Обрали нового ректора ЛНТУ

Обрали нового ректора ЛНТУ
У Луцькому національному технічному університеті відбулися вибори ректора вишу. У другому турі перемогу здобула голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

Голосування відбулося у четвер, 29 жовтня.

Результати голосування на усіх чотирьох дільницях такі:

Луцьк (вул. Львівська,75) – 292 (51,14%) голоси за Ірину Вахович, 213 (37,31%) - за Петра Савчука.

Технічний фаховий коледж Луцького НТУ (вул. Конякіна,5) – 66 (62,86%) голосів за Ірину Вахович, 30 (28,57%) - за Петра Савчука.

Ковельський промислово-економічний коледж Луцького НТУ – 78 голосів за Ірину Вахович, 3 - за Петра Савчука.

Любешівський технічний фаховий коледж Луцького НТУ – 76 (67,27%) голосів за Ірину Вахович, 26 (23,01%) - за Петра Савчука.

На усіх дільницях загалом проголосувала 801 особа.

За підсумками голосування, 512 осіб обрали кандидатуру Ірини Вахович, що склало 58,65% від загальної кількості, 272 виборці підтримали Петра Савчука (31,16%).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вибори ректора луцького «політеху»: результати голосування першого туру.

Ірина Вахович, каже, що перемогу прогнозувала ще у першому турі, тож оголошення другого було певною несподіванкою для неї та її команди.

«Не легкий був тиждень, емоційний, чесно, тиждень переосмислення. Мабуть, так мало бути, аби люди визначилися остаточно», – говорила Ірина Михайлівна напередодні підрахунку голосів.

На виборчій дільниці у Луцьку знаходилася із самого ранку так само як і її опонент – доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Петро Савчук, який обіймав посаду ректора одного із найпрестижніших вишів Волині із 2015-го року.

Обидва кандидати вірили у свою перемогу, аби працювати на благо університету, однак зізнаються, що один із одним працювати надалі не зможуть.

До слова, у листопаді минулого року провели вибори ректора СНУ імені Лесі Українки. Перемогу здобув доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Анатолій Цьось.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось, Петрику, закономірний результат усіх твоїх "заслуг" перед освітою - заслужена поразка на виборах ректора ЛНТУ. Залишається тобі лише накивати п'ятами вслід за ще одним професором екс-ректором подалі від правової відповідальності. Світ широкий, можливості твої безмежні.
Відповісти
Не забудь Петю і падругу свою забрати з Луцького технічного коледжу Міськів Олену. Допрацювалися вже.
Відповісти
Не тіштесь і не зловтішайтесь. Савчук, як і весь викладацький колектив ЛНТУ є продуктом "великого" Божидарника. Все: ментальність, культура, інтелект, професійність утверджені за часів Божидарника. Нічого не змінилось. Новий ректор виживе, якщо не перечитиме старому і традиційному. Але чи виживе заклад?
Відповісти
Те саме можна сказати про ВНУ. Важко повірити в те, що випускник фізкультурного факультету педінституту, який не має найменшого уявлення про західну університетську освіту зможе вивести заклад на конкурентноспроможний рівень
Відповісти