Івахіва, Єремеєва й Вітіва назвали найдієвішими нардепами з Волині

Івахіва, Єремеєва й Вітіва назвали найдієвішими нардепами з Волині
За результатами оцінки роботи народних депутатів від Волині народних депутатів Степана Івахіва (на фото), Ігоря Єремеєва і Анатолія Вітіва назвали найбільш активними і дієвими.

Такими є результати дослідження діяльності народних депутатів від Волині за перші півроку роботи парламенту, яке провели експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу. Його презентували 10 червня у Луцьку керівники ЦПАВК Михайло Наход та Михайло Шелеп.

Експерти ЦПАВК проаналізували діяльність 12 народних депутатів України – п’ятьох мажоритарників і сімох списочників. Це Євген Мельник, Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Ігор Палиця, Ігор Єремеєв, Анатолій Вітів, Валерій Черняков, Катерина Ващук, Григорій Смітюх, Ярослав Федорчук, Адам Мартинюк, Юрій Савчук.

Аналізували роботу депутатів за чотирма критеріями: парламентська діяльність, робота з виборцями, діяльність з виконання передвиборчої програми, публічність та відкритість.

Остаточний рейтинг виглядає так, як наведено у таблиці нижче:



До прикладу, щодо відвідуваності депутатами сесій, то жодного сесійного засідання з 33-ох не пропустили три волинські нардепи: Катерина Ващук, Адам Мартинюк та Григорій Смітюх). Більшість депутатів пропустили від 1 до 3 засідань. 7 засідань пропустив Ярослав Федорчук.

«Антилідером» став Ігор Палиця, який пропустив 19 – понад половину – засідань парламенту без поважних причин, - кажуть експерти.

За кількістю поданих законопроектів лідирують Адам Мартинюк та Степан Івахів, на їхньому рахунку по 8 зареєстрованих законопроектів. Найменше проектів законів зареєстрував у парламенті Валерій Черняков.

Щодо депутатських запитів, то найчастіше їх подавав Ярослав Федорчук (10 разів). Від 2 до 6 запитів зробили Катерина Ващук, Анатолій Вітів, Євген Мельник, Валерій Черняков, Степан Івахів та Григорій Смітюх.

Підсумовуючи парламентську діяльність депутатів, експерти зазначають: серед лідерів народні депутати, які вже декілька скликань працюють у стінах Верховної Ради – Катерина Ващук, Григорій Смітюх та Адам Мартинюк. Найменш дієві та активні у стінах парламенту Юрій Савчук та Ігор Палиця.

Щодо роботи з виборцями, то експерти аналізували інформацію про приймальні депутатів, їхніх помічників-консультантів, особисті прийоми громадян, проведені зустрічі з виборцями.

Найбільше приймалень мають депутати, обрані у мажоритарних округах: Ігор Єремеєв та Степан Івахів – по 5, Євген Мельник – 4, ще п’ятеро депутатів – по одній приймальні.

Ярослав Федорчук має їх ще у Києві та Луганську, а Валерій Черняков у Закарпатській області

Експертам не вдалося отримати інформації, чи мають на Волині свої приймальні і чи здійснюється у них робота з виборцями депутати Катерина Ващук, Адам Мартинюк, Григорій Смітюх, Юрій Савчук – вони не відповіли на звернення. Також проігнорував звернення Ігор Палиця.

Ті ж народні депутати, що мають найбільше приймалень, найактивніше працюють з виборцями. Так лідерами за кількістю прийнятих громадян на особистих прийомах є Євген Мельник, Ігор Єремеєв та Степан Івахів.

Також досить успішно цим видом роботи займаються Анатолій Вітів (76 особисто прийнятих громадян чи представників трудових колективів) та Ярослав Федорчук (479).
Щодо роботи помічників, то найактивніше з виборцями працювали помічники Ігоря Єремеєва (1090 прийнятих громадян), Степана Івахіва (665) та Євгена Мельника (449).

Що стосується організованих зустрічей з виборцями, то тут склад лідерів практично той самий: Степан Івахів (32 зустрічі за півроку) та Ігор Єремеєв (20).

За сумарними показниками найбільш успішно зі своїми виборцями працюють Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Євген Мельник.

Окрім того, експерти аналізували ще два критерії: діяльність з виконання передвиборчої програми, а також публічність та відкритість.

Щодо виконання передвиборчої програми, то найкращим виявився Степан Івахів, найгіршим – Валерій Черняков. Щодо публічності та відкритості на першому місці знову ж таки Степан Івахів, на останньому- Адам Мартинюк.

Ознайомитися детальніше з результатами дослідження діяльності народних депутатів України від Волинської області за перші 6 місяців роботи

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єремеєв, Івахів і Вітів - молодці. Палиця - лайно!
Відповісти
А судьи кто? Я вас умАляю....
Відповісти
А шо таке публіність ????
Відповісти
Дякую за статю. Прийдіть- отримайте.
Відповісти
Не переймайтесь. Ігор Петрович вже розрахувався.
Відповісти
мда уж.
я розумію, якби в заголовку було три зірочки ( по одній від кожного), які ставлять, коли тема проплачена.
а без зірочок - нічого не зрозуміло.
Відповісти
хлопці "заробляють" собі "авторитет". А працювати не пробували? Чи клепки в голові немає?
Відповісти
А де інформація про Мартиняка???
Чи Ви тільки болотом його обливаєте???
Відповісти
Хочете сказати , що ВИ ,щось робите? Сміх!
Відповісти
Ігор Єремеєв перший раз після парламентських виборів відвідав Камінь-Каширський район,в чому його успішність? В роздачі посвідчень "Мати-героїня" жінкам району,так "Мати-героїня" з с. Тоболи Приходько Е.Н. отримала посвідчення ,рік чекала на призначені кошти-вмерла не дочекалась!Велика активність говорити одне а робити інше! Подивіться а хто це приймав закони поза стінами Верховної Ради -правильно це Єремеєв ,Івахів.Після виборів обіцянка-цяцянка,однозначно тушка!!!
Відповісти
Посадити верхи на коні , дати під сраку і щоб не смерділи на ВОЛИНІ,,,,,,,
Відповісти
Останні новини
Івахіва, Єремеєва й Вітіва назвали найдієвішими нардепами з Волині
10 червень, 2013, 15:39
Лукашенко приїде в Україну
10 червень, 2013, 15:33