Луцька фірма отримала із Польщі курятину, заражену сальмонелою

Луцька фірма отримала із Польщі курятину, заражену сальмонелою
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що у курятині, яку Польща експортувала до України, виявили сальмонелу. Зокрема, заражене м'ясо птиці отримала фірма у Луцьку.

Відповідне повідомлення опублікували на офіційному сайті Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

"Відповідно повідомлення RASFF виявлено Salmonella Enterica ser. Enteritidis в охолоджених м’ясопродуктах з птиці з Польщі (виробництво: Animex Foods Sp. z o. o. sp.k Oddzial w Daszynie, Poland) до Хорватії (постачальник: Mesna Industrija Braca Pivac d.o.o., отримувач PPK Karlovacka mesna industrija, Croatia) та України (отримувач: ТОВ «ЄВРО ФУД СОЛЮШНС», м. Луцьк), - йдеться у повідомленні.

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановили, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха!!! Це особисто для мене не новина. Дешеву курятину з Польщі заражену сальмонелою ми їмо вже понад рік. Україна б"є тривогу, все б"є тревогу, але віз і нині там. Наші сусіди поляки спеціально нас травлять, а наш Уряд та президент у цьому полякам допомагають. Хто купляє дешевий товар, дешевий продукт та дешеве м"ясо - тільки ті українці, які мають малий достаток в сім"ї, малу зарплату, малу пенсію. Ось такі малозабезпечені громадяни, а таким людям жити довго не треба, їм треба хворіти та помирати, бо бідота все частіше не задоволена режимом.
Відповісти