У Луцьку ресторатори вийдуть на мітинг через карантинні обмеження

У Луцьку ресторатори вийдуть на мітинг через карантинні обмеження
У Луцьку ресторатори та працівники галузі вийдуть на мітинг під стіни Волинської облдержадміністрації 11 листопада, аби заявити про своє право працювати.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost повідомили організатори акції.

Мета мітингу – скасувати обмеження щодо роботи ресторанного бізнесу у карантинний період, мовляв, багато людей втрачають робочі місця, відповідно, країна несе втрати надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо, аби запобігти подальшому стрімкому поширенню COVID-19 на Волині обмежили час роботи закладів громадського харчування. Відтак, кафе та ресторани області повинні працювати із 7:00 до 22:00, а заклади, які працюють у нічний час, не повинні працювати. Також запровадили «карантин вихідного дня», який передбачає роботу закладів лише «на виніс»

«Права громадян, а також секторів економіки і підприємництва не можуть бути вибірково обмежені в діяльності, як це відбувається зі сферою громадського харчування та гостинності», – зауважують організатори.

Під час акції планують передати листи-зверненя з підписами на адресу прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, начальника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка.

Зауважують, що «ресторанну» акцію у Луцьку планують масштабною. Адже до неї мають намір долучитися представники багатьох кафе та ресторанів міста. До слова, аналогічні акції протесту заплановані цього ж дня і у інших містах України.

Фото ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви б ще податки платили б а не мітингувати
Відповісти
І ресторатори, і базарники заслуговують на співчуття. Але вірус від цього співчуття не ослабне, тому кожний ресторатор та базарник мають подумати, що вони робитимуть в разі двостороннього запалення легень через ковід за відсутності місць в лікарні та ліків в аптеці???
Відповісти
Ну так люди, що харчуються в ресторанах не хворіють і не вмирають.
Відповісти
Якщо карантин, то карантин для усіх! І для базарників, і рестораторів також. Всі рівні перед законом і в карантині.
Відповісти
так працюйте на виніс!
Відповісти
бариги привикли горілку розбавляти для алкашів, тому навинос нічого не можуть запропонувати.
Відповісти
Клоуни мітингувати вийшли
Відповісти
Які втрати бюджету якщо бюджет розкрадають і по призначенню нічого не доходить! Люди і вдома на цей час можуть прокормитись. Ринок, "корона" - ну так сталось, так що вибачайте!
Відповісти
Жодного з мітингуючих ця зараза ще не зачепила, а то по інакшому б співали! закон один для всіх і немає чого! Втрачає багато хто але вірус не перебирає! Немає чого тут вий...сь!
Відповісти
Ресторан Брама своїм працівникам навіть засоби захисту не видає, люди вимушені за свій кошт купувати маски, перчатки, а ви ще про втрати, пікетувати? Совість де ваша?!
Відповісти
Карантин має бути рівним для всіх. В такому разі хай закривають великі мережі, на кшталт Епіцентрів, теж. Чому тільки вибірково, сфера громадського харчування і розваг має голодати? Держава ні копійкою не допомогла ні працівникам, ні підприємцям сфери. Весною 4 місяці взагалі без роботи відсиділи. Стаття 43 Конституції - право на працю!
Відповісти
Набрид ковельчанам цей нескінченний "грипостаз" і вони перекрили трасу. І стали працювати заклади. І стало менше нових віртуально-статистичних "хворих" на минулий сезонний грип. Червона зона раптом поблідніла...
Відповісти
Козли- ресторатори, вам щось важко пояснити, зважаючи на ваш інтелект (його відсутність), який обмежується половником, лопаточками, щипцями і набором ножів. Зморщіть свої вузькі, мавпячі лоби і знайдіть в мережі факти, як подолали коронавірус Китай і Австралія. В Австралії (25 млн. населення), останній хворий на коронавірус зафіксований 2 листопада. Якщо ви завтра розкриєте свої брудні хавальники і вам підуть на уступки, то - за пару місяців у ваші ригалівки досить довго не буде кому ходити.
Відповісти
Чого ви тут всі кіпиш підняли, ви всі маєте право вибору, йти або не йти до ресторації, а вони хай працюють.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ресторатори вийдуть на мітинг через карантинні обмеження
09 листопад, 2020, 17:37