У Луцьку дитячий майданчик звели просто посеред спортивного. ФОТО

У Луцьку дитячий майданчик звели просто посеред спортивного. ФОТО
У дворі будинку № 109 на вулиці Рівненській у Луцьку дитячий майданчик збудували… просто посеред спортивного.

Дитмайданчик звели наприкінці минулого тижня. Й опинився він посеред саморобного футбольного поля, яке облаштували мешканці будинку.

Мешканці збентежені. Навіщо розміщувати дитячу гірку та гойдалку саме посеред футбольного поля? Адже поряд є вільний простір, де ростуть бур’яни.

«Мені шкода, що розмістили посеред футбольного поля, я не розумію для чого. Тож хлопці грали у футбол», - заявила місцева жителька.

«Нащо вони його поставили? Як тепер тут у футбол грати»? - обурюється хлопець Андрій, який часто грав у футбол на спортивному майданчику.

Жителька будинку Наталія Климко стверджує, що перед встановленням дитячого майданчика з людьми ніхто не радився:

«Нам проект благоустрою не показували, ніхто не збирав, з нами не радились».

Вона розповіла, що облагородити прибудинкові території мешканці просили ще в грудні минулого року в рамках подолання наслідків обвалу, однак руйнувати футбольне поле ніхто не просив. За словами Климко, «на спортмайданчику постыйно ганяли м'яча, відпочивали люди».

Мешканка розповідає: футбольне поле у дворі відновили самі мешканці кілька років тому.

«Зроблили огорожу з автомобільних скатів, які служать і лавочками, і огорожею, встановили ворота, відсипали саме поле. Щонайменше кожні вихідні там проходять запеклі футбольні баталії, діти не тільки з нашого двору проводять свої матчі. А тепер посеред футбольного поля встановили гойдалки…» - каже Наталія Климко.

«З міським головою наші мешканці говорили, просили зробити майданчик. Міський голова обіцяв зробити. От такий майданчик вийшов… Люди самі зробили, а вони тільки зіпсували», - каже лучанка.

Вона пояснила, що мешканці просили встановити дитячий майданчик поряд на вільному місці, що зараз стало місцевим звалищем.

«Там зараз скидають будівельне сміття», - додала жінка.

Проте частина мешканців будинку... задоволена тим, що тепер у дворі не будуть грати у футбол та волейбол. Адже, як зазначають місцеві пенсіонерки, через «футболістів» були випадки травматизму:

«М’ячем попали в голову людині. Швидку допомогу довелося викликати та в лікарню забирати», - розповіла одна з літніх жіночок, які сиділи під одним під’їздів.

Замовник робіт – Луцька міська рада. Начальник управління капітального будівництва луцької мерії Леонід Карабан повідомив: облагороджували територію біля 105-го і 107-го будинків, але ніякого дитячого майданчика біля 109-го будинку не було в проекті.

Чиновник розповідає: не був кілька днів на роботі, тому не володіє ситуацією. Але якщо там й щось робили, то все правильно, впевнений він.

Тим не менш, усі ці будинки мають спільний двір, а фотографії свідчать про те, що тепер на спортивному майданчику м’яча не поганяєш.

