Директорку школи на Волині звинувачують у незаконному отриманні звання «Заслуженого працівника освіти»

Директорку школи на Волині звинувачують у незаконному отриманні звання «Заслуженого працівника освіти»
Директорку Нововолинської ЗОШ №4 ім. Тараса Шевченка Таїсу Сачук звинувачують у шахрайстві з документами, на підставі яких у 2013 році їй присвоїли почесне звання «Заслужений працівник освіти» і впродовж 6-ти років виплачували грошові премії та нараховували пенсію.

Про це стало відомо з ухвали Нововолинського міського суду Волинської області.

Відомо, що правоохоронці взялися перевіряти законність отримання директоркою школи звання через заяву громадянки, у якій та запевняє, що Таїса Сачук незаконно отримала звання та через це незаконно протягом років отримувала надбавку до зарплати та пенсії.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що будучи директором Нововолинської школи Таїса Сачук навмисне подала неправдиві відомості, аби їй присвоїли почесне звання «Заслужений працівник освіти». Маючи педагогічний стаж більш ніж 30 років, жінка вирішила подати протокол зборів педагогічного колективу та інші документи щодо висунення її кандидатури для нагородження. По факту ж відповідного зібрання педагогів не було взагалі.

В результаті директорка отримала звання й надбавку в розмірі 20% від основного окладу та кошти на загальну суму 53 672, 68 гривень від управління освіти Нововолинської міської ради.

Званням її нагородили 27 червня 2013 року відповідно до подання, внесеного тодішнім головою Волинської обласної державної адміністрації Борисом Клімчуком з нагоди «Дня Конституції України».

Зазначають, що у нагородному листі вказані конкретні заслуги Таїси Сачук, завдяки яким її і нагородили. Міститься також і печатка школи. Цікаво, що у розпорядженні комітету відсутнє звернення трудового колективу Нововолинської ЗОШ щодо нагородження директорки почесним званням.

У розпорядженні управління освіти, науки і молоді Волинської ОДА офіційні документи щодо представлення до нагородження Таїси Сачук також відсутні.

У зв'язку із цим виникла необхідність з'ясувати, на якій підставі указом Президента України Таїсу Сачук нагородили званням «Заслужений працівник освіти».

В ході допиту у якості директорка свідчити проти себе відмовилася.

