Лучани не подолали «рушниковий рекорд». ФОТО

Лучани не подолали «рушниковий рекорд». ФОТО

Довжина «рушника єднання» на фестивалі «Вишиті обереги єднання» у Луцьку 19 травня склала 630 метрів, що на тисячу метрів менше, аніж рекордна,встановлена на таких же заходах у минулі роки.

Складали найдовший рушник лучани вже четвертий рік поспіль в рамках фестивалю «Вишиті обереги єднання», приуроченого Дню матері.

Дійство відбулося на Театральному майдані. Учасники приносили власні рушники та складали їх між собою. Таким чином довжина спільного склала 630 метрів. Зауважимо, що у 2010 році відбувся перший фестиваль «Вишиті обереги єднання», на якому протяжність рушника сягнула 1610 метрів.

Учасники з рушниками ставали у два ряди від ікони «Всецариця», освяченої на Афоні, яку привезли до центру міста з храму Всіх Святих Землі Волинської.

Участь у заході взяли і луцький міський голова Микола Романюк та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Рушники тримали у руках більше сотні зареєстрованих учасників. Багато з них прийшли з сім’ями та сімейними реліквіями – старовинними рушниками, які передаються у сім’ях як святині.

Наприклад, жителька села Несвіч Луцького району Неля Романюк розповіла, що рушник, датований 1933 роком, вишивала її тітка, якій в 33-му було 13 років.

На деяких рушниках можна зустріти написи староросійською мовою. Наприклад, «там де правда, там и счастье».

Нагадаємо, що раніше учасники фестивалю пройшлися ходою у пам’ять жертв політичних репресій та вибудували рушниками напис «Луцьк».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Романюк марш до регіонів і не піарська) Лиже регіонам намовляє Пустовіта)
Відповісти
з року в рік одна й та ж сама "шароварщина" з медовухами-капелюхами та вишиванками.на мій погляд,абсолютно псевдопатріотичне дійство.
я не кажу,що погане....але набридло вже.
Відповісти
Останні новини
Лучани не подолали «рушниковий рекорд». ФОТО
19 травень, 2013, 18:06