У Луцьку долучаться до загальноукраїнського пікету на підтримку ЗНО з літератури

У Луцьку долучаться до загальноукраїнського пікету на підтримку ЗНО з літератури
У Луцьку анонсували проведення мітингу на підтримку обов’язкового ЗНО з української літератури.

Про це повідомили на сторінці події «Загальнонаціональний пікет «Геть кремлівські пазурі від української літератури» у фейсбуці.

«Одним з інструментів плекання спільного українського світогляду в українців є вивчення української літератури. Предмет української літератури в школі – це не просто читання книжок – це формування спільного погляду на минуле, це аналіз причинно-наслідкових зв’язків, це формування спільного погляду на майбутнє. Українська література – це націєцентричний державотворчий предмет, який формує українську ідентичність, відмінну від російської ідентичності», – йдеться в описі заходу.

Переконані, що вилучення предмету «українська література» з обов’язкового ЗНО – це послаблення формування спільних світоглядних позицій в українців, водночас –послаблення державотворчих процесів в Україні.

Нагадаємо, що У 2021 році випускники українських шкіл зможуть самостійно обирати, які із предметів — українську мову чи літературу— складатимуть на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Так, 9 листопада, в День української мови і писемності закликають відстоювати свою державність. Початок планують на 12 годину під стінами Волинської Обласної Державної Адміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
один фірер, одна мова, одна церква! А далі по історичному сценарію...
Відповісти
Бовдури повні! Вам нема, чим зайнятись? Коронавірус нині, не чули про таке? Тільки думав, що легше стане... Не треба нав'язувати людям. За мову повністю погоджуюсь, а література яким боком? У вас щось там формує, то читайте на здоров'я. До чого тут інші люди? Чим більше змушуєте, нав'язуєте, тим більше не хочеться. Закривайте оцю свою "лавочку". Ліпше б за дистанційне бунтували, аби опитували в школах, чи бажають діти перейти. Був би сенс і користь. Не читаю українську літературу, історію нашу не люблю. Вивчати оцю ганьбу, якими пройдисвітами є влада, що наступає на ті ж граблі... Хай і вчать посадовці історію й тим, кому це потрібно. Те, що цікаво й сам взнаю. Повернусь до того, що не вчу й не читаю літературу й історію, проте це не заважає мені бути свідомим громадянином і залишатись проукраїнської думки. Ліпше мову рідну вивчали щодня. Її не знають люди, не цінують, недостатній акцент породжує оці всім знані конфлікти "в автобусах". Про які додаткові предмети можна говорити, дорогі мої?
Відповісти
Світогляд людині насильно формувати кепська ідея як ,на мене. Якщо людина не хоче зубрити додатково предмет ,щоб здати і забути з неприязню. Тому цілком не згоден з протестом.
Відповісти