Мерія Луцька – проти призначення Погуляйка головою ОДА

Мерія Луцька – проти призначення Погуляйка головою ОДА
Депутати Луцької міської ради звернулися до президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабміну про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації ексзаступника голови Луганської ОДА Юрія Погуляйка.

Про це йшлося у середу, 30 жовтня, під час сесії Луцькради.

Нагадаємо,28 жовтня уряд на своєму виїзному засіданні у місті Маріуполь Донецької області погодив призначення головою Волинської ОДА Погуляйка Юрія Михайловича.

Останнє його місце роботи – посада першого заступника голови Луганської ОДА. До цього ж він працював в податковій міліції Головного управління ДФС у Донецькій області. Ще раніше він працював дільничним інспектором міліції, оперуповноваженим відділення Державної служби боротьби з економічної злочинністю Краснодонського міського відділу УМВС України в Луганській області. Окрім того, Погуляйко проходив службу на посадах рядового на начальницького складу в органах внутрішніх справ МВС України в Миколаївській, Дніпропетровській, Чернігівській та Луганській областях, потім – в Національній поліції України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чим багатий кандидат на пост очільника Волині. ДЕКЛАРАЦІЯ.

«Це питання набуло великого резонансу серед мешканців міста та області. Волинська обласна рада прийняла фактично одностайне рішення про таке звернення. Ми просимо загалом звернути увагу на кадрові призначення, бо маємо досвід, коли деякі призначення не були оптимальними і Волинь не використала свій потенціал», – зауважив в.о. мера Луцька Григорій Пустовіт.

За словами Ігоря Поліщука, Юрій Погуляйко мінімум пів року-рік буде знайомитися з проблематикою області, а не вирішувати їх.

«Міліє Світязь – це глобальна екологічна катастрофа, на яку має вплинути голова ОДА. Є проблеми у Володимирі, Нововолинську, проблеми медицини тощо. В області є люди, які можуть вирішити це», – сказав він.

Натомість депутат Тарас Шляхтич відзначив, що не потрібно зважати на територіальну приналежність, адже багато українців працюють в інших країнах світу. Однак те, що Юрій Погуляйко працював лише в силових структурах і не має належного управлінського досвіду – інша справа, каже Шляхтич. До того ж, такий крок не підтверджує декларовані командою Зеленського намірів щодо кадрових призначень нових облич.

Депутат Пало Данильчук попросив додати до звернення пункт про те, щоб при кадрових призначеннях враховувати думки Коломойського та Палиці, однак цю пропозицію не підтримали.

У підсумку, 32 із 33 депутатів підтримали звернення до Володимира Зеленського щодо незгоди призначення Юрія Погуляйка головою Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що, укропчики, хвоста прищемлять нарешті вам?
Відповісти
Як вони всі зашевелилися?.... Бояться нової людини. ...Призначати голову ОДА право президента,і він не зобовязаний нікого питати.
Відповісти
Як все розкрилося
Відповісти
Палиця і ко - погуляйка))) ви не князі і Волинь не феодальна вотчина. Мусить бути якась противага бо вже роги ростуть у тих хто думає що всіх тут купив.
Відповісти
УКРОП розворушився, як вужі на пательні, значить прийде нарешті кінець "Пальцько-Волинському князівству", а може, і посадки почнуться! Подерибанили ці скоти Волинь, і в першу чергу, Луцьк, добряче, прийшов час і відповідати. І за незаконне захоплення влади в місті - теж! Банду необраних підпаличників, яка роками без права на владу в місті дерибанить бабло, лиже дупи перевіззників і московських попів, віддає ригпм землю, нищить робочі місця - за грати, всі рішення "мера" Пустоцвіта - скасувати, а потерпілим від його діяльності виплатити компенсації за рахунок незаконних "енрівників"! Досить терпіти укропське падло!
Відповісти
Якщо зіцпрєдсєдатєлі-шахраї з міськради проти, тоді я - ЗА!
Відповісти
Чи той варяг зможе стільки вкрасти як місцевий голова ОДА? Ні! Тому він нам тут не потрібен! Нехай валить.
Відповісти
Влада Луцька це бандити
Відповісти
Яке відношення має нелигітимна міська"банда"до призначення голови ОДА-ніякого.То сопіть і моліться....
Відповісти