У Луцьку з поштового відділення пішли всі листоноші

У Луцьку з поштового відділення пішли всі листоноші
У Луцькому поштовому відділені №6 в один день звільнилися всі поштарки.

Мешканці скаржаться, що вже другий тиждень не отримують пошту, ‒ повідомляє ТРК Аверс.

Жителі Вишкова нарікають, що вже майже два тижні листоноші з Луцького поштового відділення №6 не приносять їм газет, за пенсією люди також мусять ходити самі.

Про те, що з поштового відділення звільнилися відразу всі листоноші, люди дізналися лише тоді, коли самі вирішили відшукати, де ж їхні газети та пенсії.

Начальник луцького поштамту Світлана Костюк каже, що жінки просто не впоралися зі своїми обовʼязками. Заміну ж їм на відділенні знайшли відразу.

«На наступний день, одразу після того, як звільнилися люди, відразу були надані листоноші з інших відділень звʼязку, тобто, доставка проводилась, можливо, не так, як би хотілося нам і споживачам… Вони не справляються з обов’язками», ‒ зазначила вона.

Зі слів працівників, кожен листоноша повинен виконати певний план із передоплати та продажу газет, а також щодня разом із розповсюдженням преси продавати продовольчі товари на певну суму. В разі невиконання таких завдань, щодо них, за словами листонош, застосовуються штрафні санкції.

До слова, у посадовій інструкції листоноші, обов’язку продавати різні товари немає, ‒ йдеться в повідомленні.
«Це нормальна послуга… Листоноші за реалізацію товарів отримують теж додаткову заробітну плату», ‒ додала Світлани Костюк.

Щоправда, таким додатковим доходом листоноші не надто задоволені. Бо в разі невиконання плану продажу продовольчих товарів, аби уникнути штрафу, люди змушені платити з власної кишені, викуповуючи цю ж таки продукцію.

Ті, що час від часу все ж купують запропоновані листоношами товари, розповідають: поштарі просять їх придбати продукцію.

Пенсіонерка Олена зауважила: «Приносять мило, всякі моющі такі срєдства… А так вроді би на базарі шкода дати гроші, а так зразу пенсія є, пенсію віддала і до побачення».

Видання зазначає, що існує план виконання і для передплати газет. Якщо ж листоноші не продадуть усі закуплені в редакціях газети, кажуть, змушені самі їх потім купувати. Працівники пошти розповіли, що колись ці газети списували, а тепер відмовляються, доплачувати за непродані газети доводиться з власної кишені.

Начальник поштамту таку інформацію спростовує. Каже, всі газети завжди реалізовуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пора там занятися тою пірамідою пана Кравчука, і провести ротацію керівництва, а того пана начальника (старого пердуна, який під час перевірок лягає в дурку типу він хворий) на пенсію відправити, це в хорошому варіанті !! а ні на нари, там його й місце!!
на днях чекайте матеріал буде, про роботу укр почти на волині.
Відповісти
ще трошки і листоноші, як в тій же Врадіївці знесли пунк міліції то так же і знесуть дирекцію укр почти!! бо що робится в районах а що в місті! які ставлять захмарні плани по "продажі" газет, то не кожен робітник витримає..а відкати з продажу газет то в кармані керівництва відлягає! всі волинські газети випускаются в надлишковому тиражі, і той надлишок спихують на листонош, а не продасиш ту газету людям то все вирахують з зарплати ! суми які вираховуются від 100 до 600 грн. коли заробітня плата у листонош 1 800 чи 1600 то що значить половину віддай на план !! питання, а за виконання такого то плану чи отримує начальство премії ?? мабуть так!! так от робіть висновки що корупція там є, тільки от на це не звертає уваги ні прокуратура ні сбу, то вони чи в долі чи що ??
Відповісти
добре що аверс підняв цю тему поштових відділення, бо якось всі інші видання це порпустили мимо вух!!
Відповісти
Хорошо что не заставляют продавать лотерейные билеты
Відповісти
зато заставляють товар продавати, який значно дорожче ніж на ринку...і той товар теж не охотно беруть люди! то тоді уже приходится довільно-примусово брати листоношам це й товар собі додому ! от так то пока не можуть розібратися з налагодженням роботи, то про який сервіс можна говорити!
Відповісти
Це один з пережитків комунізму. АБо виконуєш план "во благо родіни", або оплачуй з власного рахунку. Маючи ЗП до 1500 грн. В більшості ці працівники не мають, ані знань, ані можливості оскаржити це рішення, адже відразу за цим відбувається показове звільнення. Саме свідченням якого і є ця стаття. Нажаль ця практика застосовується не лише у Луцьку, а й по всій Україні. Був би надзвичайно задоволений прочитавши журналістське розслідування по цій темі, можливо хоть це змусить пошту задуматися...
Відповісти
вчора простояла на одному з поштових відділень в черзі 40 хвилин - після скорочення працівників залишилась одна (не дуже поворотка), яка і плату за комунальні, і за телефон приймала, і видавала бандеролі, і клеїла при клієнтах марки на 20 замовних листів, і продавала конверти. Жах! скорочення - це покращення обслуговування клієнтів? черги повертають нас у 90-ті!
Відповісти
саму з протянутою рукою пусти по хатах..на її власну зарплату збирати..листоноші правильно зробили..жаль що без роботи,але хіба була робота?державне підприємство займається мереживим маркетингом..дармові продавці..а хто скаже яке підприємство оптовий постачальник7по яких цінах..откати..откати..начальників і підсвинків їхніх на кромберг і Шуберт-в їх європу краснозаду.
Відповісти
Честь і хвала листоношам. А сукам у керівних кріслах - пора збиратися на нари, їм потрібно сами те мило в одне місце засунути. а не знущатися з листонош. Довели професію до ручки.
Відповісти
Українське Державне Підприємство Поштового Звязку „Укрпошта”
Послуги та тарифи
http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/(documents)/5C5425C2678BCE3CC22573B100400529
Послуги поштового зв'язку
http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/(documents)/0A86FBFC44B98AF3C22573B10043E323

• Пересилання поштових відправлень
• Міжнародні поштові відправлення
• Супутні послуги поштового зв’язку
• Розповсюдження періодичних видань
• Кур’єрська доставка
• Послуги страхування
........................................................................

Світлана пісеньку співає
Тільки Приспів дисонує...
особливо як про мило звучить.
Держпідприемство і мило!
Мурлика наша Мура
що й податкова заснула.
Відповісти
цікаво чи читають коменти працівники поштових відділень!?
якщо читають то нехай задумаются над тими поступками що вони роблять!
бо уже оправдовуватися пізно, і ще рік а може два і всі будуть проходити через суди, і пройде повна чистка!!
Відповісти
Ярославе Кравчуку йдіть по хорошому на пенсію, а то буде ганебно коли Вас почнуть як заслуженого працівника поштового відділення, будуть обсуждати в змі, а дай Бог прокуратура теж!!!
Відповісти
та йдіть вже всі..цей раз не проканає..
Відповісти
всі.чи боксер чи сеня буде змушений садити.бо то вже такий перебор що п..хто не втече сядуть.я вже не кажу про іншого можливого президента..тоді втече мало хто..і не далеко
Відповісти
правду пишуть, у нас так само, та щей підганяють, щоб тільки начальникам жилося краще, бо не вони на нас працюють, а ми на них роблячи їм зарплати та премії по виконанню плану, який всою чергу 40% з нашої кишені.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку з поштового відділення пішли всі листоноші
17 липень, 2013, 15:33