Волинським свиням загрожує африканська чума

Волинським свиням загрожує африканська чума
Волинську худобу може вразити африканська чума, яку зафіксували в Росії та Білорусі.

Про це йшлося 11 червня під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації з питань недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території області, - повідомили у прес-службі ОДА.

Як наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, ситуація із захворюваністю африканською чумою у Білорусі та Росії є вкрай напруженою, там нині вживаються максимальні заходи знезараження та запобігання подальшому розповсюдженню епідемії.

«З огляду на це, волинським службам варто бути напоготові», - підкреслив він. За даними обласних ветеринарів, протягом травня 2013 року в одному з сільськогосподарських підприємств Барановицького району Брестської області знищили та захоронили близько 20 тисяч голів свиней.

Як зазначалось під час засідання комісії, територія області потрапляє у зону можливого поширення інфекції, тому потрібно усім службам: митникам, прикордонникам, ветеринарам, санепідеміологам докласти максимум зусиль, аби не допустити потрапляння зараженої м’ясної продукції до нас. Адже ветеринари повідомляють, що бактерія африканської чуми вкрай небезпечна для тварин.

«Волинь виробляє достатньо продукції тваринництва, аби повністю забезпечити потреби населення, тому не варто ризикувати здоров’ям, купуючи зараз імпортні харчі за зниженими цінами, зокрема з Білорусії», - зауважив Віталій Карпюк.

Він наголосив, що на продукцію тваринництва, яка реалізується на усіх ринках області обов’язково мають бути наявні документи, які підтверджують її безпечність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буквально в пятницю ходила на ринок. Господарі лише посміхаються на питання: "Чи є у вас документи"
Відповісти
Останні новини
Волинським свиням загрожує африканська чума
12 червень, 2013, 12:28