Луцьких дошкільнят годували неякісним сиром від фігуранта гучного «маргаринового скандалу»

Луцьких дошкільнят годували неякісним сиром від фігуранта гучного «маргаринового скандалу»
Приватна фірма «Лодомерія» завезла у луцькі дитсадки неякісний кисломолочний сир фірми «Хмельницька маслосирбаза», яка виготовляє продукцію під торговою маркою «Вершковий рай», відомою нещодавнім «маргариновим скандалом» у Миколаєві.

Про те, що у дитсадках, зокрема у ДНЗ №17, скаржилися на жахливу якість поставленого сиру Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо з власних джерел. Окрім того, було відомо, що управління освіти ініціювало перевірку продукції із залученням фахівців Держпродспоживслужби. Тож журналісти поцікавилися результатами перевірки.

Зауважимо, що згідно з тендерною документацією місцеве підприємство «Лодомерія» як дистриб’ютор зобов’язувалося постачати сир із 18% жирності теж хмельницької фірми «Вівальді Д». Остання, до слова, теж «засвітилася» у скандалі через постачання фальсифікату замість сиру у дитсадки Чернігова, а неякісну сметану цієї фірми вилучали із магазинів на Вінниччині.

Але із відповіді Луцькради на запит Інформаційного агентства ВолиньPost стало відомо, що «Лодомерія» завозила не кисломолочний сир із 18% жирності фірми «Вівальді Д», а сир з 10% жирності фірми «Хмельницька маслосирбаза». Згадана вище фірма нещодавно стала фігурантом гучного «маргаринового скандалу» на Миколаївщині, коли деякі фірми спіймали на тому, що вони возили масло виробництва «Хмельницької маслосирбази», у складі якого було 99% немолочних жирів, тобто це – повний фальсифікат.

Більше того, у луцькій мерії підтвердили, що сир, який взяли для аналізів у місцевому дитсадку №17, був неякісним та не відповідав вимогам мікробіологічних показників. Тож керівникам дитсадків заборонили приймати та використовувати такий сир. У дитсадку №17 вилучили з обігу залишки партії сиру 10% ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», а постачальникові не перерахували кошти за привезений товар.

Відомо також, що «Лодомерія» через такий інцидент має сплатити понад 13 тисяч штрафу. Далі ж підприємство зобов’язали возити сир лише у відповідності до пропозиції конкурсних торгів – кисломолочний сир 18% жирності виробництва ТзОВ «Вівальді Д».

«Лодомерію» зобов’язали також здійснювати поставку товару транспортом, який відповідає Правилам перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, та забезпечити перевірку якості і відповідності вимогам ДСТУ у незалежній акредитованій лабораторії сиру кисломолочного 18% жирності виробництва фірми «Вівальді Д», який мали привезти у дитсадки 11 березня.

Якщо ж «Лодомерія» не виконає всі вимоги, то Луцькрада грозиться розірвати договір на постачання сиру в односторонньому порядку. Журналісти триматимуть ситуацію на контролі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство ВолиньPost повідомляло про те, що управління освіти Луцької міської ради має намір укласти договір на постачання 41 тонни кисломолочного сиру в усі дитсадки міста і табір «Ровесник» (с. Забороль) із приватним підприємством «Лодомерія», а також про ризики такої закупівлі.

Згідно з документацією, директором ПП «Лодомерія» є Владислав Вадимович Веремчук, який є і директором фірми «Тиверія», яка також займається поставкою «молочки» в навчальні заклади Луцька.

«Тиверія» - те саме підприємство, з яким пов’язують скандальні обшуки у луцьких ДНЗ та причетність до цього депутата Луцької районної ради Вадима Веремчука. Більше того, згідно з документацією підприємство «Лодомерія» мало орендувати у фірми «Тиверія» автомобіль для поставки «молочки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Козли, щоб самі понажиралися цього лайна.А не дітлахів такою гадостю годувати
Відповісти
тато депутат син підприємець мафія до суду і на гілляку
Відповісти
Освіта протягує своїх)орися рулить
Відповісти
А чому та бидлота ще не в тюрмі? Одні дописи і розмови самих з собою. Є ще варіант - самосуд над Веремчуком .
Відповісти
За те що цей бидляк труіть наших дітей ,цього Веремчука потрібно судити народним судом ,бо державний це чмо підкупить .Вони дограються,в людей терпіння не безкінечне .
Відповісти
веремчук яковлев - родичі хтож посміє - влада
Відповісти
Це ж не вперше...Куди дивиться начальник управління, чи все це робиться з її згоди? Коли за це хтось понесе відповідальність? І взагалі, що тепер робиться в галузі освіти просто ЖАХ!!!!!!
Відповісти
Будете бити дзвоніть, приєднаюсь!
Відповісти
Дякуйте нашим козлам депутатам що хваляться скільки і що закупли
Відповісти
Останні новини
Луцьких дошкільнят годували неякісним сиром від фігуранта гучного «маргаринового скандалу»
19 березень, 2019, 12:55