У Луцьку знайшли фірму, що впровадить електронні квитки в транспорті

У Луцьку знайшли фірму, що впровадить електронні квитки в транспорті
У Луцьку затвердили результати конкурсу на відбір оператора електронних систем.

Про це йшлося у середу, 19 червня, під час засідання виконкому Луцькради.

Нагадаємо, спочатку електронний квиток запланували впровадити в тролейбусах Луцького підприємства електротранспорту, а пізніше – на приватних маршрутах.

Відповідно до результатів конкурсу переможцем обрали «Kent Kart Ege Elektronik» спільно з «Paynet Service». ТзОВ «Візор-МАК» посів друге місце за результатами відбору. Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що фірма працює з 1999 року у багатьох країнах в комплексі: GPS-навігація, впровадження е-квитка, система оплати тощо. Позитивні відгуки про роботу фірми надала Туреччина, зокрема.

«Надіємося, що це буде нова віха в розвитку транспортної інфраструктури Луцька», - відзначив заступник мера Григорій Недопад.

Член виконкому Михайло Щур поцікавився, чи не вплине впровадження е-квитка на вартість перевезень.

«Претендент братиме 8% транзакцій зі звичайних пасажирів і 4% - із пільговиків», - повідомив Степанов. Систему е-оплати за проїзд мають впровадити впродовж 4 місяців, тобто електронні квитки запрацюють у листопаді-грудні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як це буде впроваджено? 8% віл 6 гривень це 48копійок, подорожчання зразу ж. Крім того, це питання зручності. Особисто мені зручніше вийняти з кишені гроші і отримати здачу. Діставати ж електронну картку треба виключно при вході через передні двері (там буде пристрій зчитування) і ніхто не гарантує що картка буде прикладена саме тим боком. Зайти через задні двері я вже не зможу , а спереду буде затор через помилки (а вони будуть, одна на 10 пасажирів гарантовано).
Новітні технології у всьому світі впроваджують для того, щоб отримати якусь вигоду в часі, грошах, зручності. А в нас все навпаки. Сумно
Відповісти
Давно пора! Це єдиний спосіб визначити кількість перевезених пассажирів та точно визначити кількість затрачених та отриманих маршрутниками грошей. Інакше, який по вартості проїзд не зроби, то і надалі в нас будуть брудні, технічно несправні маршрутки, які їздять не за графіком!
Відповісти
Аж смішно це читати. Невже прикласти картку до валідатора при вході в маршрутку, набагато складніше ніж передавати гроші за проїзд, стоячи десь в кінці салону і напрягаючи решту пасажирів своїм "передайте"? Вся європа користується електронними квитками!
Відповісти
Й ніби радію, але щось підказує мені, що буде зроблено через дупу..
Не здивуюсь, якщо у самого водія буде кілька карток, які він буде «давати в оренду» за більші кошти.
Відповісти
А чому тільки електронні квитки, чому я не буду мати змогу розрахуватися з зарплатної картки. Я рідко користуюся громадським транспортом, як мені бути в цьому випадку???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знайшли фірму, що впровадить електронні квитки в транспорті
19 червень, 2019, 09:36