличчя жінці, після цього схопив за руку та різко викрутив, а далі декілька разів вдарив в груди. У результаті таких побоїв у жінки був зламаний палець, побита губа і синці.

Вже приблизно через годину після скоєного священик побив ще одну жінку у храмі Андрія Первозванного, настоятелем якого він є. Через неприязні стосунки він наніс іншій потерпілій два удари кулаком в голову, чим спричинив їй тілесні ушкодження.

Зрештою, суд визнав священика винним та визначив йому покарання – рік обмеження волі. Утім, чоловіка звільнять і від цього покарання, якщо протягом року він не вчинить нового злочину і виконуватиме покладені на нього обов’язки. Зокрема, повідомлятиме правоохоронців про зміну місця проживання, роботи, періодично з’являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та не виїжджатиме за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Відомо, що потерпілі позивалися і з метою відшкодування їм моральної шкоди. Утім, суд залишив це без розгляду.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода, що події висвітлюються неправдиво, і будь хто (навіть отакі "хороші" родичі ) можуть облити брудом через свою безморальність і заздрощі світлу людину. Дві жіночки чи не хотіли б висвітлити причини конфлікту? Ні, бо можливо у вас хоч трішки залишилось чогось людського і вам соромно? Чи не хотіли б розповісти, що насправді ви першою заподіяли фізичну біль (не хочеться писати яким саме чином, бо у людей, які будуть це читати - виникнуть сумніви у що вас все добре з головою - а ви ж, доречі, працюєте з людьми і навіть їх лікуєте), а батюшка лише захищався від "рідніх" людей. Я вважаю, що якщо ви хочете виставити на показ свої сімейні справи, то тоді висвітлюйте повну і правдиву інформацію. І навіть після всіх ваших неадекватних дій вам не вдасться зіпсувати репутацію хорошої людини, священника за покликанням.
Відповісти
Ми свідки цієї історії обурені такою несправедливістю щодо священника. Хочеться трішки внести правди на цю відверту брехню. "Наша жертва", а насправді винуватиця всіх подій працює в міській лікарні старшою медсестрою, тому ні для кого не секрет як вона отримала ці довідки, дивно шо обійшлося лише легкими травмами, бо ж написати можна було багато. Позор таким медикам. Таке приниження і сильну фізичну біль, яку завдала ця пані - не витримав би жоден чоловік, який був змушений захищатися. Свідк цих подій є, і їх багато. Шкода, що не знали, що все зайшло так далеко, і вчасно не втрутились і не захистили священника.
Відповісти
Думаю, що нижчеподані коментарі правдиві, і батюшка не робив того, про що йдеться у дописі. Але мушу зауважити одне: був би то священик УПЦ МП, то б і це було підкреслено, і ім'я священика вказане.
Відповісти
А прізвища жінок в студію?
Бо як священник - то зрозуміло про кого йдеться, не багато ж церков у Рованцях. А як жіночки - то здогадуйся.
Чому ховаєте їх особистості, якщо вони постраждалі?
Відповісти
Я думаю неважливо священник якої церкви, в тій ситуації він був просто людиною, якій родичі встромили ніж в спину за все добро, що він їм зробив. В нас в країні завжди чіпляються до якогось слова, щоб зробити сенсацію, в цій ситуації, це слово - священник. Дивно чому не вказують, що затіяла це все людина - в якої чоловік теж священник. І тоді вона як матушка робила неприпустимі речі.
Відповісти
Прізвища і імена " потерпілих "жінок": Ташкевич Світлана Миколаївна - рідна сестра священика,Якімчук Аліна Андріївна- братиха священика
Відповісти
У цій статті події висвітлені необ'єктивно і неправдиво.Зрозуміло,що журналістам потрібна сенсація.І у нас чомусь дуже люблять поливати брудом священиків.Але чомусь корупція і зловживання службовим становищем медпрацівників завжди залишається поза увагою."Потерпіла"Аліна Андріївна працює на посаді медпрацівника у міській лікарні.І,користуючись службовим становищем і зв'язками,сфальшувала медичні довідки про нанесені їй травми.Тут має місце добре спланована провокація,з метою зіпсувати репутацію священика,а також бажання отримати велику суму грошей за " моральні і фізичні травми.Заздрість людська - страшна сила.На жаль,навіть найближчі "родичі" можуть встромити ніж у спину через заздрість і нереалізовані амбіції.
Відповісти
У суді священнослужитель свою вину повністю визнав, розкаявся і просив його суворо не карати. Відтак йому призначили 100 годин громадських робіт та один рік обмеження волі. Щоправда, від останнього покарання його звільнять, якщо впродовж року він не скоїть нового злочину.
