Ковельські депутати – проти скасування ЗНО

Ковельські депутати – проти скасування ЗНО
Ковельська районна рада звернулася до Верховної Ради України з вимогою не приймати закон, яким скасовується ЗНО.

Згідно законопроекту «регіонала» Сергія Ківалова планується повернення вступних випробувань до вищих навчальних закладів та відміна зовнішнього незалежного оцінювання, що неминуче призведе до посилення корупції у сфері освіти, - повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

«За останні роки у Ковельському районі випускники наших сільських шкіл стали студентами престижних вищих навчальних закладів Києва, Львова, Харкова та інших міст України. Вони отримали доступ до вищої освіти незалежно від знайомств чи товщини гаманця своїх батьків, а завдяки своїм знанням», - зауважив автор тексту звернення депутат-свободівець Юрій Поліщук.

«Ми, депутати Ковельської районної ради, стурбовані поданням на розгляд Верховної Ради народними депутатами Г.Калетніком, В.Ківаловим та М.Сорокою проекту закону №1187 «Про вищу освіту».

На наше переконання, цей законопроект штовхає українську освіту до обмеження академічних свобод та університетської автономії, ручного керування, низької якості та корупції.

Найбільше нас обурює повернення вступних випробувань до вищих навчальних закладів, що заперечує одне з основних досягнень незалежності держави – справедливий доступ до вищої освіти.

Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання стало однією з найуспішніших реформ в Україні. Вступ до вищих навчальних закладів за результатами ЗНО підтримує переважна більшість населення країни, при чому ця підтримка постійно зростає.

За останні роки випускники наших сільських шкіл стали студентами престижних вищих навчальних закладів Києва, Львова, Харкова та інших міст України. Вони отримали доступ до вищої освіти незалежно від знайомств чи товщини гаманця своїх батьків, а завдяки своїм знанням.

Система зовнішнього незалежного тестування довела свою ефективність, знищивши хабарництво на етапі вступних іспитів до вищих навчальних закладів. Це дало можливість справедливого вступу тисячам здібних дітей з малозабезпечених сімей, які мешкають у малих містечках і сільській місцевості.

Зважаючи на вищевикладене, ми вимагаємо не розглядати законопроект №1187 «Про вищу освіту» та законодавчо захистити вступ за результатами зовнішнього незалежного оцінювання як основу рівного справедливого доступу до безоплатної вищої освіти», - йдеться в ухваленому зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські депутати – проти скасування ЗНО
14 травень, 2013, 15:00
1
14 травень, 2013, 14:46