Історична подія: Прилуцька громада приєднується до Луцька

Історична подія: Прилуцька громада приєднується до Луцька
Луцька міська рада надала згоду на добровільне приєднання громади Прилуцької сільради до міста.

Про це йшлося у середу, 21 серпня, під час сесії Луцькради.

Депутат Борис Смаль подякував депутатам Прилуцької сільради, які почали процедуру приєднання до територіальної громади Луцька.

«Подія частково історична, бо збільшуються можливості територіальної громади обласного центру», - відзначив він і закликав підтримати проект рішення. Очікують, що фактичне приєднання Прилуцької громади може відбутися вже у середині листопада.

За словами Ігоря Поліщука, раніше виникав супротив, адже наміри приєднатися до Луцька ветував сільський голова Прилуцького.

«Сподіваюся, що приєднання Прилуцького – це лише початок, страт. Переконаний, що незабаром ми приєднаємо Боратинську, Підгаєцьку, Гіркополонківську, Жидичинську громади. Луцьк буде мати величезний ресурс, втілюватиме інфраструктурні проекти і місто буде процвітати. Ми будемо дбати про Прилуцьке, мешканці будуть відчувати відношення влади не гірше, ніж до лучан, тож мешканці інших громад також вимагатимуть приєднання до Луцька», – наголосив він.

Депутат Прилуцької сільради Петро Сущук нагадав, що шлях до об’єднання розпочали ще у 2016 році. За цей час були три невдалі спроби злуки з Луцьком.

«Ми розуміємо, що об’єднавши наші території, ми зможемо об’єднати й зусилля, що дозволить покращити життя людей. Звичайно, людей було переконати важко, але це нам вдалося. Маємо сподівання, що це рішення принесе нам лише позитивні перетворення», – додав депутат.

У підсумку, обранці громади підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ахахха боратинської? Скоріш луцьк до боратина приєднають.подивіться який там порядок
Відповісти
Добровільність визначається Законами України і Конституцією України. Для "добровільного" потрібно проводити референдум (голосування) все інше злочинна децентралізація є порушенням конституційних прав громадян. Чиновники злочинці без освіти.
Стаття 69. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії. Стаття 73. Виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України.
Відповісти
Вітаю, тепер в селян землю заберуть рішенням демупатів
Відповісти
Останні новини
Історична подія: Прилуцька громада приєднується до Луцька
21 серпень, 2019, 10:43