Начальник департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький повідомив: майданчик встановлював підприємець, у якого з мерією є відповідний договір. Разом з тим, головний комунальник міста розповів, що поки не бачив цього майданчика, але пообіцяв оцінити, як його встановили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
блін та це одна горка і якісь турнічок...це навіть не майданчик
Відповісти
Китайська гойдалка за 1 день перетворилася в "турнічок", але ризиковий для рук та й для здоров'я. А коштує, певно, як супер карусель
Відповісти
Цю країну не переможеш:)
Відповісти
ахаха))) тупо познущалися - посеред поля!
Відповісти
вибачайте, мешканці, це воля Кубіцького і Сакаловської, також Романюка і якогось підприємця, а ви, мешканці, відпочивайте, не ваше це діло, треба ж гроші відмити і прозвітувати)))
Відповісти
Як і все в нашій країні зроблено через одне місце.
Відповісти
що за новина? як прийшло так і піде в інше місце.
Відповісти
я щойно йшов з роботи -нема там ніякого майданчика
Відповісти
А шо - КРАСІВО!!!
Відповісти
якби на даху юудинку зробили, то це ме не б не дуже здивувало)
Відповісти
Рішення про організацію майданчика на місці футбольного поля часом приймав не той кому попали по голові мячем ( як розповіла одна з літніх жіночок...)
Відповісти
це не він, а вона, а звати її Ірина і в неї з головою дійсно негаразди, бо вона представившись уповноваженою від батьків , вперто наполягала "впендюрити" ігрову конструкцію посеред спортивного поля
Відповісти
театр абсурду.
нічні дикі крики пяної гопоти їй не мішають
а от футбол то якраз і мішає
футболісти ж мало пьють оковитої от їх і треба давити
п.с.
ця теща(жінка) прокурорської шістки вже багатьох дістала своїм щоденним вереском в дворі
Відповісти
В нас в дворі ніколи не було спортивного майданчика, був прохідний двір. Це ми самі загородили його скатами.Але коли дорослі дядьки почали ганяти мяча і бити людям голови, шибки, ми хочемо його прибрати. Встановити дитяче обладнання ми попросили на цьому місці.
Відповісти
Маразми влади продовжуються. Сьогодні повідомили, що комунальники приберуть взагалі футбольне поле, навіщо грати у футбол, коли "страшенний травматизм" від нього. Руки ноги ламають. Краще, щоб діти сиділи в квартирах біля телевізорів, як бабусі, в двір не ходили, бо там суцільний травматизм. А потім плачемо, що діти хворі і на фізкультурі помирають. Так заберіть усі майданчики, організуйте "сухий закон" спорту. Від нього ж суцільні травми.
Відповісти
Ламати - не будувати.

Співчуваю усім діткам. Зато передасте меру що на декілька гопників і алкоголіків стане більше, а ще і про шалав малолітніх забула....

Ну як так? Футбол це завжди травматизм, але немає ні одного виду спорту де немає травматизму!!!! Хай натягнуть сітку поверх та і все...всіх проблем...краще гроші замість майданчика хай сітку куплять та пару стовпчиків натягнуть!!!!!!
Відповісти
А ще краще хай щоб Ви всі ці фото роздрукували....і написали лист та зібрали підписи мешканців які За та ДІТЕЙ! А ще хай кожна дитинка яка кграла футбол напише лист та віддасть вам і все це бандеролькою до ПРЕЗИДЕНТА....тоді дасть він Климчуку по вухах та ще вам збудують майданчик нормальний за держ кошти...не кідайте справу просто так!!!!!!!
Відповісти
А коли голову комусь проб'ють м'ячем хто сяде? Романюк чи Кубіцький? То хай загородять те дарне поле і не буде проблем.
Відповісти
а як будинок обвалився і люди ЗАГИНУЛИ так Романюк чи Кубіцький СІВ ЗА ГРАТИ? Смішні Ви самозванко... Як будинок руйнувався так Романюк палець об палець не вдарив...а як за травматизм через футбол так давай руйнувати.....
Відповісти
А Ви, Климко Наталія, візьмете на себе відповідальність за життя і здоров'я дітей, що гуляють біля того поля щодня? Це не спортзал, не спортмайданчик біля школи і т.п. Є футбольне поле в Теремно....нехай валять туди і грають. Такі всі розумні!!! Поле їм треба!!! От би вам в голову стукнули м'ячем, може б думку свою змінили.
Відповісти
Я так бачу вам по голі вже постукали і не раз, та точно не м'ячем.

