Голова Волиньради відмовилася скликати позачергову сесію

Голова Волиньради відмовилася скликати позачергову сесію
Голова облради Ірина Вахович не погодилася на скликання позачергової сесії, яку вимагали активісти Комітету протидії капітуляції.

Зустріч відбулася у кабінеті голови облради. Як пояснили активісти, вони хочуть відреагувати на те, що зараз відбувається в Україні, - пише Конкурент.

Як зазначив депутат Волиньради Олександр Пирожик, Волинська обласна рада несе іміджеві втрати, адже не реагує на ситуацію.

«Волинь мовчить. А могли б сказати: так, ми це питання ставимо на порядок денний, обговорюємо, бо так вимагає частина українського суспільства і волинської громади зокрема», – зазначив депутат.

Депутати Луцької міської ради Микола Федік і Павло Данильчук зазначили, що у такий спосіб хотіли застерегти владу і показати, що люди на Волині проти формули, проти закону про особливий статус, проти внесення змін до Конституції та проти виборів. А також хотіли б почути думку кожного депутата.

Проте Ірина Вахович не бачить підстав для скликання позачергової сесії.

«Немає конкретики у тому, проти чого ми виступаємо. На даний час я не бачу ніякої загрози, це все є вимисел, це все є надумана ситуація. Якщо буде загроза капітуляції, я перша скличу позачергову сесію. А сесії обласних рад, як би там не було, не мають повноважень диктувати президенту, що робити в зовнішньоекономічних зв’язках. Він хоче піти на шлях миру різними методами, він старається. А що зараз показує український народ фактично такими підбурюваннями? Президент сам проти капітуляції і він про це офіційно заявив. Я не хочу збирати позачергову сесію. Але я буду збирати голів фракцій, ми будемо це обговорювати. Я до кінця дня сьогодні дам офіційне звернення від себе особисто з обґрунтуванням своєї особистої позиції», – висловила свою думку голова облради.

Вона також зазначила, що президент уже почув народ, адже подібні мітинги відбулися під офісом президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кріп він такий-сьогодні зелений,а на завтра жовтий...Хто накаже,те і робить,а де "господарі",вони там в швейцарії,якщо щось ,її не візьмуть...Боже,врятуй цю нещасну Україну і допоможи...Дай нам розуму і витримки.
Відповісти
Хто б сумнівався, у пропахших укропом стінах підпаличники бородатої "бабушкі" нічого навіть не муркнуть. Нема пєньонзи- нема кохання.
Відповісти
Зневажаю цих депутатів міськради,але ще більша зневага Волинській облраді,яка за мідяки готова продати все,навіть Україну.Горіть в пеклі,а ти, народе, відкрий накінець зіниці і обирай достойних,бо"не вороженьки згинуть,як роса на сонці,а ми..."Слава Богу і Слава Україні.
Відповісти
Продажна укропівка
Відповісти
Правильно зробила. Цілком підтримує таке мудре рішення Ірини Вахович. Хто не хоче рішення Зеленського нехай вертається на схід та відвойовує кацапщину у кацапів.
Відповісти
Встидно за Волинь. Сцикуни!!!!!!
Тепер знаєте що так смердить в Луцьку - так, так, гнилим зеленим укропом смердить.
Лучани думай ТЕ
Відповісти