«Робитиму те, що сам почув від людей», – кандидат в нардепи Юрій Сковорода*

«Робитиму те, що сам почув від людей», – кандидат в нардепи Юрій Сковорода*
Кандидат у народні депутати від одномандатного виборчого округу №23 (Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони) Юрій Сковорода звернувся до волинян напередодні парламентських виборів, що відбудуться 21 липня.

Звернення Юрія Сковороди до виборців подаємо без змін.

«Останній місяць я жив в дорозі. Тисячі метрів поліського бездоріжжя, сотні розмов, десятки відвіданих сіл… Поставив собі відповідальне завдання: об’їхати якомога більше населених пунктів округу. Поговорити. Переконати. Почути. Зрозуміти. Проникнутися…

І тепер я знаю те, чого, зізнаюся чесно, до цього не знав. Вірніше, не відчував так гостро. Знаю, яким має бути справжній народний депутат.. Такий, який принесе справжню користь людям і країні. Такий, яким маю намір бути я.

Це – не мої фантазії. Це те, що почув від людей.

Відмовитися від недоторканості


Оскому набили розмови про те, що «нарешті треба зняти недоторканість». Людей це реально дратує. В одному селі сивочолий дід мені так і сказав: «Скільки можна вже говорити і обіцяти?! Знімайте ту недоторканість на х….!!!»

У селі Полиці Камінь-Каширського району
У селі Полиці Камінь-Каширського району


Підтримую і розумію. Депутатська недоторканість – як «золотий телець», який затьмарює очі багатьом, нашіптує, змушує нечесних на руку ділків іти в нардепи, аби мати «прикриття».

Обіцяю: не просто проголосую за скасування депутатської недоторканості, а сам ініціюю такий законопроект!

Знати, як пишуться закони

До речі, про законопроекти. Спочатку з острахом говорив про них з людьми. Думав, зараз почую: «Та тих законів вже понаписували – більш ніж треба, а толку?» Але я помилявся. Навіть у найглухішому селі мої слова про необхідність розуміти принципи законотворення – знаходили схвалення. Жіночка а в одному з сіл Маневицького району навіть сказала: «Синку, а ти хоч закони писати вмієш?»

Посміялися. Але відповів я тоді серйозно: я не просто так собі придумав іти в народні депутати. Я пройшов непростий шлях. Вивчав в університеті політичні дисципліни. Переймав досвід міжнародних організацій. Пройшов навчання у польській Академії демократії. Знаю, як пишуться закони. І вважаю це головним обов’язком народного депутата.

У селі Залісоче Ківерцівського району
У селі Залісоче Ківерцівського району
У селі Звірів Ківерцівського району
У селі Звірів Ківерцівського району


Обіцяю: постійно працюватиму над законопроектами, які передусім вдосконалюють систему фінансування соціальної інфраструктури на сільських територіях.

Постійно бути на зв’язку з округом

«А що тим нам привіз?» Таке питання в одному з сіл відібрало у мене дар мови... Ні, серйозно: чоловік думав, що раз я кандидат – то приїхав чи то гречку роздавати, чи концерти влаштовувати…

Село Жорнище Ківерцівського району
Село Жорнище Ківерцівського району


Слава Богу, таке питання чув не від усіх. Але тоді ми у тому селі з годину сперечалися. Говорили про те, ЩО САМЕ повинен робити депутат. Окрім описаного вище обов’язку творити нові закони, вважаю, депутат повинен бути на постійному зв’язку з округом. Бувати тут щомісяця. Знати кожну ямку на дорозі. Кожен невідремонтований медпункт чи школу.

Але не робити це за власник кошт!!! Бо тоді ми знову наступимо на ті ж граблі: коли у нардепи підуть ті, хто готовий годувати виборців подачками, а сам далі користуються привілеями депутатського мандату.

У Любешівському районі (село Бірки)
У Любешівському районі (село Бірки)


Обіцяю: робити усе, аби проблеми округу вирішувалися передусім за бюджетний кошт! Гроші в держави є, треба просто припинити їх красти.

Займати крісло тільки одну каденцію


Я й раніше був прихильником тої думки, що людині не варто засиджуватися в кріслі нардепа. Виборі підтвердили правильність моєї позиції.

Село Велика Осниця (Маневицький район)
Село Велика Осниця (Маневицький район)


Бо. Депутату починає подобатися. Він обростає зв’язками. Він починає думати не про ефективність роботи, а про те, як сподобатися виборцю, аби й наступного разу вибрали...

А насправді треба просто дієвий механізм відкликання! І тоді депутат не буде чотири роки протирати штани, а на 5-й починати створювати видимість роботи! А починати працювати відразу!

Спілкування з виборцями біля агітнамету у Камені-Каширському
Спілкування з виборцями біля агітнамету у Камені-Каширському
Зустріч з виборцями у селі Дерно Ківерцівського району
Зустріч з виборцями у селі Дерно Ківерцівського району


Обіцяю: займатиму крісло нардепа всього одну каденцію. І зроблю усе, аби одним з перших прийнятих законів став закон про відкликання народних депутатів виборцями.

* * *

Ці мої завдання – зрозуміло, що не єдині. Під час кожної зустрічі, під час інтерв’ю, та й зрештою у передвиборчій програмі я обіцяв і обіцяю дбати про ремонт доріг, збереження сільської медицини, появу нових робочих місць, підвищення пенсій і так далі…
Це те, що треба покращувати виправляти, чи й просто робити нормальним.

Маневицький район (село Куликовичі)
Маневицький район (село Куликовичі)
У селі Прилуцьке Ківерцівського району
У селі Прилуцьке Ківерцівського району


Але що не менш важливо – це постійно слухати і чути людей. Протягом останнього місяця я намагався це робити. А ще – бути щирим і переконливим. Чи вийшло це у мене? Скаже виборець у найближчу неділю. Але знаю точно, що з вами я був щирий.

Сподіваюся на взаємність!

Ваш Юрій Сковорода».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Юрій Сковорода: «Я завжди брався за найскладнішу роботу»*


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш кандидат!!!
Відповісти
Останні новини
«Робитиму те, що сам почув від людей», – кандидат в нардепи Юрій Сковорода*
17 липень, 2019, 17:22