Топ-5 університетів Польщі: вступ та навчання*

Топ-5 університетів Польщі: вступ та навчання*
Сучасна молодь із задоволенням їде навчатись за кордон. Одна з країн, яку найбільш охоче обирають наші співвітчизники – це Польща. Для українців університети Польщі пропонують якісне навчання за доступною ціною. Це створює всі умови, аби українці обрали технічну, економічну, медичну, юридичну освіту в Польщі. Хочемо звернути увагу на топ-5 польських ВНЗ згідно рейтингу Perspektywy, який щороку визначає 5 найкращих університетів країни, базуючись на об’єктивних показниках їх роботи. В трійку лідерів потрапив один з найстаріших ВНЗ Європи – Краківський Ягеллонський університет, про особливості вступу до цього ВНЗ вам детальніше зможуть розповісти фахівці Проекту Освіта без кордонів. Ми ж зупинимося на інформації про всі 5 найрейтинговіших університетів цієї країни.

Варшавський університет

Uniwersytet Warszawski w Warszawie – провідний державний ВНЗ країни. Який до того ж є найбільшим серед всіх польських університетів. Визначним є той факт, що в цьому закладі освіти навчалося 5 лауреатів Нобелівської премії! Що стосується вартості навчання, то вона стартує від 2-х тис. євро на рік як для бакалаврату, так і для магістратури. До складу університету входить 21 факультет, а абітурієнти можуть обирати з-поміж 200 спеціальностей. Є навчальні програми, які викладаються польською та англійською мовою, тобто абітурієнти деяких спеціальностей може обирати мову навчання. Студенти можуть оселитися у одному з 6-ти гуртожитків, ціна за проживання: 400-700 PLN на людину.

Вступ до Ягеллонського університету

Як ми вже згадували раніше, це найстаріший державний вуз Кракова та Польщі в цілому, який було засновано ще у 14 столітті. Вартість навчання тут починається від 840 євро, тобто ціни є дуже демократичними. Знаходиться заклад освіти не у столиці, а у мальовничому місті Краків, де студенти із задоволенням не лише вчаться, але й проводять свій вільний час. До складу ВНЗ входить 16 факультетів, а абітурієнти можуть обирати з 80-ти спеціальностей. Розташований університет у центрі міста і складається з 4-х кампусів. Є й гуртожитки, де можуть оселитися студенти.

Варшавська політехніка

Це кращий державний технічний освітній заклад країни. Вартість навчання у ньому починається від 2-х тис. євро. Тут пропонують освітні програми на польській та англійській мові. На відміну від Ягеллонського університету, політехніка розташована у столиці країни та складається з 20-ти факультетів. Абітурієнти мають змогу обирати одну з 30-ти спеціальностей. При політехніці функціонує 12 сучасних гуртожитків, де пропонують комфортні умови проживання за демократичною ціною.

Гірничо-металургійна академія в Кракові

Це також провідний технічний державний ВНЗ, який було засновано 100 років тому. Вартість навчання у академії починається від 1 тис. євро. До складу академії входить 16 факультетів. Викладання проводиться не лише польською, але й англійською мовою. Студенти забезпечуються місцями у гуртожитках, вартість проживання – 400 PLN.

Університет Адама Міцкевича в Познані

Це державний університет, вартість навчання у якому – від 1,5 тис. євро. ВНЗ складається з 15 факультетів та пропонує освіту на 220 спеціальностях. На 20-ти спеціальностях можна обирати мову навчання – польську або англійську. При ВНЗ працює 6 гуртожитків, повністю пристосованих під потреби студентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.