Лучанку оштрафували за пса без намордника

Лучанку оштрафували за пса без намордника
Лучанку, яка йшла містом із псом, просто посеред вулиці зупинили правоохоронці. Собака без намордника, а це ‒ порушення закону, ‒ зазначили міліціонери.

Власниця чотирилапого у свій захист сказала, що не знала цього, ‒ пише Під прицілом із посиланням на ТРК «Аверс».

Жінка не могла й подумати, що похід в аптеку закінчиться для неї адмінпротоколом: «Ми йшли з собакою. Йшли навпроти працівники міліції. І сказали, що собака повинна бути в наморднику. Я сказала добре, буду знати. Я думала, що треба або намордник, або поводок. ми прийшли в аптеку, щоб купити засіб від кліщів. Пройшло буквально хвилин 10. Вийшли з аптеки, підходять працівники міліції і кажуть: йдіть сюди, складаємо акт».

Власниця собаки каже, що від першого попередження правоохоронців до складання адмінпротоколу минуло кілька хвилин. Де за цей час вона могла взяти намордник, не розуміє.

Охоронець міського правопорядку Михайло Савчук зазначив, що робота у нього така. Бо порушення є порушення. А собака без намордника суперечить статті 154-й Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Правоохоронець розповів, що такі порушення розглядатимуть у Луцькій міській раді на комісії, на якій, ніби, мають призначити штраф.

Потому муніципал знайшов свідка, який підписав складений протокол, щоправда, що підписував чоловік, схоже, й сам конкретно не знав. А тому міліціонер взявся активно йому підказувати. А далі стражів порядку побільшало, а разом із ними й вимог до господарів собаки, ‒ пише видання.

Власниця собаки підписувати протокол відмовилася, однак він все ж буде направлений на розгляд адміністративної комісії у Луцьку міську раду. Зазвичай за такі правопорушення карають штрафом від 17 гривень.

До слова, покарати собачників можуть за вигул і купання на території міських пляжів, вигул без повідка і намордника в парках, скверах і у дворах, вигул чотирилапого друга, будучи напідпитку, а також за прихід із псами в магазин, ресторан, на дитячий та спортмайданчик, а також за неприбрані екскременти в громадських місцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: собаки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна булоб і порадіти. Але чомусь не радісно. Спочатку очистіть місто від бродячої зарази, а потім беріться за тварин що мають власників. Навіть мови не може бути, що пси котрі утримуються громадянами мають бути привиті, у намордниках, на повідку і гуляти у відведених для цього місцях. Але спочатку має бути наведений порядок з бродячими тваринами. Впевнений, що за складанням протоколу нашими доблесними "лрганами" спокійнісінько спостерігало з півтора десятка бродячих шавок. Ще й посміхались мабуть.
Відповісти
І правильно !!! А то, вибачайте, за...бало гавно собаче на дитячих майданчиках! Щеб за вигул собак виписали б пару штрафів, а то дивись і буде порядок.
Відповісти
підтримую,але якби вони всіх отак,ато понабирали в пепси сцикунів,які тільки до жінок або до старих можуть придовбатись...
Відповісти
Мабуть хотіли познайомитися з дівчиною в такий спосіб.

А загалом дивний випадок, БО багато собак вигулюють без намордників, часто продають пиво неповнолітнім, курять на зупинках - і це все не помічають, а от дівчину помітили одразу.
Відповісти
Могла бы их послать, и идти дальше своей дорогой.
Відповісти
Останні новини
Лучанку оштрафували за пса без намордника
21 квітень, 2013, 14:59