На Світязі зберуться «волиняки» зі всього світу. ФОТО

На Світязі зберуться «волиняки» зі всього світу. ФОТО
Світовий форум вихідців з Волині запланували організувати на базі спортивно-оздоровчого табору «Гарт» СНУ імені Лесі Українки біля озера Світязь у 2015 році.

Про це стало відомо у середу, 24 липня, під час прес-конференції членів оргкомітету.

Ідея організації Форуму вихідців з Волині виникла у головах ректора СНУ імені Лесі Українки Ігоря Коцана та голови МГО «Волинське братство» Данила Курдельчука.

«Ми прийняли рішення осмілитися, замахнутися і організувати світовий форум вихідців з Волині», - зазначив Данило Курдельчук.



Роком організації форуму визначили 2015-ий, оскільки передувати йому має «великий об’єм організаційної роботи».

Запрошувати на нього планують не лише народжених у Волинській області, адже історично територія Волині – значно більша. Окрім того, серед учасників форуму мають бути й ті, кого щось пов’язує з краєм.

Так, відгукнулися на ідею вихідці з Волині, які наразі проживають у багатьох державах, зокрема Австралії, Канаді, Аргентині, Іспанії, США.

«Будемо мати підтримку дуже важливої групи – трудових мігрантів», - додав Курдельчук.



«За попередньою інформацією, 7 мільйонів українців живуть за межами нашої країни. Я думаю, що ми маємо можливість об’єднати вихідців із Волині і донести їм, що їх пам’ятають», - зауважив ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан.

Зокрема, запросити планують відомих волинян, про здобутки яких не чули у рідному краї.

«Ми разом започаткуємо досвід такий», - додав Ігор Коцан.



Під час засідання організаційного комітету, яке відбулося вчора, 23 липня, окреслили й основні теми, на які будуть спілкуватися під час першого світового форуму вихідців з Волині.



З-поміж інших, запланували обговорювати питання з науково-освітньої, культурної сфер, соціального і правового захисту, медицини, туристичної галузі, інвестиційного клімату, питання транскордонної співпраці, охорони довкілля та екології.



«Я не думаю, що ми будемо в опозиції до влади в цьому плані. Я думаю, ми будемо співпрацювати, тому що мета і цілі приблизно однакові, адже всі хочемо працювати на добробут», - додав Данило Курдельчук.

До оргкомітету форуму наразі увійшли виконавчий директор об’єднання «Волинське братство» Валерій Фень і проректор з навчальної роботи СНУ імені Лесі Українки Світлана Гаврилюк.

За словами останньої, форум запланували організувати на базі спортивно-оздоровчого табору «Гарт» СНУ імені Лесі Українки біля озера Світязь.

А наступне засідання оргкомітету має відбутися орієнтовно у листопаді цього року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коцан якийсь схвильований і схуд.
Відповісти
болото из стремительно стареющих продажных дегенератов...
Відповісти
зібрались добряче попиячити...а що?теж треба )))
Відповісти
безграмотний автор... не волиняки а волиняни.. фоб
Відповісти
Вони вже давно зібрались - ще на початку тижня. Щоправда, без ЗМІ. Коцан уникає преси. Йому досить похвал свого університетського "бойового листка" (хвали мене, моя губонько!). Цей так званий "форум" зібранців з хворобою Паркінсона - свого роду безкоштовний відпочинок на базі СНУ "Гарт". А журналісти - що? Їм треба 100 г налити, кинути під поріг обгризену кістку і якусь картоплину чи ікри (кабачкової!!!!). Навіщо зайві витрати? З журналістами Коцан себе почуває, ніби ртуті напився.
Відповісти
Скажіть, а чого вони сидять у якихось лопухах і лепесі?)
Відповісти
Останні новини
На Світязі зберуться «волиняки» зі всього світу. ФОТО
24 липень, 2013, 18:36