У Луцьку ‒ конфлікт між захисниками тварин

У Луцьку ‒ конфлікт між захисниками тварин
Частина волонтерів громадської організації «Товариство захисту тварин» на чолі з бухгалтером Ларисою Винокуровою кажуть, що голова об'єднання і директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук допустила спалах сказу в собачому притулку, який функціонує в Луцьку.

Через це, кажуть вони, довелося умертвити понад 150 тварин, - пише Волинський інформаційний портал.

Лариса Винокурова каже, що претензій до Дани Новарчук як до людини ні вона, ні волонтери не мають. Мовляв, вони разом взялись за захист тварин ще у 2008 році, оскільки вірили, що роблять добру справу. Проте нині ситуація змінилась.

«Вона ходить, як королева, і нікого не слухає», - пояснює жінка.

«Мене не влаштовує її ставлення до собак. Вони помирають у такій кількості, що... Вибачте, але вона - не Бог: їй ніхто не давав права вирішувати, хто повинен жити, а хто ні. На сьогоднішній день вона умертвила вже 157 тварин», - обурюється Лариса Винокурова.

За її словами, у притулок потрапив собака, хворий на сказ. Оскільки тварину нормально не ізолювали, то вона покусала інших чотирилапих, яких після прикрого інциденту довелося умертвити. Натомість захисниця тварин переконана, що епідемії можна було уникнути.

«Трапилося так, що алкоголіки, які там працюють, зачинили в боксі скаженого собаку, а той вистрибнув і почав кусати інших», - пояснила жінка. Саме тому, мовляв, і довелося умертвити чимало тварин.

«Якби вона виправила свої помилки та почала по-людськи працювати, то ми б усі її лишень підтримували», - додала Лариса Винокурова.

Опісля жінка заявила, що волонтери мають намір за жорстоке поводження з тваринами подати в суд на Дану Новарчук, яка, за словами члена ГО, всі рішення приймає одноосібно. Крім того, не обліковуються, за словами захисниці тварин, і кошти, які збираються у скриньки як благодійна допомога. Мовляв, ніхто не веде звітності, а збори членів організації, на яких зазвичай вирішують, на що варто спрямувати зібрані кошти, – давненько не проводяться.

Також жінка висловила свою думку з приводу того, що Дана Новарчук спробувала усунути її з посади, призначивши натомість на це місце працівника КП «Ласка». Так, за словами Лариси Винокурової, директору КП не сподобалось те, що бухгалтер повстала проти свавілля в собачатнику. Варто зауважити, що наразі цією справою займаються правоохоронці.

Дана Новарчук інформацію про те, що саме таку кількість тварин довелось евтанизувати, спростувала.

«Ми подавали офіційний звіт. Він є на сайті Луцької міської ради. Принаймні ветеринарне управління мало його розмістити. Тих тварин, які їхали зі скаженою собакою було усього 30 осіб», - зауважила вона.

Сімнадцять із них – дорослі особини, а решта – цуценята. Саме цих тварин, за словами Дани Новарчук, довелося умертвити, оскільки ті контактували з хворою особиною, а це - стовідсоткове зараження сказом. До речі, усіх працівників КП наразі теж обстежують у лікарні та вакцинують проти хвороби.

«Це - псевдоволонтери. Тому що я є головою громадської організації «Товариство захисту тварин» і ніхто з тих лучан, які скаржаться на роботу КП, не мають стосунку до ГО», - наголосила Дана Новарчук. Проте, як виявилось, Лариса Винокурова таки була бухгалтером в ГО.

«Так, вона є членом організації. Поки що. Але вона давним-давно нічого не робить, тільки пише скарги в прокуратуру на свою ж організацію, тому ми будем робити збори і говорити про те, чи має вона бажання бути з нами, чи ні», - уточнила Дана Новарчук.

Також директор КП переконує, що всі звіти про вилучення коштів зі скриньок разом із чеками були надані правоохоронцям, а тому вона не розуміє, чому виникають питання про неправомірні використання коштів. За словами Дани Новарчук, за півроку зі скриньок було зібрано 6 тисяч гривень, а натомість витрачено 14 тисяч.

