На Волині головного редактора газети п'ять років не пускають на роботу

На Волині головного редактора газети п'ять років не пускають на роботу
На Волині колишній головний редактор районної газети понад п'ять років добивається поновлення на посаді.

Зінаїду Кращук в 2008 році суд поновив на посаді керівника видання «Горохівський вісник», - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Разом із тим, як стверджує вона, ось уже протягом п’яти років через бездіяльність та незаконні дії Державної виконавчої служби Горохівського районного управління юстиції та редакції газети «Горохівський вісник» це рішення суду так і не виконане.

Зі слів Кращук, вона вже неодноразово намагалася оскаржити такі дії посадовців, у тому числі в судових інстанціях, проте й ці рішення судів, як стверджує заявниця, не виконуються, а на роботі її не поновлюють.

Жінка стверджує, що державні виконавці штучно створюють ситуації, аби не виконувати ні рішення судів, ні власних постанов, умисно видають такі постанови, щоб зволікати з їх виконанням, очікуючи їх оскарження або скасування в різного рівня судових інстанціях. Свої відмови у виконанні таких постанов посадовці Державної виконавчої служби Горохівського РУЮ мотивують тим, що вони оскаржені або ж оскаржуються в наступних судових інстанціях.

Тож вона звернулася за допомогою до народного депутата України Анатолія Вітіва (ВО «Свобода»), який надіслав листи до Генеральному прокурору України Віктору Пшоні та міністру юстиції України Олені Лукаш з трьома проханнями.

«1. Здійснити перевірку викладених фактів, а в разі їх підтвердження – вжити заходів щодо усунення порушень вимог чинного законодавства, зокрема в частині невиконання рішень судів та невжиття заходів, передбачених Законом України «Про виконавче провадження».

2. Дати оцінку діям посадових осіб Державної виконавчої служби Горохівського районного управління юстиції, розглянути питання щодо притягнення винних до відповідальності, передбаченої Законом.

2. Забезпечити виконання рішень судів за позовами Крощук З.П., у т.ч. рішення Іваничівського районного суду Волинської області від 08.02.2008 року про поновлення Крощук З.П. на роботі», - йдеться в листі нардепа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бла-бла-бла
Відповісти
Наскільки мені відомо, Зінаїда вже багато років на пенсії. Можливо вже варто змиритися з тим, що час не зупиниш і з роками ти стаєш дідусем чи бабусею.
Відповісти
Дуже цікава логіка:пенсіонер-не людина,закони лише для вибраних.
Відповісти
Останні новини
На Волині головного редактора газети п'ять років не пускають на роботу
17 липень, 2013, 15:55