Які статки нажили очільники церков на Волині

Які статки нажили очільники церков на Волині
Журналісти зібрали інформацію про статки вищого духовенства трьох найвпливовіших в Україні церков, серед яких – волинські священники.

Дослідили прибутки очільників Православної церкви України, Російської православної церкви в Україні (УПЦ (МП) та Української греко-католицької церкви. Інформацію опублікували на сайті "Золото церкви".

Православна церква України
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
У мирському житті - Зінкевич Тимофій Семенович

Народився і виріс на Тернопільщині. Після строкової служби в Радянській армії демобілізувався і спробував вступити до університету, але не зміг.

Працював у Почаївській лаврі. Пізніше вступив до Санкт-петербурзької духовної семінарії РПЦ, але по завершенню обрав служіння в Українській православній церкві Київського патріархату.

Із 2004-го року єпископа Михаїла призначили керівником Волинською єпархією УПЦ КП. Під час Помаранчевої революції Михаїл підтримував демократичні сили на чолі з Віктором Ющенком.

У 2012 році владику було возведено у сан митрополита. Також отримав ступінь доктора філософії у галузі богослов’я.

Митрополит Михаїл подавав свою кандидатуру на посаду предстоятеля ПЦУ, але потім відмовився від цієї ідеї.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:Михаїл зізнався, скільки він та інші волинські священники заробляють



Російська православна церква в Україні (УПЦ (МП)
Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл
У мирському житті - Крикота Петро Григорович

Впродовж майже 20 років був ректором Почаївської духовної семінарії.

У 2012 році владика Нафанаїл входив до складу комісії, яка хотіла змінити статут РПЦ в Україні. Ці зміни передбачали, зокрема, звуження автономії РПЦ в Україні та більшу підконтрольність Російській православній церкві.

Владика виступав проти отримання Томосу та створення Єдиної української православної церкви.


Українська греко-католицька церква
Владика Йосафат Олег Говера
Екзарх Луцький.


Народився в Івано-Франківську. Після закінчення середньої школи навчався у підпільній духовній семінарії. Також здобув вищу релігійну освіту в Люблінському католицькому університеті й Папському східному інституті в Римі.

Займався викладацькою діяльністю, зокрема, виконував обов’язки ректора Духовної семінарії імені Йосифа Сліпого. У січні 2008 року Папа Бенедикт XVI благословив рішення Синоду єпископів УГКЦ про заснування нового Архиєпископського екзархату в Луцьку і призначення Йосафата Говеру його першим екзархом.

Екзархат називається «Волинський» і до нього входить Волинська та Рівненська області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими статками, пора притягнути до сплати податків.Цікаво,навіть дуже,навіщо монахам квартири в сотні квадратів і земельні ділянки,до яких вони і пальчиком не приторкаються?
Відповісти
В Нафанайла батьківська хата на Поліссі , а той привізний Михаїл скільки нагріб за такий короткий час. Ще ж продав скільки землі в Луцьку. Геть заїжджих попів з Волині!
Відповісти
Так нехай податкова перевірить Михайла
Відповісти
Редакція скромно замовчує факт наявності у Зінкеаича будівельної фірми "Соломон" з серйозним статутним капіталом. Фірма ця, між іншим, займається будівництвом житла на продаж. Саме під ці потреби пан-митрополит отримав, через заход прокурорських до Яручика, 50 сотих у Рованцях. Не виключено, що на тій земельці вже стоїть який-небудь таунхаус з квартирами на продаж. І це вже не говорячи про те, скільки нерухомості здається в оренду в центрі Луцька в приміщеннях кафедрального собору. От і думайте... Там не тільки податкову треба насилати, але й купу інших компетентних органів. В тому числі - до всіх співучасників.
Відповісти
це при тому, що майно в Нафанаїла доти, доки Путін його не роздовбав..
Відповісти
Клава, негайно до психіатра поки хвороба не перейшла в хронічну.
Відповісти