Волинський нардеп закликав забрати спецпенсії у колишніх високопосадовців

Волинський нардеп закликав забрати спецпенсії у колишніх високопосадовців
Позафракційний волинський нардеп Степан Івахів (на фото) заявив, що проголосує за законопроет про позбавлення пільг Президента України, народних депутатів всіх скликань та колишніх членів уряду. Водночас Івахів зклика зробити це інших народних депутатів.

Про це депутат написав у своєму блозі на сайті «Кореспондент».

Івахів закликав підтримати законопроект ударівця Павла Розенка №1236 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)». Законопроект депутати розглядатимуть у вівторок, 19 червня.

З прийняттям цього закону Президент України, народні депутати всіх скликань, колишні члени уряду, отримуватимуть пенсію на загальних підставах без «особливого принципу нарахування», як і пересічні громадяни.

«Закликаю всіх народних депутатів, які мають відповідальність перед своїми виборцями, підтримати цей законопроект, бо я вчиню саме так. Переконаний, що більшість позафракційних депутатів також проголосує «за», - заявив Степан Івахів.

«В умовах збільшення пенсійного віку та невиплат дітям війни, «чорнобильцям» та іншим соціально незахищеним категоріям громадян, спеціальні пенсії для міністрів та депутатів виглядають просто цинічно», - вважає Івахів.

«Більш того, я переконаний, що жоден екс-міністр не живе на саму лишень пенсію й не чекає щомісяця пенсію», - додав він.

«В умовах збільшення пенсійного віку та невиплат дітям війни, «чорнобильцям» та іншим соціально незахищеним категоріям громадян, спеціальні пенсії для міністрів та депутатів виглядають просто цинічно», - написав Степан Івахів.

Довідка

Законопроект №1236 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)» включено сьогодні до порядку денного пленарного засідання Верховної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не проголосують,хтож сам себе грошей позбавить...
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп закликав забрати спецпенсії у колишніх високопосадовців
19 червень, 2013, 11:53