У Луцьку підприємці двох ринків вийшли на протест. ФОТО

У Луцьку підприємці двох ринків вийшли на протест. ФОТО
Більше півсотні підприємців з ринків «Північний» та «Лучеськ» вийшли на протест через те, що їм не дозволили працювати, попри виконання ними усіх передбачених вимог.

Люди зібралися поблизу воріт до своїх контейнерів зранку 1 травня.

Зі слів підприємців, після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, аби торгівля відповідала усім визначеним нормам.

Зокрема, закупили необхідні засоби індивідуального захисту, придбали прилад для температурного скринінгу, встановили екрани, аби мінімально контактувати із покупцями, визначили години прибирань і дезінфекції, попередили, що без рукавиць і масок не обслуговуватимуть клієнтів тощо.

Підприємці переконують, що Держпродспоживслужба попередньо провела фахову інспекцію їхніх робочих місць і дала згоду на відкриття та роботу цих ринків з 1 травня. Підприємці ж вже встигли навіть закупити товар на продаж, лишилося лише дочекатися рішення мерії.

Натомість Луцька міська рада учора, 30 квітня, під час сесії дозволила працювати сільськогосподарським ярмаркам просто неба, майстерням з ремонту одягу, фотоательє, будівельним магазинам і МАФам, однак ринки на території міста поки не працюватимуть.
Підприємці з ринків «Північний» та «Лучеськ» вимагають у Луцькради переглянути умови і дозволити їм вийти на роботу. Люди в розпачі і вже у понеділок із самого ранку мають намір прийти на протест до міської ради.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви ж привели до влади цих пройдисвітів,то чому протест,пишатись потрібно.Бо кільце з олігархічно-феодальних щупалець на вашій шиї вже давно і стискається прискорено.Звертайтесь в швейцарський офіс,там допоможуть...Боже,дай розуму цим українцям.Амінь.
Відповісти
Чому виходити і штучно створювати обурення? Вам чітко вчора пояснили де і хто буде працювати! То чого пхатись? Ви ж не фермери, а спекулянти-бариги, що купили у тих-же фермерів і перепродуєте! А "Північний" то взагалі по космічних цінах товар!!!
Відповісти
Вийшли на протести, добре, але такий "срач" як на Лучеську буде далі, то про яке відкриття мова. Точки-наливайки відкрити чим скоріш, тільки там їх 4
Відповісти
Черкаси-молодці,бо там є мер,якого вибрала громада і яка його підтримає.А в нас феодал,який робить з вас кріпаків.Тож насолоджуйтесь своїм вибором.
Відповісти
Закрити базари назавжди.Є магазини.Чистота,повага до покупця.Вже всі й відвикли від тих базарів.Не повертайте їх.Тимчасові ярмарки хай будуть.
Відповісти
Якщо б не ці "бариги", вам довелось би їхати до виробника та купувати оптом кожен товар (ящик майонезу, палету ковбаси, тушу свині, упаковку футболок та штанів "всі розміри" і тд). Якщо б не малий бізнес ви б були обмежені вибором великих мереж (тих самих "бариг" тільки з більшим капіталом) зі штучним дефіцитом (згадайте совок) та завищеними цінами.
Відповісти
голосуйте далі за Палицю і УКРОПів.
Відповісти
Зо за маячня тобою написана? Того всього товару повно у магазинах, яких на кожному кроці, і у маркетах і дешевше ніж на базарах без умов зберігання! На базарах одні бариги перекупники і це не малий бізнес, наз-вою якого прикриваються, ви нічого не виробляєте, а лише перепродаєте, паразитуєте - від такого треба як могла скоріше позбавлятись!
Відповісти
Чим магазини відрізняються? Магазини беруть там само товар, тільки власник магазина (в більшості) олігарх. Тобто ви згідні з тим, що багаті повинні бути багатшими - всі інші іхніми кріпаками.
Відповісти
Таке писати може лише малограмотна людина і яка до того ж хоче залишитись у первісному віці :)))
Відповісти
Ніхто нікого не заставляє йти на ринок! В кожного своя думка, подобається супермаркет - будь-ласка, скупляйтесь там. Я й сама багато що купую в магазинах, але сезонні овочі та фрукти на ринку, погодьтесь, більш якісні, і різниця в цінах є, що б хто не казав.
Відповісти