Відповісти
нехай перша потерпіла Аліна розкаже, яка вона "хороща" мамушка і братова та невістка. а то виносить сімейні сварки на розсуд людям. чи нормально вона (як мамушка)поступає з свекром і через що стався це конфлікт? друга потерпіла сестра як ставиться до брата та яка вона дочка для свого тата?
Відповісти
Доброго вечора. Заздалегідь прошу вибачення за мій комент. Роблю це в перше, і не був свідком цієї ситуації, в Рованцях не живу, і священників звідти не знаю. Сам юрист, тому зацікавила стаття і коментарі. Не полінувався- знайшов в судовому реєстрі вирок. Що зрозумів. Був вчинений злочин, слідством злочин розкритий, прокурор підтримав обвинувачення, суд визнав винним, священник визнав вину, але громадськість осуджує медиків, та взагалом всю систему, окрім людини яка ВИЗНАЛА вину у вчиненні злочину. Тому що побиті ним жінки - "брехуни" як дехто каже. Але чому тоді з'явились побої, чому мед експерти підтвердили що такі побої мали місце, чому обвинувачений визнав вину? Спровокували? Кого? Того хто вчить "якщо вдарили в ліву щоку підстав праву". Я своїх дітей вчу давати здачу якщо їх ображають. Але я їм наказую ні в якому разі не бити жінок. Тому що мене так самого вчили. Не важливо хто ти, священник чи ні, чи в яку церкву ходиш, чи в кого взагалі віриш. бити жінок-не можна. Це є аксіома. І людина визнала вину в тому, що порушила закон! Чи останній дав не правдиві свідчення суду ви хочете сказати? Я чесно кажучи більше збентежений не самим вчинком обвинуваченого, а думкою громадськості, яка з потерпілих робить бандитів. Що далі? А далі це призведе до того, що люди боятимуться людського осуду, коли відносно них вчинятимуть злочини священники? І ще раз наголошую-Він визнав вину-значить є причини...
Відповісти
Матушка та медсестра дуже хороша!

Досить на мою дружину, на мене, на сестру,зводить наклеп,пора припинять дискусії.
Він визнав вину і все.Визнав ще у відділку 27 жовтня, до слідства, та суда. В суді були докази з чого почалось, вони є, шановна сусідко,
Сан не стримав від дурниць,мав би стримати закон.
Свідок, досить брехню писать під кожною статтею,батюшка тобто. Повторюю я не писав нічого, єдиний реєстр судових рішень, почитайте але я буду змушений викласти,всю інформацію, в мережу,почну з скріншота вайбера закінчуючи аудіо записами, та документами,
якщо наші імена надалі будуть паплюжить.
Не смійте про ніж в спину говорить, коли не знаєте, хто всадив. Так низько пасти щоб для досягнення власних цілей використати батька. Ми хотіли спокійно жить, але ж ні, рік погроз, шантажу, вимагання, побиття, нас треба було вижити з хати, у нас дарча від матері. ПРОСТІТЬ що нас виганяли з хати, а ми не стали жить на вулиці,
БО СВЯТОМУ ОТЦЮ ТРЕБА БІЛЬШЕ НЕРУХОМОСТІ. Якою підлою людиною треба бути щоб зі мною служить та одночасно поширювати не правдиву інформацію,портить мою репутацію та моєї дружини. Досить Богом прикриватись. Свідок по справі я, та ще двох це всі свідки, а не їх багато. Батюшка тобто свідок, свідчення свідків теж є.





Відповісти
Чоловік Аліни ви як син та батюшка правильно вчиняєте до свого батька? Ви ж були колись гарною родиною. Знаю, що з вами брат ділився "калимами" мало стало?
Відповісти
якщо Аліна на вашу думку хороша матушка в мене сумніви відносно цього. як матушка то б це все в інтернет видання точно не виставляла. як родина обговорили все за столом і в суд не ішли. Дана стаття імені не вказала, за то в іншій були вказані. Ваша матушка добре постаралася. до неї претензії
Відповісти
Пані матушка а ви хороша актрисаі все продумали наперід принизивши і причинивши велику біль вхопившись за чоловічий орган священику .Мабуть надіялись на те що там побоів не знімають.
Відповісти
Якщо ви такі добрі то чому обіжаєте старого батька.Зі слів вашого тата син Роман піднімав руку на нього дочка не кормить і не стірає і часто в хату не пускає. Хіба так поступають рідні діти із старими батьками і не соромно вам. Благаю бога щоб вам був бумеранг.
