9,5 гривень – виправдана вартість проїзду при електронній системі оплати, – луцькі перевізники

9,5 гривень – виправдана вартість проїзду при електронній системі оплати, – луцькі перевізники
Луцькі перевізники в один голос запевняють, що з впровадженням електронної системи проїзду, підписанням додаткових угод із Луцькрадою та встановленням валідаторів їм доведеться працювати у збиток. Саме тому 1 листопада вони повідомили про те, що з 11 листопада значна кількість маршруток припинить курсувати містом.

Як розповіли Інформаційному агенству ВолиньPost луцькі перевізники, виправдана варість проїзду за умов впровадження електронної системи оплати проїзду - 9,5 гривень.

Нагадаємо, про це йшлося у рослідуванні «Хто і скільки заробить на електронних квитках у Луцьку».

Як розповів директор АТП-10701 Сергій Дьомін, у зв’язку з вимогою міської влади щодо підписання додаткових угод і встановлення валідаторів – за тиждень-другий перевізники просто почнуть працювати у збиток. А відповідно – збанкрутують і будуть вимушені закрити підприємства.

«Нинішній тариф 6 гривень – це компроміс між міською владою, пасажирами та перевізниками, але це вимушено заганяє перевізників у тінь. З огляду на те, що нам доведеться віддати 10% оператору, який встановить валідатори та обслуговуватиме систему безготівкової оплати, ми отримуватимемо з одного квитка – 5,40 грн. І це при тому, що ми повністю виводимо зарплати працівників на рівень офіційних 12 000 гривень, а відповідно втричі зросте і податкове навантаження, яке ми маємо врахувати у вартість тарифу. Окрім цього – нам треба створити окремий контролюючий відділ, який буде слідкувати за тим, чи не їздять «зайці» і чи всі здійснюють оплату. І тут же ми не можемо виключити витрати на пальне та запчастини, яких потребують наші маршрутки. Вже про оновлення автопарку я мовчу – на це просто не вистачає коштів, бо ми просто працюватимемо собі у збиток», - розповідає Сергій Дьомін.

Таким чином, за підрахунками керівництва «Луцьке АТП-10701» їм щомісяця доведеться сплачувати підприємству «Сіті Кард» близько 300 тисяч гривень. А це у рік – 3,6 млн.грн, «АТП-1» - близько 3 млн.грн. і т.д.

Якщо врахувати те, що з кожного оплаченого квитка перевізник має заплатити 10% оператору (ТОВ «Сіті кард систем») то з 1 автобусу, який працює в постійному режимі на маршруті, перевізник має сплатити в місяць приблизно 10-11 тисяч гривень.

«Ми краще зупинимось відразу, поріжемо маршрутки на брухт чи десь продамо їх, ніж через тиждень-другий станемо банкрутами. Нині містом курсує майже 200 маршруток. Це лише за приблизними підрахунками, в залежності від завантаження маршруту, пасажиропотоку в різну пору доби, щомісяця перевізники будуть зобов’язані сплатити оператору 2,2-2,5 млн. грн. А в рік – до 30 мільйонів гривень. В той же час, міська рада не поспішає закладати в бюджеті витрати на компенсацію пільгових перевезень. Нам ніколи не компенсовували витрат на пільгові перевезення, тому фактично ми всіх пільговиків возили за власний рахунок. Був один випадок, коли нам компенсували витрати на пільгове перевезення інвалідів війни. А нині як бути? Ми ж усі люди і розуміємо, що закон є закон і ми не маємо права відмовити пільговику в перевезенні і разом з тим – ми самі не відмовляємось від цього. Але разом з тим – міська влада не хоче компенсовувати нам проїзд пільговиків, натомість ми маємо оплачувати за кожного пасажира невідомо кому, якійсь турецькій компанії 10% за кожного пасажира», - розповідає директор АТП-1 Едуард Самчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хто і скільки заробить на електронних квитках у Луцьку. РОЗСЛІДУВАННЯ


За попередньою інформацією, в місті налічується близько 52 тисячі пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті Луцька. Тож можна лише припустити, скільки міській владі доведеться витрачати з бюджету коштів для компенсації перевізникам проїзду пільговиків у громадському транспорті Луцька після впровадження валідаторів. Для прикладу, у сусідній Тернопільській області на це у бюджеті на 2020 рік заклали майже 30 мільйонів. Більше того, у містах, де впроваджують систему безготівкової оплати у громадському транспорті, зазвичай закладають кошти на компенсацію проїзду пільговиків. І що цікаво – стартують такі процеси не за 1 день, а відпрацьовуються поступово.

Таким чином, нині валідатори вже встановлені у всіх тролейбусах та маршрутках, які обслуговує КП «Луцьке підприємство електротранспорту». Що ж до приватних перевізників, то з понад 200 автобусів, які курсують Луцьком у режимі маршрутного таксі, валідатори встановили лише у 7.

