Про потяг «Ковель ‒ Чернівці» говоритимуть у Верховній Раді

Про потяг «Ковель ‒ Чернівці» говоритимуть у Верховній Раді
Проект щодо щоденного відновлення курсування потягу «Ковель ‒ Чернівці» зареєстрували у Верховній Раді України.

Народний депутат Анатолій Вітів спільно з громадською організацією «Асоціація Молодих Реформаторів» підготував проекти постанов Верховної Ради України «Про відновлення щоденного руху пасажирського потяга № 667/668 сполученням Ковель ‒ Чернівці» та «Про відновлення руху пасажирського потяга № 6379/6380 сполученням Ківерці – Сапіжанка – Ківерці до станції Підзамче», ‒ повідомляють в АМоРе.

Це стало результатом проведеної наприкінці весни-початку літа кампанії на захист маршрутів «Потяг – для людей».

Постанова вже зареєстрована у Верховній Раді України і передбачає відновлення щоденного руху пасажирського потяга № 667/668 сполученням Ковель – Чернівці та повернення попередньої протяжності потяга № 6379/6380 «Ківерці ‒ Сапіжанка» до станції Підзамче.

Нагадаємо, що з 26 травня 2013 року ДТГО «Львівська залізниця» скасувала курсування потяга № 667/668 «Ковель-Чернівці» та потяга № 6379/6380 сполученням «Ківерці ‒ Підзамче». Так, «Ковель ‒ Чернівці» був єдиним потягом, що сполучав чотири західні області України: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку, а також надавав зручну можливість волинянам доїжджати у Закарпатську область.

Після проведених вуличних акцій, круглого столу з представниками «Львівської залізниці», направлених десятків звернень від тисяч громадян, залізничне підприємство не відновило потяга.

У відповіді керівництва залізниці на запитання про причини скасування маршруту йшлося, що вагони потяга «Ковель ‒ Чернівці» віддали на курсування, на їхню думку, більш важливого потяга «Чернівці ‒ Сімферополь». «Львівська залізниця» обіцяла з осені 2013 року відновити його курсування. Щоправда, ніде не вказувалося, якою буде частота. Натомість на головному вокзалі міста Луцька вивішено оголошення про те, що потяг таки курсуватиме раз у два дні.

Тож, законодавча ініціатива спрямована на повноцінне відновлення курсування потяга «Ковель ‒ Чернівці» та відновлення довжини маршруту потяга № 6379/6380 сполученням «Ківерці ‒ Сапіжанка» до станції Підзамче.

Нагадаємо, що на підтримку цих потягів у межах громадської кампанії було зібрано під зверненнями до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука 2683 підписи, а до начальника ДТГО «Львівська залізниця» Богдана Піха і до генерального директора «Укрзалізниці» Сергія Болоболіна – 2 508 «живих» підписів, а також 1300 підписів під он-лайн петицією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Про потяг «Ковель ‒ Чернівці» говоритимуть у Верховній Раді
22 липень, 2013, 17:29