Що діти мають робити в дворі? кататись на цій ГАЛІМІЙ гойдалці та з горочки спускатись....та ця конструкція і місяця не простоїть. Діти до 7 років мають гуляти з батьками...і хай батьки вибирають безпечне місце для відпочинку дитини. А всі старші дітки повинні самі мати інстинкт САМОЗБЕРЕЖЕННЯ! Звісно якщо дитину з малечку оберігають від всього ЗЛОГО, не дай Боже подряпина чи не помиту аличу зїсть, якісь ІНКУБАТОРНІ діти виростають. от я в свій час і на велосипеді каталась по парку без батьків а з друзями, по деревах лазили, їла аличу не зовсім дозрівшу, по стройках гуляли....різне було....і батьки знали просто зщавжди казали берегтись і мати голову на плечах. А головне тато з дитинства навчив та ДОСІ наголошує про ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ!
Відповісти
Лорен, як би ж то вони сітку натягнули, то не було б проблем і дискусій.
А на рахунок батьків і дітей, то вони повинні гуляти В СВОЄМУ ДВОРІ! А не тікати по чужих майданчиках, бо зброд з усього рацону гарє футбол!
Відповісти
З цього двору 2-3 хлопці грають у футбол, а решта "гравців" зходяться з усієї округи. Мало того, що зброд алкоголіків постійно бухає днями-ночами, то ще й турнір організуємо! Нехай дітки та пенсіонери не виходять на вулицю, бо ми за здоровий спосіб життя!!! Бред! Треба про всіх думати і захищати інтереси усіх, і діток з мамами теж...До речі, коли дворові хлопці робили поле, ніхто ніякі підписи не збирав і згоди інших мешканців не питав. Зібралися, випили і вирішили зробити поле...Інші так само можуть вирішити його знести...
Відповісти
В нашій країні все так робиться! Поки грім не вдарить, то баба не перехреститься. От не дай Боже, хтось постраждає, тоді знесуть поле. Лорен, ви не з Партії Регіонів? А то у вас такі тупі думки і розсуди...
Відповісти
Наскільки я знаю футбольне поле повинно було урізатись. І правильно. Це не футбольний стадіон, а двір не тільки для футболістів.
Відповісти
Розмістити горку на краю футбольного поля, це не рішення міста, а жильців двору. В двоє воріт там давно не грали. Подивіться реально на розмір поля і на решту двору. На фото цього не видно. В людей, в тому числі дітей попадали не один раз. ВСІХ ДІВЧАТОК І ХЛОПЧИКІВ У ФУТБОЛІСТИ !!!??? Поле потрібне але не таке велике.
Відповісти
як наші так звані мамці і бабці ненавидять дітей
ну прямо фашисти якісь
дітям преба бігати, стрибати (вони тоді кричать шумлять)
а це дуже не до вподоби деяким
от коли вони пьють і бються в пьяному вигляді тоді гут
тоді дуже добре
п.с.
самозванці
приходять чужі !!!!!
тобто це майданчик виключно для вашої дитини ?
приходять з інших дворі бо футбол колективна гра і в радіусі пари кіломерів схожого майданчика НЕМАЄ
церкви,бари є а футбольного майданчика нема
отаке малята
Відповісти
Лорен. Що зе "бред" ви несете. Жильці цього двору влаштували поле з покришок в межах старого поля, щоб не було прохідного двору. Я також приймав у цьому участь. Але потім це поле перетворилось в більше для проведення "Районних турнірів", з кричащими і матюкливими трибунами. Час показав, що таке велике поле без огорожі -- тир для стрільби по дітям. Поле потрібне, але менше. Дійсно не всі діти ганяють м'яча.
Відповісти
Самозванці
є ідея для вас
тут недалеко одни "талановитий" мешканець відгородив сотку прибудинкової території високим парканом для себе любимого і свого чада (навть пісочницю поставив і гойдалку)
чим ви гірші ?
дерзайте і у вас все вийде
а влада вас зрозуміє вона сама так робить
Відповісти
"ЙОЛОП", До речі, а хто тебе вчив ображати жінку. Хоча дивлячись на твоє ім'я це діагноз.
Відповісти
Орес, навіщо такі крайнощі! Всі мешканці, і я в тому числі, платимо за утримання будинку і прибудинкової території для чого? Щоб не можна було спокійно посидіти на лавочці чи погуляти з дитиною? Це не мій власний двір, але я не буду бігати з дитиною по інших дворах, бо комусь на п'яну голову взбрело пограти! Всі люди роками добиваються хоча б якоїсь горки в дворі. А тут поставили, не найдешевший майданчик (на фото не видно, але там є ще пісочниця, балансир, дві лавочки і комплекс) і дискусію розвели. Вихід один: поле зменшити, гірку залишити. Всі раді.
Відповісти
пьяні грають раз в місяць (побачили викличте міліцію)
решту часу грають нормальні хлопці
пяних ви боїтеся ось і відіграєтесь на нормальних дітях які люблять спорт
Відповісти
Підтримую Ореса та Лорен і всіх хто за АКТИВНИЙ відпочинок дітей. Мої діти виросли в цьому дворі і я виросла. І коліна збивала і гулі набивала і коли будинок впав, то всі інстанції разом з сусідами обходила. Якби не всі сусіди разом- то не було б ні ремонту ні благоустрою ні гірки.
А коли з гойдалки дитина вилетить, то хто відповідати буде. А коли з тої ковзанки головою вниз поїде, то до Романюка побіжете... Цирк тай годі. Мусять бути гулі, синці, може і переломи. То діти, і рух - то життя . Чим більше гуль в дитинстві, тим менше в дорослому віці. А під футбольний мяч нічого лізти. футболісти і головами грають... і швидку не викликають. А навмисне по головах, думаю, ніхто не цілить. А якби цілив, то не попав би. Ворота за голову ширші і то не завжди потраплять
Відповісти
УРА! Хоч хтось адекватний! Вовка боятись в ліс не ходити! Закрийте своїх дітей в кімнаті 2на2 і лампочку періодично включайте і виключайте! І будете щасливі! Опіків сонячних не отримає, блохи не нападуть, дощ не намочить, не спіткнеться і не впаде головою об асфальт, будинок не завалиться на вашу дитину, собака не вкусить, наркоман не вколить, збоченець не згвалтує......
Відповісти
Я була б дуже рада, якби першою мішенню для футболістів була б чиясь голова з тих активістів, що за поле...
Відповісти
Що то за люди, поле їм мішає мля, ну то переоріть його та посадіть редьку та бульбу, може тим хто м"яча боїться стане легше, а діти нехай на будівництвах та звалищах граються. Згадайте себе в дитинстві, і скажіть хто з вас м"ячем хоча б одне вікно не вибив чи в голову нікому не попав ??? Старі маразматики хай вдома сидять!!!
Відповісти
100%!!!!! Хочуть спокою хай їдуть в село...і буде там СПОКІЙ!
Відповісти
Самозванка Сьогодні, 12:00
Я була б дуже рада, якби першою мішенню для футболістів була б чиясь голова з тих активістів, що за поле...
Слухайте, може Ви трошки прихворіли.... Зазвичай такі слова повертаються до тих хто їх говорить. чи Вас в дитинстві цього в школі та батьки не вчили. А , забула, ви ж недоторкана...
Відповісти
читач, Мені вас шкода...
Відповісти
А мені до Вас цілком байдуже! Якщо для Вашого особистого благополуччя і міцного здоров'я саме головне, щоб діти не грали у футбол-будь ласка. Вони (діти двору і сусідніх дворів (тобто "чужі")Вам будуть щиро вдячні.
Відповісти
По ходу, Лорен, ви знаєте, який в селі спокій, туди вам дорога. А вам, читач, я вже швидку викликала, чекайте на порозі...
Відповісти
Покатайтесь на ковзанці, бо гойдалка вже зломана, може це Вас заспокоїть
Відповісти
Там тільки сьогодні мають гойдалку повісити. ЇЇ там навіть не було. Я бачу ви такий обізнаний...

