У Луцьку підвищили вартість проїзду в тролейбусах

У Луцьку підвищили вартість проїзду в тролейбусах
У Луцьку підвищили вартість проїзду в міському електротранспорті.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконкому Луцькради у середу, 7 серпня.

Заступник мера Григорій Недопад зауважив, що нещодавно у Луцьку подорожчав проїзд у маршрутках і виникла необхідність попрацювати над цим питанням і для електротранспорту.

«Це зробити на часі, адже і вартість електроенергії, і зарплата зросли. Ми маємо вийти на економічно обґрунтований тариф», - відзначив він.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц повідомив, що нині на ЛПЕ понад 70 % зношених тролейбусів, середній вік транспорту – 24 роки. Потребує ремонту й мережа та підстанції. На це необхідно відшукати 13,6 мільйона гривень, при чому роботи у цьому напрямку тривають щороку. Витрати на електроенергію в чинному тарифі передбачені на 40 копійок менше, аніж необхідно. Підвищення вартості проїзду дозволить покращити ситуацію на підприємстві.

«Ми не були ініціаторами підвищення, бо знаємо, як це боляче впливає на населення, пасажирів. Але це питання на часі, бо останнє підвищення було у червні 2018 року. Його розглядають із квітня минулого року, але все відкладали», - наголосив Пуц.

Член виконкому Ігор Муковоз запитав, скільки ЛПЕ заробляє, кільки витрачає та скільки дотацій отримує.

Володимир Пуц відповів, що 25 мільйонів гривень заробили торік за продаж квитків, є й доходи за розміщення реклами, мийку тощо. Натомість із міського бюджету отримали 44,5 мільйона, котрі витратили на виплату заробітної плати.

«У нас зараз їздять 40-45 тролейбусів. Ми вже з-під забору дістали кілька тролейбусів, скажу так по народному, відремонтували, пустили їх на рейси. У нас вже є тендер на купівлю тролейбусів за європейські кошти. Ми добавимо транспорту і це зніме соціальну напругу серед людей, які не можуть їздити в маршрутках», - додав Недопад.

Тож тариф на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті підвищили із 3 до 4 гривень.

Для учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації вартість проїзду становитиме 2 гривні за наявності учнівського або студентського квитка.

Вартість місячного проїзного квитка в тролейбусі для підприємств, установ, організацій вартуватиме 270 гривень, для населення – 200 гривень, для учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації – 75 гривень.

Рішення набуде чинності на наступний день після офіційного оприлюднення у друкованих засобах масової інформації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я голосував за Зеленського...
Може хоч комуналку зменшать хоч в 2 рази...
Відповісти
Вартість підняли а які тролейбуси були калічені то такі і залишились
Відповісти
А що з тендером? Ще того року отримали кошти, цього року мали вже закупити, знову відтягують. Коли в цій країні буде хоч щось небудь нормально зроблено????
Відповісти
Про старі тролейбуси про зношеність парку ми чуємо постійно перед підвищенням - підвищують і все залишається як було, що для тролейбусів, що для маршруток! То скільки люди будуть цю брехню слухати?!
Відповісти
До чого тут Зеленський? Ви вже взагалі не освідомлюєте, що і до чого?!
Відповісти
Коли різали тролейбуси на металолом тоді їх влаштовувало,а зараз в них збиткі,І замість 30-40 тролейбусів бігає максимум 10шт.Поки не буде в місті толкового мера нема про що говорити.
Відповісти
Коли різали тролейбуси на металолом тоді їх влаштовувало,а зараз в них збиткі,І замість 30-40 тролейбусів бігає максимум 10шт.Поки не буде в місті толкового мера нема про що говорити.
Відповісти
Я надіюсь тілько на те що гірше небуде як при проклятому баризі порошенці який то втіка з країни з тоннами долярів то назад приїжджа, чого порошенці нейметься коли він від нас хохлів відстане
Відповісти
Ахахахахаххахаха
Відповісти
В Тернополі 6 гривень ціна, так що є простір для росту.
Відповісти
Жиди, підніміть цьому бидлу до 10 грн.
Відповісти
13,6 млн гривень треба "відшукати", а 14 млн на фонтан - будь ласка, беріть, розкрадайте)))
Відповісти