Відповісти
після цих коментарів батюшка романе матушка аліна дуже хороша? це ствердження сумнівне. якщо матушка бере чужого чоловіка за орган. це для неї нормально? можливо для вас? на батька руку піднімати. ви ж священник на проповідях в церкві говорити виконувати заповіді Божі а в житті робите протилежне. Дочка взагалі дивує своїми вчинками відносно батька. В тебе ж також є дочка не забувай про це.
Відповісти
що скаже ваша нова парафія батюшка романе в с. Годомичі, Маневицькому р-ні як ви поступаєте з батьком. може хтось з цього села читає новини. Люди побачуть що ви за син на батька руку піднімає.
Відповісти
Любі друзі давайте ми не зважатимо на людей які низько впали як морально так і духовно одна збоченка і аферистка ( я за роботу в другій лікарні і відповідність документів про працевлаштування отця Романа охоронником я вважаю якщо грязь вийшла на люди то дайте і я піділю того гавна на все хоче мені до одного місця) друга куда поїзд туда і вагончик ( а за батька як ставиться дійсно хай дитина так само до неї поставиться но ще раніше і гірше) а отець Роман в маневицькому районі вже вам сказали де точки на домашній бімбер ви ж любите то діло і дивіться по сторонам відео теж є і записи який ви хароший і теплий так що козирі треба мати в рукавах а якщо дістали то бийтесь ! Просто скільки помогли на ту церкву прихожани завдяки кому Вам ні ви як паразіт там ходили !!! І на мою думку прикрили би ту дурну тему і думали як правильно жити а не як сплетні робити да отець Сергій не святий но коли брехня то вибачте побив якби то що пише відбулося до де лікарняне наших красунь і ви ще моральний хочете от блін цікаво в скільки ви себе оцінили а на місці матушки отця Сергія я ще би плюнув в лице іншій яка хапає за член чоловічий ПОЗОР на всю ВОЛИНЬ ще би в говорить Україна написали то чесно прийшов би взявши пиво і чіпси бо це був би бойовик! Люди бережіть свого батька достойно проведіть без позору а тоді хоч стріляйтесь поважайте його вік а батькові здоров`я і терпіння повага до старших перш за все !
Відповісти
Звертаюсь до отця Романа! Якщо ви думаєте, що всі ці коментарі писали "уявні" люди, то ми без проблем можемо з вами зустрітись і сказати все це в лице. Да і доречі, якщо під час конфлікту ви нікого не бачили - це не означає, що ми нічого не бачили, повірте з вікна будинку все добре видно і чути.І ще одне питання, якщо ви вже подали на рідного брата в суд, створили для нього негативні наслідки, читавши попередні коментарі я зрозуміла,що ще й отримали гроші, то чого ви ще добиваєтесь??? Ще грошей??? Ще зіпсувати авторитет батюшки??? Якщо ви це не перестаните робити, то ми громада церкви теж будемо діяти вашими методами...Завітаємо до керівництва 2 лікарні, Завітаємо до вас до с.Годомичі і відкриємо очі .... Ви ж батюшка і розказуєте людям, що потрібно любити і поважати батьків, а самі що???? Що потрібно жити з людьми в мирі, вміти пробачати, а самі що?????
Відповісти
Шановні чоловіки Райського куточку с.Рованці звертаю вашу увагу на те що в нашому районі працює збоченка Аліна матушка яка полює на чоловічий орган.Вихід є-застрахувати в надійній компаніі або великий амбарний замок поцепити. Будьте обережні!!!
Відповісти
Вся ця писанина ще раз підтверджує, що релігія - це опіум для народу і з вірою нічого спільного не має, просто бізнес, просто розборки.
Відповісти
Не знаю жодних дійових осіб, які присутні у переписці, але хайп, який здійнявся у статті про священника не може не зацікавити. Дорогі коментатори прошу Вас зрозуміти одну річ: ми суспільство, яке живе по чітко написаних конституційних законах,яких потрібно кожному безповоротно дотримуватись. Якщо священник побив 2 жінок, зізнався в цьому (це видно у вироку суду), а суд присудив йому найвищу міру покарання - значить так і було. Не потрібно шукати "ложку дьогтю в бочці меду". Абсолютно не важливо чи він священник чи ні, є факт скоєння правопорушення, який було доведено-крапка! А опиратися на церковні або якісь морально-етичні норми в цьому випадку буде недоречно. В правовому суспільстві - найголовніше завжди буде закон. Запамятайте це! Образливо, що в нас в країні більшість людей цього не знають, а кричать про тотальну зраду, корупційність судів, медицинських установ і тд,незнаючи насправді нічого ні про закони ні про корубцію. Зі всіх дійових осіб, яких я побачив, які фігурують у даній справі достатній рівень поваги в мене є виключно до постраждалої сторони. Їм, 2-м жінкам (Аліні і Світлані) і чоловіку (Роману) я бажаю терпіння і наснаги в цій нелегкій боротьбі. Всім дякую за увагу!