http://www.volynpost.com/news/16713-lyudy-sami-prosyly-likviduvaty-sportmajdanchyk-u-dvori-meriia
Відповісти
Для футболу і занять спортом є спеціально обладнані майданчики, спортзали, спортшколи і т.д...а не посеред двору.
Відповісти
Оплатіть спортшколу та займання професійного футболу моїй дитині!!!
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/16714-u-donecku-cholovik-pidstrelyv-dytynu-video Ось купіть рушницю як цей ГЕРОЙ якому все заважало! І своїх внуків та дітей по черзі.....тихіше в дворі буде
Відповісти
Зароби своїй дитині на заняття в спортшколі! Або вистрели собі в голову, якщо нездара і не виховуй ніщету.
Відповісти
Мова йде не про шум в дворі, а про безпеку тих людей, які не грають у футбол. А за криві слова в адресу моїх дітей тебе Бог покарає.
Ну давай, лорен, виписуйся вже швидше з психушки і наводь лад у дворі, бери рушницю і починай з себе. Від тебе тут найбільше шуму.
Відповісти
За поле, проте поле. Переконана, що справа не в цьому. Є облагороджена територія - ні сміття не виносити, ні пісок не завозити - нічого не робити, тільки встановити обладнання дитячого майданчика. Чому ж там не поставити? Благодать - нічого робити не треба. Це ж те, що треба!)) Якщо ви бачили, що ставлять посеред поля, чому не заборонили, не розгребли смітник, усі гуртом не розчистили ділянку для майданчика? Тепер винних шукати марно. Бо не факт, що місто взяло цей майданчик на баланс і зобовязалося його утримувати.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку дитячий майданчик звели просто посеред спортивного. ФОТО
01 липень, 2013, 16:01