Реконструювати чи знести: у Луцьку вирішуватимуть долю фонтану на проспекті Волі

Реконструювати чи знести: у Луцьку вирішуватимуть долю фонтану на проспекті Волі
У Луцьку створили робочу групу щодо визначення доцільності експлуатації фонтану «Фігурний «Квітка» на проспекті Волі, яка вирішить, що робити з водограєм – реконструювати, капітально відремонтувати чи знести.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

За словами очільника водоканалу, виникла гостра потреба вирішити долю фонтану «Квітка», адже виникали проблеми у питаннях його роботи, безпеки та естетики.

«У нас є люди, які бажають робити селфі, піднімаються на ті квіти. Вони вже механічно пошкоджені. Гранітні плити відпадають, усе зношене. До того ж, у тому місці є серйозні пориви на мережі водопостачання», - відзначив Віктор Гуменюк.

Так, спеціалісти провели технічне обстеження водограю на проспекті Волі від фундаментів до електромережі і благоустрою, напрацювали технічний звіт і відповідні рекомендації. Згодом робоча група повинна розглянути звіт і вирішити долю фонтану.

«Дії можуть бути такі: реконструкція, капремонт, знесення. Кожен з варіантів потрібно зважити. Треба також, щоб на ту локацію подивилися й архітектори з професійної точки зору, бо там не лише «Квітка», а цілий каскад фонтанів. Як на мене, їх забагато, враховуючи те, що невдовзі запрацює новий фонтан на Театральному майдані. Перед парком достатньо одного фонтану. Складність полягає ще й у тому, що граніт, мармур, із яких зроблений водограй, варвари кожного дня обписують, пишуть рекламу наркотиків. А вивести з граніту напис балончиками фактично неможливо. І навіть якщо розглядати можливість зробити «з нуля» гранітний фонтан, то він там три місяці й не простоїть, буде спартачений написами. Тому або реконструкція, або знесення», - вважає директор «Луцькводоканалу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вам би лиш би знести а потім на новому побільше вкрасти.
Відповісти
У млін не вистачає слів .... (Як на мене, їх забагато.... варвари кожного дня обписують.... ) ЗА таим принципом можна все зести а лишити лише халабди розумовсього на них і реклама наркотиів не липне....
Відповісти
Поставити нарештi пам'мятник Бандеровi
Відповісти
Знову хоче зробити фонтанчик - біде ! Твоя місія забезпечити безперебійне функціонування і експлуатацію ! А приймати рішення щодо будівництва, реконструкції чи зносу будуть органи влади ! А то коня кують, а жаба ногу підставляє ! Ти вже доказав, що з функціями замовника по фонтану на Театральному майдані - ти не справися ! Ще, крім всього, владу підвів !
Відповісти
Ламати - не будувати! Вам побудували, а ви навіть утримувати у належному стані не здатні! Так і всю країну прос...и!!!
Відповісти
Щодо варварів, поставте камеру і проблема буде вирішена. Бо з таким підходом все місто треба зносити, бо в частини людей ніколи не набереться відповідної культури поведінки.
Відповісти
Створили робочу групу щодо визначення доцільності перебування на займаній посаді директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка.
Відповісти
Знову "відволікалочки"фонтанчиками.Може вже почнете працювати і виконувати свої функціональні обовязки.
Відповісти
Реконструювати зі збереженням незмінного вигляду.
Чого не вистачає цій країні - це сталість як умова для еволюційного розвитку.
Відповісти
Директор молодець. Знає та виконує всі покладені на нього функції та зобовязання.
Відповісти
Останні новини
Реконструювати чи знести: у Луцьку вирішуватимуть долю фонтану на проспекті Волі
14 вересень, 2020, 19:42