У Луцьку вартість тепла і гарячої води розраховуватимуть по-новому

У Луцьку вартість тепла і гарячої води розраховуватимуть по-новому
ДКП «Луцьктепло» погодили встановлення нових тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води.

Про це йшлося у четвер, 24 вересня, під час засідання виконкому Луцькради.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль розповів, що ДКП «Луцьктепло» буде надавати послуги за двоставковим тарифом на тепло та постачання гарячої води. Так, нові тарифи міститимуть постійну і змінну частини. Зокрема, за виробництво однієї гігакалорії лучани платитимуть впродовж року, змінна частина – вартість спожитої гігакалорії.

«Це дасть можливість компенсувати собівартість виробленого тепла і знизить в середньому тариф на 26 %», - відзначив Смаль.

Директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський наголосив, що нові тарифи дозволять забезпечити нормальне функціонування підприємства, адже нині воно має величезні борги перед «Волиньгазом» та «Волиньобленерго». Населення ж боргує «Луцьктеплу» 90,9 мільйона гривень, юридичні особи – 6 мільйонів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смаль, й\бтвоюмать! Можеш по-людськи написати скільки посполитий платитиме за 1 м кв. квартири за опалення і скільки за 1 м.куб гарячої води? Нах\я нам ваші гігокалорії?
Відповісти
Це що тільки що було???Хто цей маразм придумав?Які двоставкові?Ви на яке законодавство опираєтесь,де ДОГОВОРИ???Я отримав Гкал і заплатив за неї.Все інше ваші домисли і фантазії.А де,відповідно до Закону України,вузли обліку гарячої води і тепла.Вони всі вже мають бути.Де вони???Ви за кого маєте цей люд???І це все напередодні виборів.Ну,ну...
Відповісти
Підняття цін, тарифів стимулює уряд, дозволяючи нагло піднімати ціна на електороенергію, газ (розподіл, транспортування), збільшувати мінімальну з/п, для того щоб в будь-який спосіб отримати надходження в бюджет. Чому? Та просто потрібно повертати мільярди по кредитах Міжнаробним та Євробанкам.
Відповісти