Регіонал пропонує штрафувати учасників протестів у масках

 Регіонал пропонує штрафувати учасників протестів у масках
Народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко запропонував штрафувати учасників політичних та громадських акцій, які приховують свої обличчя під масками.

Законопроект пропонує посилити заходи протидії екстремістській діяльності, ‒ пише Дзеркало тижня.

«Суть законопроекту дуже проста: якщо людина хоче висловлювати свій протест і хоче це робити у законному порядку, їй немає необхідності ховати своє обличчя. Якщо ж вона приходить у масці на такі заходи, значить, вона свідомо готує провокації і свідомо переконана, що він порушує закон», ‒ розповів Колесніченко.

«Таким чином, вона провокує масові заворушення, провокує законослухняних громадян на порушення закону і при цьому заздалегідь знає, що сховається від відповідальності», ‒ сказав депутат.

Він додав, що загальновідомо і про існування певних груп людей, які займаються провокаціями під час масових акцій за певну плату.

«Люди, які приховують свої обличчя під час масових акцій, повинні затримуватися і штрафуватися в установленому законом порядку за порушення порядку проведення масових заходів», ‒ пояснив депутат суть своєї законодавчої ініціативи.

Колесніченко зазначив, що пропонує штрафувати поки таких учасників акцій, але не виключив посилення заходів покарання в разі повторення таких дій учасниками акцій протесту.

За його словами, поява законопроекту не повʼязана з нинішніми акціями протестів і штурмами районних відділень міліції в різних регіонах країни. Депутат зазначив, що цей законопроект був зареєстрований ним ще три роки тому, і тепер він лише перереєстрував документ у парламенті нового скликання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
йому маска треба буде по вулицях ходити навіть з охороною
Відповісти
та йому торба скоро.. і він те відчуває)) мало мабуть тим лайном йому зацідила дівчина)) ще нехай підніме штраф за кидання лайном)) бо я то мабуть наступний хто зробить таке))) а таких як я багато))
Відповісти
Цей камсамолець колись працював на Волині.Теперішні депутати"дуже" обізнані у всіх питаннях украінського народу і іх пропозиціі і закони не мають глузду.
Відповісти
Останні новини
Регіонал пропонує штрафувати учасників протестів у масках
17 липень, 2013, 15:02