За словами перевізників, нині за таких обставин об’єктивний і виправданий тариф – це 9,5 гривень. Мовляв, лише у такому випадку вони зможуть працювати в нормальному режимі, курсувати згідно з графіками, вийдуть з тіні, погодяться на встановлення валідаторів і справно сплачуватимуть оператору за надання послуг з безготівкової оплати. Однак представник «Луцьке АТП 10701» розуміє, що містяни не мають змоги платити таку ціну. Таким чином, вони пропонували міській раді залишити діючий тариф на рівні 6 гривень.

Зауважимо, перевізники запевняють, що автобуси перестануть їздити за такими маршрутами: №1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 19, 22, 26а, 32.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 45
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цитата

І це при тому, що ми повністю виводимо зарплати працівників на рівень офіційних 12 000 гривень, а відповідно втричі зросте і податкове навантаження, яке ми маємо врахувати у вартість тарифу.

тобто до цього працювали не в білу?
Відповісти
То в Києві маршрутки по 7-8 гривень, метро по 8, а в Луцьку будуть по 9,50? Щось тут не те.
Відповісти
Луцькі перевізники, Ви не підскажете як у Львові за 6 грн їздять???
Відповісти
Це чистої води вимагання підвищити оплату праці. Тільки невідомо за що цим "трудягам" водіям повинні підвищувати зарплату. Протерти вікно, помити салон вони не можуть, замінити обшивку сидінь вони не можуть (в салоні смердить перегаром та куривом, обшивка сидінь в приклеєних жувачках, присісти не можлмво), а вони все гроші вимагають, нахаби. Наведіть елементарний порядок в маршрутці хоч би !!!
Відповісти
Пффф, я за 10ку в обідраний сарай не сяду.
Відповісти
ПНХ! Нехай не їздять. Один раз перетерпіти і поставити б\дло і їх ср\чі на колесах на місце.
Відповісти
В Львові 7. І вигідно.
Відповісти
В Львові школярі та пільговики безкоштовно їздять
Відповісти
О то вже наскільки знахабнілі перевізники разом з найманими шоферам
Відповісти
Хай самі їздять в своїх коритах. Особисто я в ці маршрутки до даних перевізників не сяду.і всім рекомендував .ПРОВЧИМО.???
Відповісти
Якщо в Луцьку є влада, а не рішали, то зо всіма перевізниками, чиї автобуси не вийдуть на маршрут має бути розірвано договір і не допущено до наступного конкурсу. Але цього не станеться і за якийсь час вартість проїзду сягне спочатку 7, а згодом 8 грн.
Відповісти
Хай самі їздять в своїх коритах. Особисто я в ці маршрутки до даних перевізників не сяду.і всім рекомендував .ПРОВЧИМО.???
Відповісти
Встановлюємо додаток ТАЧКІ або аналог""""""""і вперед до комфорту!!!!!!!!!!!
Відповісти
Арифметика 6+10%=9,5.
Чи то введения в оману лучан, чи то визнання ухиляння від сплати податків. Податківці повинні відреагувати.
Відповісти
Треба ставити 10 грн., шоб не йопшатися з копiйками.
Відповісти
Панство. За такі гроші хай самі себе возять. Рівненські та львівські фірми зайдуть з задоволенням. Фінансова служба мусить звернути увагу на повідомлення керівника перевізника,щодо того , що вони весь час працюють в тіні і ухиляються від сплати податків.
Відповісти
А ряха не трісне в перевізників?
Відповісти
Так от штрафи і до суду за те, що до цього працювали у тіні і не по Закону, самі визнали! У Києві таких цін немає і протяжність на багато більша, а тут у Луцьку і таке? Це вже взагалі!!! Міськрада повинна щось з ними робити і терміново, бо у процесі встановлення безготівкової системи не передбачалось і взагалі мови не було про підвищення проїзду!
Відповісти
Ну і де ті всі активісти і "активна" громадськість міста? Чому не йдуть до парочки тих перевізників і не блокують, не палять фаєра, шини?! Слабо, чи то не так цікаво як за гроші політичних діячів щось робити, а не відстоювати інтереси громади?!
Відповісти
Міській владі потрібно розпочати конкурс, нарешті на добросовісного та відповідального перевізника. Особисто радий, що ця нечисть, монополісто Д., доживає останні дні свого не чесного бізнесу. Нарешті епоха бруду, небезпеки та незручності завершиться в міському транспорті. Пасажирам вже остогидло отримувати неякісні послуги за не об'єктивно високу вартість проїзду.
Відповісти
Схаменіться люди! Ви не бачите, що ті хапуги роблять?! Зарплати в Лучан які, що вони такі апетити мають?! У людей не 1000$ в місяць як в них!!!
Відповісти
Ок. Проїзд 10 грн. і зміна транспортного складу на нові, сучасні автобуси, а не ці скотовозки - тоді так! А по іншому ніяк, йіна має бути адекватна за відповідний транспортний засіб! В них підвищення ціни до 6 грн. як для Луцька необгрунтоване і без доказів від ліхтара!
Відповісти
Арештувати за несплату податків, а не торгуватись
Відповісти
Щоб нормально задовільнити апетити всіх причетних до оборудки з картками, дивлячись у світлу перспективу підняття добробуту, треба встановити тариф 20 гривень. І хай задушаться!
Відповісти
Ідіть нах*** перевізники. Х** вам а не 9.5грн за проїзд. За маршрутками не слідкуєте, обслуговування їхнє ніяке.
Відповісти
Правда в тому, що наша міська рада в змові з перевізниками. Відкати там такі, нам з вами і не снилось. Тому й немає мера стільки часу, щоб не було потім з кого спитати.
Відповісти
Переавзники трохи маніпулюють фактами, з 200 тисяч населення Луцька, 52 тисячі пільговики, тобто кожен четвертий. Допустимо що це правда (але я впевнений що це не так) але ж ці пільговики іздять тролейбусами (пенсіонери, студенти), в маршрутках вони ж платять звичайну вартість. Так чому маршрутчики на них зсилаються? За моіми спостереженнями пільговиків в маршрутці процентів 5, тобто один з 20.

