Чи зроблять платним проїзд для непрацюючих пенсіонерів під час карантину у Луцьку

Чи зроблять платним проїзд для непрацюючих пенсіонерів під час карантину у Луцьку
Днями у Луцьку зареєстрували петицію до місцевої влади з проханням встановити плату за проїзд у громадському транспорті для непрацюючих пенсіонерів у години пік.

Зокрема, у петиції пропонують, аби пенсіонери платили з 7:00 до 10:00 та з 16:00 до 19:00. Такі рішення практикували в інших містах України, зокрема у Вінниці та Львові.

Начальник управління транспорту та зв'язку Луцькради Володимир Степанов розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost, що офіційно у мерії не розглядали питання щодо платного проїзду пільгових категорій громадян під час карантину у певні години та поки не планують.

"Усі пасажири їздять в звичному режимі. Щоправда, є чимало нарікань, адже поліція складає відповідні матеріали, коли у транспорті є більше пасажирів, аніж кількість сидячих місць. У свою чергу, суд накладає штрафні санкції. На сьогодні є більше пів сотні таких матеріалів. У деяких випадках суди не штрафували, у деяких - давали попередження, але є й випадки, коли суд зобов'язав стягнути 17 тисяч", - зазначив Степанов.

За його словами, у місті намагаються вирішити проблему з доїздом лучан, залучивши більше транспорту. На сьогодні в Луцьку курсує 40 "рогатих" та 156 автобусів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.