Папа Римський назвав Голодомор українців одним з найбільших геноцидів 20 століття

Папа Римський Франциск назвав Геноцид вірмен, Голодомор українців і Холокост найбільшими геноцидами 20-го століття.

Про це йдеться у книзі Хорхе Маріо Берголіо - нинішнього Папи Римського Франциска у книзі «Про небеса і про землю», виданій у 2010 році разом з аргентинським рабином Абраама Скорса. Нещодавно книга була перевидана, пише Перший вірменський інформаційний.

Великі держави «вмили руки» під час Геноциду вірмен, бо знали набагато більше, ніж говорили… У той час Османська імперія була могутня, йшла світова війна, і світ дивився в інший бік», - написав майбутній Папа Римський у розділі «Про Голокост».

У розділі «Про релігії» Папа Франциск зазначив, що в 20-му столітті ці релігії зрівняли з землею міста і села, бо уявили себе богом. «Турки вчинили цей відносно вірмен, німці - щодо євреїв, сталінські комуністи - щодо українців. Для вбивства людей вони використовували обговорення божественних атрибутів», - відзначив майбутній Папа.

У розділі «Про комунізм і капіталізмі» Хорхе Маріо Берголіо зазначав: Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона дійсно перебуває у владі опіуму. Люди, які зазнали різанини і гоніння під час трьох найбільших геноцидів минулого століття – вірмени, євреї та українці – боролися за свою свободу ».

У книзі викладено погляди Папи римського Франциска на церкву, релігію, віру. Говориться також про атеїзм, про смерть, про аборти, про Голокост, про гомосексуалізм, про капіталізм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Бог, щоби Україна в особі папи Франциска отримала свого протеже, як Польща в особі папи Павла ІІ.
Відповісти
Останні новини
Луцьк відпочиває. ФОТО
06 травень, 2013, 09:01
Папа Римський назвав Голодомор українців одним з найбільших геноцидів 20 століття
06 травень, 2013, 08:40