Комунальники зачадили квартири лучан

Комунальники зачадили квартири лучан
У Луцьку люди поскаржилися на комунальників, які розклали кілька багать і задимили їхні оселі.

Так вони розправлялися з деревиною, яка залишилася після прибирання парку 900-річчя.

Тоді місцеві мешканці і згадали про розпорядження міського голови Миколи Романюка, яким забороняється на території міста спалювати відходи, - пише ТРК «Аверс».

Втім, як з’ясувалось, документ не розповсюджується на працівників комунальних служб.

Наче у казці про 12 місяців, щоправда, удвічі менше, шестеро працівників товариства «МЖК» зібрались у парку довкола багаття. Підкидаючи у вогнище хмиз, працівники розповіли, що потрібно вирізати майже три десятки дерев - сухі тополі, заражені омелою білою.

Деревину – на дошки, а омелу, яка поїла хворі дерева, на місці спалюють. Розлоге багаття, яке розклали посеред парку, чадить на весь мікрорайон.

Згідно розпорядження луцького мера, спалювати відходи та листя в межах міста забороняється. Лучанам, яких за руку ловлять муніципали або екологи, виписують штрафи. Та комунальники переконують: їм у парку палити дозволено.

Робітник КП «Зелене господарство» Петро Гордійчук зазначив: «Нам дозволили. Відділ екології… Папери я не брав з собою. Весь час носив, а сьогодні не взяв. Неофіційно було сказано – палити… Зверху поступила команда, що можна палити».

Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, порушувати мерські розпорядження доводиться через економію коштів.

«Звичайно, найкращий варіант було б ці гіляки вивезти, але це дуже затратно. Незручності є, однозначно. Це робиться для цих самих наших мешканців», - додав він.

«Та й багаття розклали далеко від житлової забудови», – переконує Гламазда.

А от усіх інших лучан, які наважуватимуться диміти в Луцьку, продовжать штрафувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Двойные стандарты.
Відповісти