Відповісти
Дорогий лучанин, якби постороння жінка вхопила б вас за чоловічий орган, здушила б зі всієї сили і кричала "вдар мене", я думаю ви б ще не так їй зазвіздячили. Це була спланована акція, повірте я бачив цих потерпілих через декілька годин після цієї сварки і їшли вони всі троє цілі і неушкоджені. І якщо у вас ще є живі батьки, якби їх так ображали ваші брат з сестрою, то ви як нормальна людина думаю також би його захищали, повірте мені як посторонній людині важко чути, коли старенька людина живучи з сином та невісткою і дочкою говорить про те, що він не хоче жити. Так я розумію, що священник трішки не стримав емоцій і за це отримав своє покарання, але не знаю якби я поступив із людьми, які ображали мого батька, та ще й завдали страшного болю (чоловіки зрозуміють). Ви ж самі написали, що "суд присудив йому найвищу міру покарання" - то чого ще добиваються ці троє???? Для чого сімейну сварку виносять на загал??? Друкують ці статті? Повірте ніхто не хоче виправдити священника і довести всім, що він ні в чому не виннен. Це раз наголошую, що він отримав своє покарання, а ви "потерпілі" отримаєте його на Вищому суді - Божому. І ви правильно лучанин побажали Аліні,Світлані та Роману терпіння та наснаги, вона їм справді знадобиться, адже жити на масиві, де всі знають правду - після цього всього їм справді буде важко.
Відповісти
Думав не відписувати, але... Це буде останнім моїм повідомленням.
1) завжди було дуже дивним коли люди не бачучи реально ситуації на свої очі, щось моделюють і роблять, якісь висновки. Ви щойно підтвердили, що бачили потерпілих за кілька годин після інциденту, тобто самого моменту конфлікту Ви не бачили. Як можна так впевнено моделювати ситуацію реально її не бачучи? Питання риторичне...
2) ви кажите, що за кілька годин Ви бачили потерпілих і вони були "цілі і неушкодженні". А суд, доречі, говорить протилежне... За інших умов він (Суд) би такий вирок не виніс. Як людина з юридичною освітою, впевнено Вам можу сказати, що в цьому випадку є тільки 2 варіанти: або Ви говорите не правду, або хочите звинуватити суд у фальсифікації результату, що можна класифікувати як наклеп (поширення неправдоподібної інформації) на суд.
3) спекуляція на батьках також не є вагомим аргументом. В даному випадку, згідно рішення суду, акту провокації виявлено не було, тому емоційна складова тут буде зайвою.
І останнє... Я так розумію, що Ви хочите звинуватити цих людей у публікації цієї статті. Так от: статті на "ВолиньПост" без ідентифікації осіб друкують виключно журналісти і кориспонденти газети, оскільки мають доступ до єдиного реєстру судових рішень. Для написання таких статей їм доступів і погоджень ніяких не потрібно, а єдиною їхньою метою є створення, так званого ХАЙПУ, навколо їхньої статті і хто цього не знає - купується, так як купились на це Ви.
Відповісти
Шановний лучанин,Роман!Чому ви публікуєте коментар і приховуєте своє справжнє ім'я?Ви самі себе видали у своєму коментарі сказавши,що суд присудив вашому брату " найвищу міру покарання".Адже ви всі,так звані " родичі",вимагали найвищої міри покарання,за все добро яке ваш брат вам зробив.Адже ви у своєму житті самостійно нічого не здобули:ні майна(за яке ви зараз воюєте),ні кар'єри,ні поваги серед людей.БУДЬТЕ ЧОЛОВІКОМ і не ховайтесь під псевдонімами.До речі,де була ваша чоловіча гідність,коли ваша дружина у вашій присутності хапала іншого чоловіка за чоловічі органи?????
Відповісти
Не знаю жодних дійових осіб...
Їм, 2-м жінкам (Аліні і Світлані) і чоловіку (Роману) я бажаю терпіння...

Так ви, пане брехло, вже визначтеся, чи ви нікого не знаєте, чи ви один з них?
Відповісти