«Ви можете зрозуміти, скільки своїх особистих коштів я витратила на притулок? Математика проста», - резюмувала Дана Новарчук, запропонувавши волонтерам і людям, які пишуть скарги, створити власну організацію та допомагати тваринам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ооо, то все таки притулок приносить користь....
Відповісти
якщо так піде і далі то скоро в Луцьку зникнуть бродячі пси :))))
Відповісти
скажу что не без чувства юмора, но так могут писать только безчувственные, но и не ВИДЯЩИЕ, Вы там не были, хоть один из Вас Петросянов, хоть разочок съездил туда кашу привез? УВЕРЕННА что нет, мы все прекрасно понимаем в какой стране мыживем, пока сами "по-чуть-чуть" что то делать не будем, хрен кто что то сделает, а Вам только дай потрындеть и по-умничать. Маршрутка кстати туда ходит, каждый по пакету каши и остатков "їдла" в руки, и вперед!
Відповісти
я проти притулків. Я за гуманне вбивство всіх бродячих псів.
Відповісти
"гуманне вбивство", это как "война ради мира", или "аборт ради лучшего будущего", либо, как совсем не давно "а давайте ее изнасилуем, она и так до 2-ух на дискотеке гуляет". А все потому что мы настолько ленивы, что проще "гуманно убить" и забыть, чем еще о чем то думать, переживать, езить помогать, вот это тоже по теме "моя хата з краю..."
Відповісти
Від того, що думати і переживати собак чомусь менше не стає.
Відповісти
вы забыли "езить помогать"
Відповісти
"гуманне вбивство", это как "война ради мира", или "аборт ради лучшего будущего" ---- абсолютно вірно :))))
Відповісти
Людина вирішила стати Богом, вже що хоче те і робить.
Exaboto, стань добріший, не будь чурбаном..тварини беззахисні, а саме ми їх приручили, і повинні знайти компроміс для спільного з ними життя.
Відповісти
ВІВАТ захистникам тварин... просто молодці
Відповісти
Треба відкривати корейський ресторан...
Відповісти
не думаю що вони користувалися б великим попитом. Адже я не зїв би пса що бігав по вулиці. Але якби він був вирощений на фермі - (як і кури чи свині) то залюбки скуштував....... навіть і не пса :)))))))))
Відповісти
ми нещодавно повернулись з батьками із польші, і такої кількості безпритуль тварин я ніде непобачила.
Відповісти
нащо ти так брешеш?
Відповісти
ви напевно з Швейцарії чи Німеччини. Звідки володієте українською??
Відповісти
нарешті Дана обіср...ась!
Відповісти
На моїй вулиці (район 21-ї школи) три зграї собак, як я розумію, описана в статті скажена теж наша. Їх ніхто не ловить. Страшно ходити, вони збилися у зграї і кидаються на людей. Нападають на велосипедистів. Коли вже це, чорт забирай, припиниться?
Відповісти
тоді, коли їх виловлять і гуманно усиплять...... --- НІКОЛИ.
Відповісти
стільки раз ходжу біля 21 школи, ніколи не бачила зграї собак. Може це вони лише вам заважають? Та якщо вони справді кидаються на людей, подзвоніть у відлов
Відповісти
Ну правильно: як і на будь-якій фірмі/підприємстві керівництво саме вирішує усі питання. І з чого ви взяли, шановні волонтери, що до вашої думки повинна прислухатися директор? хіба до думки звичайних робітників керівництво прислухається? тим паче, я більше, ніж впевнена, що вас ніхто не змушував ставати волонтерами, ви це зробили добровільно. Тож, назвався грибом - залазь у кошик. А гнати бочку на начальство може будь-хто. тут великого розуму не треба.
Відповісти
Вас послушать, аж мозг свой жалко...о чем ты "сонечко", она руководитель ПРИЮТА, не КОНСЛАГЕРЯ, а ПРИЮТА. Я знаю что через нее проходят не плохие деньги, гуманитарнная помошь, и прочее...а собаки с голоду мрут, на минуточку, "паниме" вообще, поедь туда на часок, советую не есть перед путишествием, ВЫРВЕТ!!!
Відповісти
Треба душити тих собак на вулицях! Не дають нормально з дитиною погуляти, на що влада дивиться??? Скільки людей має бути покусано для прийняття мір?
Відповісти
Душить не выход, у нас есть официальный приют, который постоянно потдерживается деньгами, припаратами и пищей, душить в данном случае нужно руководство, так как распределение данностей происходит, мягко говоря не по назначению. Псины бегут от туда, мы все наверно не раз замечали собак с "клипсами", я не за собак на улицах, я за граммотный приют, который, к слову у нас ИМЕЕТСЯ!
Відповісти
сама знаю, И НЕ ПО НАСЛЫШКАМ, Дана была не раз в приюте, знакомая попросила, помочь прибраться, правда еще в прошлом году. ЧТО МЕНЯ ПРИВЕЛО В ШОК: засраные вольеры и собаки, в ужасном состоянии комната где стилиризуют собак-поверте, фильм типа Пила, или Техаская резня-это романтические комедии по сравнению с тем что я там увидела, и сколько всего я от туда вынесла, алкаши рабочие, которым на минуточку ЗП платят, а они бухают причем на территории, собаки жрут все за яблоко горло друг другу перегрызают. Продолжение следует...
Відповісти
мля...люди....вы ж люди?!или все ж таки нелюди?если последнее,тогда вопросов больше нет
Відповісти
чому на мене за мої 55 років ні разу не кинулись бродячі пси?
Відповісти
чому на мене за мої 26 років, напало декілька зграй??
Відповісти
там не притулок. його навтіь на паперах немає. це просто гіцельська установа КП "Ласка" на чолі з Новарчук. а ці всі її казочки про зоозахист - так це ж такий піар (ви пам"ятаєте той час, коли вона в депутати балотувалась?). Невже ще хтось вірить і тупо кашку туди возить??? Так тих собак, яких ви сьогодні вирішили підгодувати (за власний рахунок и по доброте душевной) - вже завтра чи післязавтра не буде в живих. ви тут всі лохи???
Відповісти
http://news.volyninfo.com/lutsk/201030-u-luckomu-pritulku-vbili-ponad-150-tvarin.html
Відповісти
А де ж Новарчук узяла гроші? Зарплата у нею маленька, правда у неї є люди, які числяться, але на роботу не ходять, а зарплату вона забирає на особисті витрати.
Вона на збори товариства не приходить, на останніх зборах, на яких була присутньою найбільша кількість людей, її виключили з товариства
Відповісти
я чула, що той псевдо-притулок зараз закрили ніби на "карантин" - а насправді там зараз хочуть повбивати всіх собак і там вже наєбирали біля сотні трупів собак , щоб восени було куди звозити свіжу партію собак з цуценятами(
Відповісти
там справді карантин, і є там багато цуценят, живі, здорові. через скажену собаку яка там багатьох покусала, карантин ще продлили.
Відповісти