На Волині – африканська чума свиней

На Волині – африканська чума свиней
У лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ «ТУР» (квартал 43 урочища «Мочило») виявили труп дикого кабана. Дослідження біоматеріалу засвідчило наявність ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Волинській області.
Наразі фахівці Держпродспоживслужби вживають заходів для боротьби з африканською чумою свиней.

Зокрема, сьогодні, 19 лютого, провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській районній державній адміністрації, протокольним рішенням якої визначили неблагополучний пункт та встановили зони захисту та спостереження, а також затвердили план заходів для локалізації та ліквідації спалаху АЧС.

Спеціалісти ветеринарної медицини Ковельського району з 17 лютого розпочали подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Голоби. Окрім того, надали інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин. Фактів виявлення хворих та загиблих тварин наразі не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не треба було писати, виставляти статтю для всіх. У нас на Волині є дуже багато вандалів лісу та браконьєрів, що займаються знищенням всього живого в лісі. Хай би понаїдались хворих диких кабанів та нехай повмирали би. Таких людей не жалко. А так все їм тепер розсказали, зараз браконьєри будуть пильними.
Відповісти
А зо ж робить та держпродсдужба, щоб ліквідувати ту хворобу? Чи є заходи? А то одні інформації.
Відповісти