Одіозний суддя з Луцька отримав догану від Вищої ради правосуддя і на місяць позбувся доплат до окладу

Одіозний суддя з Луцька отримав догану від Вищої ради правосуддя і на місяць позбувся доплат до окладу
Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнули до відповідальності суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка через наявні скарги на нього.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні учора, 15 липня, повідомляє сайт Вищої ради правосуддя.

Повідомляють, що розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргами приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Ірини Бондар та Луцької місцевої прокуратури Волинської області, вирішили притягнути суддю Ковтуненка до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця.

Зауважимо, що раніше Вища рада правосуддя повідомляла про відкриття дисциплінарної справи щодо судді Віталія Ковтуненка, оскільки приватний нотаріус Ірина Бондар поскаржилася на безпідставне затягування ним строків розгляду справи. Зокрема, скаржник зазначала, що провадження у справі відкрили 7 вересня 2018 року, проте більш ніж за рік суддя Ковтуненко не провів навіть підготовче засідання. Нотаріус також вказувала на інші порушення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Будинок тещі та 300 000 гривень готівкою: що в декларації одіозного судді Ковтуненка

Інша скарга надійшла від Луцької місцевої прокуратури і подана виконувачем обов’язків її керівника. У скарзі йдеться про те, що суддя зволікав із розглядом протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, у двох справах, безпідставно не допустив до участі прокурора, що призвело до відкладення розгляду цих справ та спливу строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, суддя Ковтуненко став відомим на Волині з часів Революції Гідності, коли саджав лідерів луцького Євромайдану під домашній арешт та обмежував участь у мирних зібраннях.

За результатами кампанії "Чесно", Віталій Ковтуненко порушив всі п’ять критеріїв доброчесності: зафіксували причетність його до винесення сумнівних рішень, порушення прав людини, порушення правил професійної етики, кримінальних правопорушень та порушення критерію прозорості статків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поясніть, для чого вжите слово "Одіозний"?
Ви хоч самі розумієте його значення?
Відповісти
Доцільніше вказати словом #й......й#
Відповісти
ОДІО́ЗНИЙ, а, е. Який викликає негативне ставлення до себе; небажаний, неприйнятний.
Відповісти
Шкода, що ти не ходив в школу і, очевидно, не прочитав жодної книги. Одіозний, виходячи з семантики слова - стовідсотково вірна характеристика Ковтуненку.
Відповісти
По роботі декілька разів була нагода мати службові стосунки з Ковтуненком. Як на мене то це хам вищої гільдії, виховання та культура у цього чоловіка відсутні геть. За той час коли працював з ним, кожного дня в голові кружляла думка подалі послати його та піти самому геть від цієї людини.
Відповісти
Подумаєш, догана. В суді оскаржу.
Відповісти
Киса скажите что нибуть: « Да уш». Що тут скажеш, де активісти, де громадськість??? Повинен бути звільнений давно без права на оскарження. Чому справа кримінальна щодо нього в Рівному не розглянута???
Відповісти
На місяць позбавили права отримувати доплати до посадового окладу судді - на хвіст солі насипали і щуку кинули у річку.
Відповісти
Двічі доводилося бути на його засіданнях суду --Ковтуненко страшний і навідь не чоловік. Це тиран і збоченець.
Відповісти
Останні новини
Одіозний суддя з Луцька отримав догану від Вищої ради правосуддя і на місяць позбувся доплат до окладу
16 липень, 2020, 15:10