Парубій передав спецкостюми і окуляри для лікарів Волинської обласної клінічної лікарні

Парубій передав спецкостюми і окуляри для лікарів Волинської обласної клінічної лікарні
Волинська обласна клінічна лікарня отримала сотню спецкостюмів китайського виробника «Хinle huabao medical products co. Ltd» та захисні окуляри від Фонду Петра Порошенка та партії «Європейська Солідарність».

Сьогодні, 29 квітня, допомогу представникам лікарні передав ексголова Верховної Ради України, член партії «Європейська Солідарність» Андрій Парубій.

За його словами, позиція «Європейської Солідарності» – зробити усе можливе для захисту медиків, які нині перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. Тож активісти «Європейської Солідарності» зі всіх областей країни протягом останніх тижнів регулярно передають допомогу у заклади «першої хвилі». Зокрема, на Волині Парубій раніше вже передавав засоби індивідуального захисту для медичних працівників Волинської обласної інфекційної лікарні та комплектуючі для апаратів штучної вентиляції легень у ковельську лікарню.



Медичний директор Волинської обласної клінічної лікарні Микола Галей зауважив, що наразі працівники установи забезпечені засобами індивідуального захисту. Утім, це – речі, яких потрібно дуже багато, оскільки у закладі – приблизно 1200 працівників й щоденно вони потребують надійної протекції. До того ж, на жаль важко передбачити подальший сценарій.



«Дякуємо кожній допомозі, бо це – вияв доброчинності. Це – неабияка допомога для лікарів, які сьогодні трудяться на чи не найнебезпечнішій роботі. Зараз для нас це дуже потрібно. Лікарі нині намагаються протистояти хворобі задля усіх нас», – зауважив медичний директор лікарні.

Окрім того, Андрій Парубій поцікавився ситуацією, що склалася через поширення коронавірусу у відділенні гематології обласної лікарні. У відповідь Микола Галей повідомив, що вогнище локалізоване, хворих перевели у інфекційний шпиталь, що в Боголюбах. Наразі очікують ще частину результатів ПЛР-тестування пацієнтів та медиків.

«Розумію, яке нині триває випробування для наших лікарів. Дякуємо за те, що професійно працюєте, що не злякалися труднощів, що є загальне розуміння і загальна відповідальність. Сподіваюся, наша допомога сприятиме захисту медиків. Дякую дуже за роботу і всього найкращого», - звернувся до представників лікарні Андрій Парубій.

Допомогу до лікарні Парубій привіз разом з місцевими активістами «Європейської Солідарності».



Заступник голови Волинської обласної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Григоренко розповів, що нині у складний для всієї країни час «Європейська Солідарність» намагається максимально допомогти тим, хто цього потребує. Тож, зокрема на Волині, ця робота втілена у три напрямки волонтерської діяльності. Перший – забезпечення медиків засобами захисту, другий – забезпечення продуктовими наборами тих категорій населення, які опинилися в скруті, а також сімей загиблих Героїв. Так, на Волині вже роздали понад 400 таких наборів. Третій же напрям – забезпечення антисептиками і рукавичками соцпрацівників і дільничних поліції Луцького району.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Парубій передав спецкостюми і окуляри для лікарів Волинської обласної клінічної лікарні
29 квітень, 2020, 17:15