І при логіці власників маршруту, якщо влада ім не компенсує перевезення пільговиків (з наших же податків), то цю вартість вони перекладуть на людей які оплачують проізд. Це взагалі законно?
Відповісти
поставите валідатори, поїздите з півроку, покажете свій дебет з кредитом, тоді можна буде говорити про ваші збитки чи доходи. до речі, 10 % оператору - це щось занадто кучеряво. вистачить їм і 5%
Відповісти
Нехай не їздять і ідуть на біржу праці.
Відповісти
Спокійно, Громадяни! Перевізники самі ведуть до напруження ситуації. Аби розірвати договори. Потім міська влада оголошує новий конкурс - ті ж самі перевізники оформляють на кожен один, два-три автобуси по підприємцю, щоб не виходити за квоту. в інакшому випадку видно буде весь обіг грошей і через значні суми за рік їх примусово попереводять на платників пдв. А це - 20% з їхнього карману.
А стосовно 10% відрахувань - а перевізники як хочуть, щоб обладнання їм безкоштовно дали, чи з міського бюджету - з наших податків? Бюджет міський частково оплачує вартість і встановлення системи.
Відповісти
За таку ціну губозакаточну машинку)
Відповісти
Звідкіля така сума-12 000? А чому не 7 000? За 5-7 тисяч нехай працюють і не буде проблем з валідаторами і підвищувати плату за проїзд не треба!
Відповісти
Ось ви і йдіть за 5 тисяч по 12 годин працювати. 12 тисяч це мінімум для того, щоб водії не втекли до Польщі
Відповісти
Треба зразу по 20,всеодно проковтнуть нераби.
Відповісти
Ну так якщо вони за весь цей час звикли до таких надприбутків, то важко буде їх перевести на нижчі, обгрунтовані. Куди дивилась влада, що дозволяла їм робити те, що їм заманеться? Доведено, що і підняття ціни до 6 грн. не обгрунтоване але проковтнули, а вони зараз на 9.5 зазирають?! А у сусідніх областях що? Не трісне хліборізка? Міська влада допустила до такого - тепер нехай і розхльобує але не за рахунок лучан!
Відповісти
Які 12000?! Нехай ці водії працюють за мінімалку - 4200 я більшість лучан!
Відповісти
Цим видом послуг має займатись виключно МІСТО!!!! Ніякі приватні структури ! А керівник який буде звониди підприємство в банкрутство має сидіти в тюрьмі! Це єдиний варіант!!!
Відповісти
А ПІЗД*ЛЄЙ вони не хочуть? Неплатників податків - посадити, і Дьоміна - першого, проїзд зробити 5 гривень, і ввести штрафи за відхилення від графіку понад 10 хвилин. За відсутність рейсу взагалі - штраф від 10-15 тис. грн.
Відповісти
Вчора з 19:30 чекав на конякіна маршрутку 39 хвилин! Нема базару - не треба і возити? Дайте мені Девіцького з Дьоміним, я їх примушу жерти 10 грн. на камеру!
Відповісти
Населення Луцька 200 000 . Пільговиків 50 000. Оце чеше .....поц !
Відповісти
Один водій має в поганий день 1000 грн в кишеню. Звісно які валідатори.
Відповісти
а чим виправдана така вартість? де розрахунки?
хватить вже скиглити, просто працюйте, поліпшуйте комфорт, культуру, а пільговики їм поперек горла, ніби ви тим пільговикам за проїзд платите
Відповісти
Давайте 25грн, і у вартість буде входити стюардеса, кондиціонер, вайфай і напій на вибір.
Відповісти
"поріжемо маршрутки на брухт чи десь продамо їх" - на брухт вони тільки згодні, хто ті корита купить.
Відповісти
пропоную всых правдолюбыв выдправити в концтабыр. нехай там попрацюють за похльобку. там буде комунызм., а то хочуть тыльки безплатного ы пыльгового перевезення. ныде в свыты немаэ такою цини. як платите так ы ъдите.
Відповісти