Підприємцям Центрального ринку запропонували переїхати на вигідних умовах, кіоски незгодних демонтують

Підприємцям Центрального ринку запропонували переїхати на вигідних умовах, кіоски незгодних демонтують
Завершилася друга зустріч з ініціативною групою підприємців з приводу перенесення Центрального (Старого) ринку.

Про це й мережі Facebook повідомив радник мера Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше підприємцям Центрального ринку запропонували облаштувати місця для торгівлі на території Нового ринку (ЛПЗ) із безкоштовним та пільговим періодом розміщення, додатковими транспортними рішеннями та іншими умовами, що відображені у меморандумі.

25 листопада прийняли рішення управлінню розвитку підприємництва та реклами створити реєстр осіб, які підпишуть зобов'язання щодо добровільного переїзду на нове місце. Можливість підписати таке зобов'язання та внести себе в реєстр буде до 29.11.2019 року. Зобов'язання про добровільний переїзд передбачає демонтаж тимчасової споруди, що належить підприємцю до 15.12.2019 року.

Щодо тих підприємців, які не погодяться підписати зобов'язання про добровільний переїзд, каже Поліщук, після 29.11.2019 року, вирішуватимуть питання щодо демонтажу тимчасових споруд у визначеному законом порядку.

"Міська рада в цьому питанні зробила все можливе для якомога комфортного та безболісного переїзду на нове місце. Сподіваємось і на розуміння підприємців щодо необхідності наведення порядку на території ринку, створення на цьому місці адекватної парку та Старому місту ділянки зі скверами, благоустроєм, цікавими атракціями, збереженням можливості здійснення належним чином оформленої торгівлі продуктовою групою товарів та сувенірами, території яка слугуватиме доповненням до історичної частини міста та буде цікавою й корисною як лучанам так гостям нашого Луцька", - додав радник мера Луцька.

Він також відзначив, що більшість підприємців виступають проти переїзду, адже здебільшого вони здійснюють діяльність без реєстрації ФОП або без належного оформлення працівників, і, відповідно, без сплати податків та інших платежів.

"На цьому місці під прикриттям облспоживспілки це поки вдається, на будь-якому новому місці така діяльність буде неможливою", - констатував Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
HBO вже пишуть сценарій про Луцький цетральний ринок. Скоро буде класний серіал. і потік туристів
Відповісти
Читаю про них, прихожу на той "уродливий ринок" під назвою Центральний та не можу збагнути, чому скупщики-продавці, ой вибачте їх необхідно називати підприємці досі не бажають переходити на нове місце. Тим більше на вигідних умовах. На Центральному ринку міста ще зараз можна продати вагончик-магазинчик, потім все одно ж знесуть на металобрухт. А на новому ринку на халяву можна зараз вибрати місце, яке тобі припало до душі чи сподобалось. Одним словом не розумію скупщиків-продавців. На думку спадає тільки одне привикли в бардакові жити та існувати в таких вонючих місцях перепродувати (купил - продал) товари, продукти харчування. Ось і вся їх психологія.
Відповісти
Перший результат вже є: в шакала і кровопивці горгута відвойована земля. Якщо ця движуха нужник таки буде викинутий за місто, то при усій нелюбові переважної частини лучан до нинішньої тимчасової влади, деяким владцям можна буде ставити погруддя на грядці напроти вікна власної оселі. Хоч би з гіпсу чи з льоду. А що там збудують - то вже справа інша. В усякому разі, гіршого за це багно не збудують. Луцьк з його "ринковими відносинами" можна було давно почистити - це пропонувалось ще Миколі Романюку (нехай спочиває з Богом). Але він при усій своїй сміливості і впертості за це взятись побоявся. Злякався, щоб не втратити так званий електорат і не порушити комсомольську клятву перед горгутом. Китайські цвяхи і бігуді можна перепродувати далеко за містом. І взагалі - це не бізнес, а ганьба Луцька. Злоякісна пухлина четвертої стадії.
Відповісти
не митьйом так катаньем. БАБЛО СТОЇТЬ З РОЗЧЕПІРЕНИМИ КИШЕНЯМИ І ЧЕКАЄ
Відповісти
А чого ті люди на ринку торгують і мерзнуть ? Це ж так класно, сама краща робота, мрія життя. Влада колись не змогла забезпечити зайнятість цих людей, тепер говорить: "На вихід, там лучше", для них це норма. Просто не так вони переживають за них і за Луцьк як за грошові потоки, які рікою потечуть не туди куди треба.
Відповісти
Люде потерпіт троха
Володимир Олександрович забере в ПорохаВальцмана Приватбанк і буде гроші на всих
Коломойському Путін дасть сто трильярдів доларів
Всё буде на краще посадим Пороха і точно буде менше бідувати люде
Відповісти
Останні новини
Підприємцям Центрального ринку запропонували переїхати на вигідних умовах, кіоски незгодних демонтують
25 листопад, 2019, 13:08