У луцькому мікрорайоні – перебої з опаленням. ВІДЕО

У луцькому мікрорайоні – перебої з опаленням. ВІДЕО
Десяток будинків мікрорайону ЛПЗ у Луцьку від п’ятниці (22 листопада) мають перебої з опаленням.

Про це Суспільному розповіла головна інженерка ЖКП № 2 Ольга Дворська.

На диспетчерську лінію постійно надходять скарги на відсутність тепла від лучан. Мешканець будинку Дружби Народів, 9 Ігор Сидорук каже: три дні у них в квартирі перебої з опаленням.

“Ми лягали спати з дружиною, то було холодно, вона навіть два одіяла брала”, - розповів лучанин.

Лучанка Руслана Замелюк мешкає в сусідньому будинку. Каже, немає тепла частково або повністю і в інших багатоповерхівках мікрорайону ЛПЗ.

“Це по всьому мікрорайону таке. Стояками. Квартира стояками – один гріє, інший холодний, так якось”, - зауважила Руслана Замелюк.

Диспетчерка Світлана Ковальчук каже, дзвінки зі скаргами на опалення надходять цілодобово.

Світлана Ковальчук, диспетчерка зазначила, за день – більше 100 скарг, то, напевно, точно.

Головна інженерка ЖКП № 2 Ольга Дворська розповіла, що опалювальний сезон в будинках стартував нормально. Аварійна ситуація виникла в ніч з четверга на п’ятницю. Працівники ЖЕКу протягом цих днів намагалися усунути проблему.

"Виникла якась ситуація на мережах “Луцьктепла”, бо теплоносій з батарей був спущений. Тобто, весь наш район, який живиться від цієї котельні, в п’ятницю зранку опинився без опалення. Протягом суботи-неділі ми додаткові служби, кого тільки могли – виводили. Але в нас по трасі далі йде повітря. Розповітрити ми не можемо своїми силами", - пояснила ситуацію Ольга Дворська, головна інженерка ЖКП № 2.

Речник ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков каже, що така ситуація виникла через збільшення швидкості подачі теплоносія в мережу у зв’язку з похолоданням.

"Почало заходити повітря у верхні точки системи, тобто, верхні поверхи. Оскільки там збирається повітря, належним чином не циркулює теплоносій. Повітря розійшлося усією системою, також воно потрапило і в котел. По-трохи воно буде виходити. Відповідно. Ми проводимо свої заходи і закликаємо споживачів не соромитися в себе на 9 поверсі спускати повітря", - розповів Антон Безносиков.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запрошую Антона "не соромитися" й пройтись нашим районом по 9-м поверхам і розповітрити протягом 4 діб, як це ми робимо , бо увесь район вже в курсі що насправді у вас сталася аварійна ситуація яка призвела до того що повітря у дуже великому об'ємі потрапило у систему. І ще дякуюємо погоді, що немає морозу й що батереї всеж таки витримали вашу недолугість .
Відповісти