Згідно з ухвалою суду слідчим надали доступ до оригіналів документів, які допоможуть з'ясувати ситуацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай молодець, але схема держслужбовців дала збій. Ділитися треба з колективом.
Відповісти
Так Таїса,чи Раїса?
Відповісти
Нарешті цю крадійку дитячих мрій про школу заберуть з поста директора, я на це надіюсь, і на це надіється вся школа бо з неї директор ніякий
Відповісти
Ця вчителька за 30 років хоч когось чомусь навчила! А в Любомлі головний лікар Дибаль і собі і жінці своїй звання заслуженого лікаря як дістав, хіба вони вилікували хоча б 1 хворого?
Відповісти
роздавав нагороди направо і наліво, тільки Гринюка-бідаку не встиг...
Відповісти
Це не та вчителька що викладала історію та право ?
Відповісти
Я колишній випускник випускник ЗОШ 4, Сачук Т. була моїм вчителем і я вдячний за отримані хороші знання і освіту, яка допомогла мені вступити у ВНЗ столиці і побудувати хорошу кар'єру. І Мене надзвичайно дивує той факт, що ані той, хто пише такі статті, ані коментатори до неї не зауважуют і не враховують те, що директорка школи - Сачук Т., маючи педагогічний стаж більш ніж 30 років!!! після закінчення "З відзнакою"! самий престижний університет країни - Київський Університет імені Т. Шевченка, маючи безліч нагород, підготувавши тисячі учнів до ВНЗ, які зараз побудували успішну кар'єру у різних галузях, може заслужити звання "Заслуженого працівника освіти", бо ця винагорода дійсно заслужена, зазначаючи вище факти.
Відповісти
Ми живемо в той час, коли людський фактор, такий як - заздрість присутній у кожної людини.
У кожному колективі є люди, яким щось не так. Місто наше маленьке і всі про кожного все знає. Тому усі Нововолинці погодяться, що саме завдяки зусиллям Сачук Таїси Олексіївни та її високопрофесійним якостям школи № 4 ім. Т.Г. Шевченка розквітла і зажила по-новому. Звісно є люди, які пожиттю звикли зводити наклипи і радіти невдачам. Але всі знають, що саме ця школа є чудовою, де багато учнів йдуть сюди навчатися. А директор школи радо зустрічає усіх дітей. І навчає в першу чергу залишатися людьми. Таїса Олексіївна активно працює в організації класних приміщень для наших дітей, що дозволило в найкоротші терміни організувати чудові світлі класи.
Ми вдячні за співпрацю та сприяння всебічному розвитку наших дітей, що в комплексі дає чудовий результат на олімпіадах, турнірах.
Своїми добрими справами надала можливість нашим дітям навчатися в чудовій школі, куди кожного ранку діти ідуть із задоволенням, яку люблять, у школу, де про них піклуються, поважають їх думку, допомагають усвідомити свою індивідуальність і неповторність.
Відповісти
Бідолашна 4 школа. Туди й так не дуже йдуть діти, не все добре з навчанням,а тут ще цей скандал...
Відповісти
Як добре, що є ще вдячні учні та батьки. Думаю, директора звинувачують несправедливо.Вона ж не сама собі присвоїла звання. А заздрощі в Україні ще ніхто не відміняв
Відповісти
Як добре, що є ще вдячні учні та батьки. Думаю, директора звинувачують несправедливо.Вона ж не сама собі присвоїла звання. А заздрощі в Україні ще ніхто не відміняв
Відповісти
Звання ЗАСЛУЖЕИЙ.... Таїса Сачук отримала незаконно, порушуючи Положення про нагородження. Про це говорили всі і це було дуже дивно чути цю інформацію. Школу 12 у якій працювала заступником "завалила...."А тут звання після виборів.... Школу 4 вичистила і привела в належний вигляд Марія Дацюк. Сьогодні дійсно більшість батьків не хочуть дітей віддавати в цю школу. Думаємо що доведуть про порушення Положення про нагородження і має бути справедливість
Відповісти
Це все чорний піар школи!!! Поясню чому...
Сачук Т.О. протягом років свого управління у школі показує хороші результати розвитку і досягнень учнів, які щороку зростають: - збільшується кількість учнів у школі, збільшується кількість учнів, які займають призові місця на олімпіадах і вступають у престижні ВНЗ країни. Ця вся ініціатива - це просто чорний піар, щоб зменшити черги бажаючих батьків віддати своїх дітей у цю школу. Якщо говорити про винагороду то- інціатива це одне питання, але є професіаонали які оцінюють досягнення за які видається винагорода і визначають чи давати її, і якщо дали - то означає, що заслужила (30-ти річним стажем, як пише стаття) і не коментуючим тут оцінювати досягнення!
Відповісти
в підтведження своїх слів про чорний піар, замовлений для Сачук Т.О. - ось список учнів - призерів олімпіад у школі!
http://novovolynsk-school4.edukit.volyn.ua/nasha_gordistj/
У результаті підготовки Сачук Т.О. учень 9Б кладу отримав 3-е місце на !!!Всеукраїнській олімпіаді з правознавства, і це учень з маленького Нововолинська. То хіба це свідчить про професіоналізм?! Дивіться результати школи!, а не читайте замовленні статті, факти яких ще не доведено!
Відповісти
Ось ще список - участь учнів школи в турнірах з навчальних предметів:2-х із чотирьох готувала Сачук Т.О.!
Результат: олімпіада з права - 3-є місце по місту, 2-ге особисте місце на обласному етапі, 2-ге місце по місту,-3-є особисте місце на обласному етапі!
Оцінювати потрібно результат, а не плітки і наклепи!
Ось докази сказаного:
http://novovolynsk-school4.edukit.volyn.ua/nasha_gordistj/peremozhci_ii_i_iii_etapu_vseukrainsjkih_olimpiad/
Відповісти
Народ, так очевидно ж чорним по білому написано - подання на винагороду дав сам тодішній Голова Волинської обласної державної адміністрації - Б. Климчук! А підстави - призові місця на олімпіадах, величезний стаж- 30-років, червоний диплом найпрестижнішого університету країни за спеціальністю історик! Хіба не такі вчителі мають вчити наших дітей!? і бути Заслуженими? Бідна вчителька, такі є "доброзичлівці"...
Відповісти

Учнів навчила праву,а сама порушує? Чикатило також жив за подвійними стандартами !
Відповісти

Як пишуть на нововолинському Радарі є цікава деталька : звання отримала відмінниця за два дні. Не зашвидко ? Чи не за телефонним правом? Може ви колеги також плануєте і собі відхопити преференції , що так захищаєте відкриту шахрайку!
Відповісти
Як пише нововолинський Радар,е цікавадеталька : звання отримала за два дні проти встановленого законом місяця. Ви ,колеги,також так хочете , що так захищаєте відкриту шахрайку ?
Відповісти
Як колись гарно звучало:»Школа вчителем і учнем живе!» А у 4 школі – директором з великим стажем, престижним вузом!!!, дипломом з відзнакою! І злочинними діями. І скільки списків ви не будете додавати, прихильники, – це не її заслуга, а учителів. Шановні, маєте директора-боягуза, який продасть вас у любу хвилину, коли боїться визнати свою провину, так підло обдуривши вас у ще не так далекому 2013. Пишаюся Святославом за відкритість думок.

Відповісти
Останні новини
Директорку школи на Волині звинувачують у незаконному отриманні звання «Заслуженого працівника освіти»
13 листопад, 2019, 08:52