На Волині 17 підприємств виробляють альтернативне паливо

На Волині 17 підприємств виробляють альтернативне паливо
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, у Волинській області виробництвом альтернативних видів палива займається 17 підприємств.

Наприкінці минулого року в область «зайшла» компанія «Салікс Енерджі», яка спеціалізується на вирощуванні енергетичної лози, - каже він.

«Це – перше в Україні підприємство, що почало продукувати цю культуру у промислових масштабах. На орендованих землях компанія уже засадила у Горохівському районі - 318 га і в Локачинському – 120 га енергетичної лози. До кінця року всього буде посажено 1000 га рослини. Перша промислова партія продукції очікується у грудні 2015 року обсягом близько 4 тисячі тонн на рік», - розповів Башкаленко.

Окрім того, продовжує посадовець, минулого року після повної реконструкції відкрили фабрику з виробництва паливних гранул «Старовижівське паливо-торф». На підприємстві встановлено технологічне обладнання для виробництва 10 тисяч тонн паливних гранул в рік.

«У Камінь-Каширському районі розпочало роботу підприємство «ЛІГНУМ ЕНЕРДЖІ», що виробляє паливні гранули і брикети з деревної біомаси. Загальна потужність підприємства – 7 тис. тонн в рік. У Володимир-Волинському лісомисливському господарстві та Городоцькому лісгоспі налагоджено виробництво деревних пеллет потужністю більше 8 тисяч тонн в рік», - відзначив чиновник.

За словами Башкаленка, впровадили технологічну установку для приготування щепи із відходів деревообробки та лісосіки у Шацькому районі.

«Це дозволить щорічно виготовляти до 2 тисячі тонн тріски в рік і економити у бюджетній сфері щонайменше 320 тисяч гривень щорічно. Таку ж установку змонтовано у Люблинецькій школі-інтернаті.

Агропромисловою групою «Пан Курчак» спільно з Німецькою асоціацією виробників біогазу у 2012 році створено підприємство, яке реалізовуватиме проект з будівництва двох біогазових заводів. На цей час розроблено техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва двох біогазових заводів у Турійську та Нововолинську, загальною потужністю 5 МВт», - розповів посадовець.

Насамкінець Башкаленко повідомив, що в області відвели понад 200 гектарів землі для нових розробок та інвестиційний проект лінії з гранулювання торфу і виробництву торфопалет продуктивністю 10 тисяч тонн на рік. Це суттєво розширять потужності ДП «Волиньторф», а реалізація проекту планується у ІІ півріччі 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха-ха...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пограбували жінку
05 червень, 2013, 15:24
На Волині 17 підприємств виробляють альтернативне паливо
05 червень, 2013, 14:58