Головне – адаптуватися: волинські сімейні лікарі тішаться результатами медреформи. ВІДЕО

Головне – адаптуватися: волинські сімейні лікарі тішаться результатами медреформи. ВІДЕО
Реформування первинної ланки медицини добігає завершення. Підписання декларації із сімейним лікарем – звична справа для більшості, електронні рецепти тепер не викликають подив у пацієнтів.

Фахівці із досвідом роботи понад 30 років кажуть, що відійти від звичних умов праці було важко, - йдеться в сюжеті 12 каналу.

Молоді спеціалісти повністю підтримують зміни. Сімейний лікар Ростислав Дудік каже, що йому дуже пощастило потрапити в практичну медицину в період реформування. Задекларовані пацієнти для чоловіка, як окрема сім’я, за яку він несе особливу відповідальність.

Також лікарям до вподоби комп’ютеризація закладів охорони здоров’я. Терапевти зазначають, вести електроні картки зручніше. Головне, щоб пацієнти швидше звикли до такого формату співпраці.

Сімейні лікарі зауважують, що паперові картки поки нікуди не зникають. Усі електронні записи роздруковують і прикріплюють до них. Фахівці кажуть, зміни однозначно сприяють покращенню співпраці лікаря з пацієнтом, головне – Усім адаптуватися до новацій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лікарі тішаться, бо зарплати зросли. А пацієнти для більшості з них як були бидлом-так і лишилися. І не треба співати казок про сім'ю. Спробуйте викликати сімейного лікаря додому. Одразу ж почуєте "у мене 2 тисячі пацієнтів, я до всіх не наїжджуся, раз ви ще говорите-значить не померли, так що записуйтесь на прийом". Травмувала ногу, не могла ступити. У травматології не прийняли-ідіть до сімейного лікаря. А лікар сімейний лише через добу буде.І який сенс з того, що я можу подзвонити і отримати консультацію? Мені по телефону визначать чи це розтягнення, чи вивих, чи перелом? Люди в шоці від реформи!!! Скільки новин про те, що померли під приймальним відділенням, бо "йдіть до свого лікаря сімейного". Це не реформа, це геноцид. Не у всіх є гроші на приватну лікарню, у яку тепер теж не так легко потрапити. Бо якщо тобі болить вухо, а твій сімейний лікар дає талончик до лора через чотири дні, то терпіти не будеш - заплатиш гроші у приватній.
Відповісти
Можна погодитись.Особливо пацієнти,яким потрібна термінова допомога або обстеження і швидку не можеш викликати і потрапити на прийом без сімейного зась,хоч він і приймає завтра.Вся надія тепер на "знайомих",як завжди...
Відповісти
Останні новини
Головне – адаптуватися: волинські сімейні лікарі тішаться результатами медреформи. ВІДЕО
08 травень, 2019, 08:15