Спрогнозували дату можливого спаду пандемії коронавірусу в Україні

Спрогнозували дату можливого спаду пандемії коронавірусу в Україні
Науковці прогнозують можливий початок спаду пандемії коронавірусу на третю декаду травня, а поки розвиток пандемії матиме лінійний характер.

Про це повідомляє пресслужба Національного університету "Київського політехнічного інституту" з посиланням на результати прогнозного моделювання з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation від команди проекту "ФОРСАЙТ COVID-19" Світового центру даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського, пише ТСН.

Науковці виявили, що для України на п’ятнадцятиденному відрізку часу (від 6 травня по 20 травня) характер розвитку пандемії набуває більш чіткого лінійного характеру з рівнем "плато" – 400-550 нових інфікованих людей на день.

Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад (кількість щоденно видужалих людей буде стійко більшою кількості щоденно інфікованих).

Кількість щоденно тих, хто одужує в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей (14.05.20 цей баланс одноденно був навіть позитивним). Команда проєкту очікує, що в третій декаді травня цей баланс може стати стійко позитивним, що засвідчить початок спаду пандемії".

Середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу на п'ятнадцятиденний відрізку часу (06.05.20 - 20.05.20) не перевищує 2.2%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спрогнозуйте, будь ласка, коли вже змиється в каналізацію зелена пліснява?
Відповісти
Тільки після вс, ми вас поважаємо і пропускаємо у перед :)
Відповісти
Порохоботи і зебіли - всі в унітаз!
Відповісти
Лінійний характер розвитку, а потім спад - та в них з математикою погано!
Відповісти