Стало відомо, як вдалося погасити борги з зарплати волинським шахтарям

Стало відомо, як вдалося погасити борги з зарплати волинським шахтарям
Станом на 11 березня 2019 року перед працівниками ДП «Волиньвугілля» повністю погасили борги із зарплати. Лишилося невиплаченими тільки 2 мільйони гривень лікарняних та розрахункових.

Про це йдеться на сторінці ДП "Волиньвугілля".

«Раніше шахтарям повністю виплачували зарплату хіба на їхнє професійне свято – до Дня шахтаря. Але зарплата – це не подарунок, а обов’язок роботодавця. Саме тому ми виправляємо ситуацію», – каже генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.

Рекордна сума боргів перед волинськими шахтарями накопичилася на кінець 2017 року. Тоді працівникам «Волиньвугілля» боргували за п’ять місяців роботи понад 33 мільйони гривень.

У грудні 2017-го невиплаченою була зарплата іще за серпень. Саме у той момент на підприємстві змінилося керівництво: «Волиньвугілля» очолив Андрій Пилипюк.

Протягом 2018 року багатомісячні заборгованості закрили. До березня 2019 року впоралися і з закриттям поточних боргів. Як розповідає Андрій Пилипюк, це вдалося зробити завдяки тому, що на підприємстві запровадили строгу дисципліну, припинилися порушення трудового порядку, люди стали активніше працювати, видобувати більше вугілля і головне – почали самі його продавати.

Це стало можливим, як зазначає директор підприємства, завдяки розумінню представників державної влади, зокрема, Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

«Нам нарешті дозволили напряму продавати вугілля, а не через державного посередника. Ці державні структури завжди затримували проплати, боргували, потрібно було постійно їздити в Київ і «вибивати» гроші. Відповідно, ми не мали чим платити заробітну плату. Крім того, міністерство пообіцяло цього року 15 мільйонів гривень на технічне переоснащення шахт», – розповів генеральний директор.

«Наразі підприємство розробило стратегію подальшої роботи. Одна з важливих ланок цієї стратегії – збільшення заробітної плати гірникам. За умови виконання плану, зарплата гірника повинна становити не менше тисячі доларів», – заявив Андрій Пилипюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто! Може нарешті той Нововолинськ перестане ковбасити. Шахти це енергетична Незалежність України
Відповісти
Бреше бо не всім працівникам волиньвугілля закрили січень
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, як вдалося погасити борги з зарплати волинським шахтарям
20 березень, 2019, 12:40